Необходими продукти:
250 г смлени орехи; 250 г стафиди (може да замените с боровинки или друг плод); 200 г захар; 4 яйца; шоколадова глазура или карамел от захар за покриване.Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесете смлените орехи, стафидите (или заместителя), захарта и целите яйца до получаване на еднородна смес.
Намажете средно голяма тава и поръсете с брашно или просто покрийте с хартия за печене.
Изсипете сместа в подготвената тава и разпределете равномерно до дебелина от приблизително 2 см.
Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около половин час.
Залейте изпечения кейк с шоколадова глазура или карамел от захар, изчакайте да изстине и нарежете на барчета. Шоколадовата глазура може да бъде приготвена по ваш избор – просто разтопете шоколада с две-три лъжици масло или в течна сметана, пише flagman.bg.