Необходими продукти:
- 250 г смлени орехи;
- 250 г стафиди (може да замените с боровинки или друг плод);
- 200 г захар;
- 4 яйца;
- шоколадова глазура или карамел от захар за покриване.
Начин на приготвяне:
В дълбок съд смесете смлените орехи, стафидите (или заместителя), захарта и целите яйца до получаване на еднородна смес.
Намажете средно голяма тава и поръсете с брашно или просто покрийте с хартия за печене.
Изсипете сместа в подготвената тава и разпределете равномерно до дебелина от приблизително 2 см.
Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около половин час.
Залейте изпечения кейк с шоколадова глазура или карамел от захар, изчакайте да изстине и нарежете на барчета. Шоколадовата глазура може да бъде приготвена по ваш избор – просто разтопете шоколада с две-три лъжици масло или в течна сметана, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.