Отидете към основна версия

3 491 28

Физик твърди, че е открил доказателства, че живеем в "симулирана Вселена"

  • физик-
  • нов закон на физиката-
  • симулирана вселена-
  • вирус-
  • мутации

Учен е открил доказателства за нов закон на физиката, наречен "втори закон на инфодинамиката"

Снимка: Shutterstock

Физик, който изследва мутациите на вируса SARS-CoV-2, твърди, че е открил доказателства за нов закон на физиката, наречен "втори закон на инфодинамиката", и че той може да означава, че живеем в симулирана вселена. Освен това той смята, че изследването предполага, че теорията за еволюцията е погрешна, тъй като мутациите не са напълно случайни.

Има много неща, които трябва да се разгледат. Първото нещо, което трябва да се каже, е, че необикновените твърдения изискват необикновени доказателства, а досега - както обяснява д-р Мелвин Вопсън в своята работа - ние изобщо не разполагаме с такива. Всъщност дори не сме близо до тях. Въпреки, това представените идеи и резултати са интригуващи и интересни, дори ако по-нататъшното проучване или проверка докаже, че са неверни, пише vesti.bg.

Според Вопсън това предполага, че мутациите не са случайни, а се управляват от закон, който гласи, че информационната ентропия трябва да остане същата или да намалява с течение на времето. Ако това се потвърди, откритието би било изумително и би преобърнало начина, по който смятаме, че еволюцията работи, но Вопсън посочва подобен експеримент от 1972 г., при който се наблюдава неочаквано намаляване на генома на вирус в продължение на 74 поколения при идеални условия, което според него е в съответствие с втория закон на инфодинамиката.

"Световният консенсус е, че мутациите се случват на случаен принцип и след това естественият подбор определя дали мутацията е добра или лоша за организма", още обяснява той.

Но какво, ако има скрит процес, който задвижва тези мутации?

Всеки път, когато видим нещо, което не разбираме, го описваме като "случайно" или "хаотично", или "паранормално", но това е само нашата неспособност да го обясним.

"Ако започнем да разглеждаме генетичните мутации от детерминистична гледна точка, можем да използваме този нов физичен закон, за да предскажем мутациите - или вероятността за тях - преди да са се случили", казва Вопсън.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 59 гласа.

Свързани новини