Необходими продукти:
6 дебели филийки стар хляб; 3 чаши прясно мляко; 3 с.л. захар; 1 пръчица канела; 2 – 3 ленти портокалова кора; 2 големи яйца; Олио за пържене. За поръсване: ½ чаша захар на кристали; 2 чаени лъжички смляна канела.Начин на приготвяне:
Почистете много добре портокала и с помощта на белачка за картофи обелете 2-3 тънки ленти от кората му. В малка тенджера комбинирайте млякото, портокаловите кори, канелата и захарта. Когато заври леко изключете котлона. Бъркайте докато захарта се разтвори и премахнете от котлона. Когато сместа стане приятно хладка, премахнете канелата и портокаловите кори.
В тавичка подредете нарязаните филийки и ги залейте с млякото. Когато се напоят от едната страна, обърнете ги от другата. Отделно в подходяща дълбока чиния разбийте яйцата. Внимателно извадете една филийка от млякото и също толкова внимателно я потопете от двете страни. В добре загрят тиган сложете олиото/зехтина и добавете филийката.
Същото направете и с останалите филийки – извадете ги от млякото, потопете ги в яйцата. Изпържете ги от двете страни до златисто. Готовите филийки се поръсват с комбинация от кафява захар и канела на прах, пише flagman.bg.