Грейпфрутът е един от незаменимите помощници при справянето с аномалиите на зимата. Дали при минусови температури и в топлото за февруари време цитрусовият плод зарежда тялото със здраве.
Богат на витамини, минерали, антиоксиданти и фибри плодът е ценен помощник в борбата с грипа и сърдечно съдовите заболявания.
Редовната консумация на цитрусови плодове и по-специално на грейпфрут помагат в превенцията на някои видове рак като този на устата, фарингса, хранопровода, стомаха и дебелото черво. Хапването на два грейпфрута на ден намалява нивата на лошия холестерол и захар в кръвта.
Плодът активно помага и за регулиране на телесното тегло. За постигането на стабилни резултати е необходимо да се изяжда поне по половин грейпфрут в продължение на 12 седмици.
И не на последно място съдържащите се в плода флавоноиди намаляват риска от развитието на болестта Паркиинсон.