Отидете към основна версия

3 256 3

Крава глътна Rolex, откриха го след 50 години с металотърсач

  • часовник-
  • крава-
  • металотърсач

93-годишният собственик се радва да види отново купения за днешните 4 500 паунда часовник

В Шропшир, Обединеното кралство, мъж използва металотърсач, за да намери часовник Rolex, глътнат от крава преди 50 години, и го върна на собственика му, пише Shropshire Star.

Джеймс Стийл каза пред изданието, че е купил часовника през 1950 г. за 21-ия си рожден ден. Тогава той струвал 100 лири стерлинги, което е еквивалентно на съвременните 4,5 хиляди лири стерлинги. След известно време обаче Стийл загуби скъпата си покупка. Мъжът предположил, че докато кравите били на паша, каишката на часовника се скъсала и той паднал в тревата, откъдето някаква крава го вдигнала и погълнала.

„Бях съсипан, но спестих отново и купих друг“, каза Стийл.

50 години по-късно търсачът на съкровища Лиъм Кинг получава разрешение от сина на Стийл да изследва фермата за крави с метален детектор. Кинг се надявал да намери стари монети, но неочаквано се натъкнал на часовник Rolex. Бил зелен от времето, прекарано в трева и мръсотия, но не и ръждясал. Кинг предал находката на истинския ѝ собственик, 95-годишния Джеймс Стийл.

Фермерът няма намерение да ремонтира часовника, но ще го запази за спомен. Той подчерта, че се радва да види връщането на часовника.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини