Отидете към основна версия

7 172 28

Диана Димитрова напуска театъра и заминава в чужбина

  • диана димитрова-
  • актриса-
  • художник-
  • чужбина-
  • сцена-
  • театър

Актрисата слиза от сцена и се посвещава на изкуството

Месец Юни се оказа изключително натоварен месец за екипа на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна. Аплодиран многократно в цялата страна, спектакълът на Бина Харалампиева „Тютюн“ отново обикаля България, за последен път с Диана Димитрова в ролята на Ирина.

Харизматичната актриса, изградила изключително силен образ на героинята от любимия роман на българите, напуска България, за да продължи творческия си път в чужбина. Тя сама съобщи още през април, че се отказва от сцената, припомня Hotnews.bg. Димитрова е учила в Художествената академия и зад гърба си има илюстрации за детски книжки и изложби, но сега става художник-аниматор.

„Приета съм в една от най-добрите академии в света за анимация! Успях да се преборя на изпитите!“, похвали се актрисата. „За мен беше чест да бъда Ирина в театъра след голямата Невена Коканова! Беше чест и да съм д-р Огнянова въпреки трудностите и да притежавам най-ценната награда, тази от Вас за най-любима актриса“, сподели Диана Димитрова тогава, визирайки участието си в сериала „Откраднат живот“.

След като преди ден в Смолян зрителите гледаха "Тютюн", предстоят само още три спектакъла: Батак на 22 юни, Правец на 24 юни и с кулминационен завършек – София, театър „Българска армия“ на 25 юни. Билетите в столицата свършиха преди седмици, припомня Hotnews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 28 гласа.

Свързани новини