Отидете към основна версия

1 320 8

Как да се отървем от неприятната миризма в микровълновата печка

  • лоша миризма-
  • лоши миризми-
  • микровълнова фурна-
  • микровълнова печка-
  • лимон-
  • кафе-
  • миризма

Има четири основни и естествени начина да изчистим микровълновата от лоши миризми

Снимка: Shutterstock

Ако използвате микровълновата си печка дълго време, тя може да придобие някои доста неприятни миризми. Те са причинени главно от остатъци от храна, които са се изпарили и са останали по стените на микровълновата печка или се намират там като напълно изсъхнали парчета.

Има четири основни начина да се отървете от неприятната миризма в микровълновата печка.

Лимонова вода

Нарежете един лимон на няколко резена или вместо него използвайте лимонов сок. Добавете лимоновите резени към чаша вода, ако използвате лимонов сок, достатъчни са две супени лъжици. Поставете съда с разтвора в микровълновата фурна и я включете за 3−5 минути. Основното нещо — е тази течност да кипне и да освободи пари в микровълновата фурна. След като я изключите, оставете микровълновата фурна покрита за 10−15 минути. След това извадете разтвора и избършете цялото устройство с гъба или кърпа.

Вода с оцет

Този метод е почти същият като предишния. Ще ви е необходим съд с вода, към който трябва да добавите 1−2 супени лъжици оцет. След това направете същото, както с водата и лимона.

Кафе

То може да абсорбира миризми също като лимона. Вместо кафе можете да използвате активен въглен или сода за хляб. Трябва да изсипете няколко супени лъжици смляно прясно кафе в контейнер или върху кърпа, след което да оставите това в микровълнова фурна за няколко часа или по-добре цяла нощ. На сутринта или след няколко часа извадете кафето от микровълновата фурна и оставете вратата отворена за 5—10 минути. След това избършете цялата повърхност на микровълновата фурна.

Пакетче чай

Може да използвате всякакъв вид чай. Сложете 2−3 пакетчета чай в чаша вода, поставете цялото нещо в микровълновата фурна и изчакайте да заври. Това обикновено отнема 2−3 минути. След това изключете микровълновата фурна и оставете парата да се разтвори за 10−15 минути. След всички тези стъпки избършете уреда.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини