Отидете към основна версия

8 929 24

Медиците дават под 5% шанс за живот на Иван Гарелов след падането

  • иван гарелов-
  • падане-
  • журналист-
  • кома-
  • живот-
  • шанс за живот

Журналистът е получил два мозъчни кръвоизлива при тежкото падане

Снимка: БГНЕС

Изключително тежко падане по мраморните стълби на 5-звездния хотел „Палас” в Свети Влас е причината Иван Гарелов да се бори за живота си повече от седмица.

Журналистът е паднал по тях миналия четвъртък преди обяд и сериозно е ударил главата си на няколко места. Бащата на „Панорама” вече цяла седмица не идва в съзнание и е в кома, а шансовете да оцелее, уви, се приближават все повече към нулата, звучи безнадеждната прогноза на лекарите. Причината е, че той е получил не един, а два мозъчни кръвоизлива.

Според източници на „Уикенд”, 81-годишната тв легенда е бил доста пиян, когато загубил равновесие, спънал се и паднал лошо. Освен от поетия алкохол, му прилошало от непоносимата жега и колабирал, при което си ударил на няколко места главата и почти моментално загубил съзнание.

През последните месеци Гарелов имал сериозни проблеми с краката и едва ходел. Лекарите го навивали за операция, но той не искал и да чуе. Славният журналист се придвижвал едва-едва с бастунче, което обаче трудно го удържало. „Той е тежък, беше си за патерици, но не искаше да ги ползва. Казваше, че през есента ще започне да ги носи, ако не се подобри”, разказва негов близък.

След тежкото падане в хотела, където прекара цяло лято на издръжката на олигарсите братя Диневи, журналистът е бил транспортиран в бургаската окръжна болница, където неврохирургът д-р Светослав Тодоров и целият екип на отделение „Реанимация” започват борба за живота му. Заради тежкото състояние той е бил докаран с линейка в София след консултация с известния неврохирург проф. Николай Габровски и вече цяла седмица е в реанимацията на „Пирогов”.

Според източник на „Уикенд” обаче, жестоките травми са почти несъвместими с живота. Двата мозъчни кръвоизлива са били доста тежки и той още е в кома. Медици оценяват шансовете му да излезе победител в жестоката битка за живот на под 5%.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.

Свързани новини