Отидете към основна версия

2 625 15

Как да съхранявате хляба по-дълго време без да мухлясва

  • хляб-
  • съхранение-
  • фризер

Пакети, херметически затворени контейнери, кутии за хляб и хладилник са най-известните начини за съхранение на хляба

Снимкa: Shutterstock

Хлябът е един от най-обичаните продукти, който присъства на всяка българска трапеза. А предците ни са се отнасяли към него с голямо уважение.

В днешно време хлябът е също толкова важен за хората, колкото и в древността. Той е не само вкусен и питателен, но и много здравословен продукт.

За да се наслаждавате по-дълго време на качествата му обаче, трябва да знаете как да го съхранявате.

Къде е най-добре да държите хляба, за да не мухлясва? Някои съветват да се използва дървена кутия, докато други го поставят директно в хладилника. Но и това не помага за дълго.

Въпреки това има един прост начин да удължите значително срока на годност на продукта - до няколко месеца. И днес ще ви разкажем повече за това.

Пакети, херметически затворени контейнери, кутии за хляб и хладилник са най-известните начини за съхранение на хляба.

Последният вариант ви позволява да удължите свежестта на продукта, особено в горещо време, но дори и там хлябът започва да плесенясва след 3-5 дни.

Срокът му на годност може да се увеличи, ако го увиете в торба или фолио (може да го оставите и в опаковката на производителя) и го поставите във фризера. Там може да стои с месеци, без да се прецака.

По същия начин може да съхранявате и печива, като бисквити например, но последните трябва първо да бъдат плътно увити в няколко слоя стреч фолио.

Най-добре е хлябът да се размразява на стайна температура. Ако трябва да го размразите много бързо, може да използвате фурната. По-добре е обаче да не използвате този вариант за размразяване на печива и бисквити, съветва jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини