Хлябът е един от най-обичаните продукти, който присъства на всяка българска трапеза. А предците ни са се отнасяли към него с голямо уважение.
В днешно време хлябът е също толкова важен за хората, колкото и в древността. Той е не само вкусен и питателен, но и много здравословен продукт.
За да се наслаждавате по-дълго време на качествата му обаче, трябва да знаете как да го съхранявате.
Къде е най-добре да държите хляба, за да не мухлясва? Някои съветват да се използва дървена кутия, докато други го поставят директно в хладилника. Но и това не помага за дълго.
Въпреки това има един прост начин да удължите значително срока на годност на продукта - до няколко месеца. И днес ще ви разкажем повече за това.
Пакети, херметически затворени контейнери, кутии за хляб и хладилник са най-известните начини за съхранение на хляба.
Последният вариант ви позволява да удължите свежестта на продукта, особено в горещо време, но дори и там хлябът започва да плесенясва след 3-5 дни.
Срокът му на годност може да се увеличи, ако го увиете в торба или фолио (може да го оставите и в опаковката на производителя) и го поставите във фризера. Там може да стои с месеци, без да се прецака.
По същия начин може да съхранявате и печива, като бисквити например, но последните трябва първо да бъдат плътно увити в няколко слоя стреч фолио.
Най-добре е хлябът да се размразява на стайна температура. Ако трябва да го размразите много бързо, може да използвате фурната. По-добре е обаче да не използвате този вариант за размразяване на печива и бисквити, съветва jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Венелина Куха Лейка
13:24 12.08.2024
2 Пепи
13:28 12.08.2024
3 12345
Коментиран от #5
13:30 12.08.2024
4 Така де
13:33 12.08.2024
5 Мхм
До коментар #3 от "12345":
На промоция от билла13:34 12.08.2024
6 Тцтц
Ако е изпечен и е пакетиран преди да изстине се получава влага и мухлясва по-рано от дадения срок на годност
13:34 12.08.2024
7 СТИГА БЕ
Коментиран от #8
13:43 12.08.2024
8 Чудно
До коментар #7 от "СТИГА БЕ":
а защо селския хляб едно време си стоеше по цяла седмица преди да стане на камък13:45 12.08.2024
9 д-р Хаус
14:01 12.08.2024
10 Фактите
14:12 12.08.2024
11 Ко речи?
14:17 12.08.2024
12 Ти си
хляб , че да има време да мухляса . Спокойно може да се копува пресен хляб всеки ден - не е нужно да се презапасявате .....
14:33 12.08.2024
13 Абе...
14:54 12.08.2024
14 Павел пенев
16:11 12.08.2024
15 Иво
21:20 12.08.2024