Отидете към основна версия

3 720 5

Рецепта на деня: Зеленчукови кюфтенца

  • зеленчукови-
  • кюфтенца-
  • постно-
  • какво да сготвя

Ще впечатлят всички с лекия си вкус и текстура

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 червена чушка; 6 стръка пресен лук; 1 щипка магданоз; 2 моркова; 2 яйца; 1 чаена чаша кисело мляко (140 гр); 1 чаена чаша прясно мляко (100 мл); 1 малка купа сирене рикота (80 гр); 3,5 чаени чаши брашно (420 гр); 1 пакет бакпулвер (10 гр); 1 чаена лъжичка сол (8 гр); Растително масло за пържене.

Начин на приготвяне:

Започнете с нарязването на червената чушка, пресния лук и магданоза на ситно. Настържете морковите. В голяма купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко и прясното мляко, след което добавете сиренето рикота и разбъркайте добре. Постепенно добавете брашното, бакпулвера и солта, като смесвате съставките с лъжица, докато получите гладко тесто.

След като тестото достигне необходимата консистенция, добавете нарязаните зеленчуци и започнете да месите тестото на ръка, докато всички съставки се смесят равномерно. Тестото трябва да бъде меко и леко лепкаво. Оформете малки зеленчукови кюфтета от тестото, като използвате малко растително масло върху ръцете си, за да предотвратите залепването.

Загрейте голямо количество растително масло в дълбок тиган. Когато маслото е добре загрято, внимателно поставете зеленчуковите кюфтета в тигана и пържете на среден огън. За да бъдат добре изпържени отвътре, следвайте техниката на готвене на среден огън, докато се изпекат равномерно. Когато зеленчуковите кюфтета придобият златист цвят, те са готови.

Извадете ги от тигана и ги поставете върху хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина. Тези вкусни зеленчукови кюфтета са готови за сервиране и ще впечатлят всички с лекия си вкус и текстура, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.

Свързани новини