Отидете към основна версия

1 589 8

Лепа Брена оплака трагичната ситуация в родната Босна и Херцеговина

  • лепа брена-
  • босна и херцеговина-
  • родина-
  • наводнение-
  • бедствия

Живата поп фолк легенда призовава за помощ за родината ѝ, която бе залята от опустошителни наводнения

Снимка: Instagram

Иконата на балканските ритми, която има немалка фен база и у нас, Лепа Брена публикува сърцераздирателен призив за помощ.

„Сине, не ми е жал нито за земята, нито за къщата... Жал ми е, сине, че нямам време да построя нещо ново, а това, което ми е останало, къде да го изживея...", гласи написаното в стори на поп фолк изпълнителката, което изглежда, че е цитат от пострадал.

Музикалната икона е с разбито сърце от трагедията, която изживява родната ѝ Босна и Херцеговина.

През изминалите дни страната пострада тежко от опустошителни наводнения и разрушения. Лепа Брена е родена в Тузла, но е израснала в Бръчко.

След унищожителните бедствия в родината ѝ, тя зове за помощ обществото да помогне с финансови средства на пострадалите да си стъпят на краката, да преодолеят драмата от това, че са останали без дом, без нищо.

Със сърцераздирателния си зов, Лепа Брена зове хората да дарят малко пари за пострадалите. Поместила е призива си в социалната мрежа.

Междувременно стана ясно, че властите в Босна и Херцеговина са обявили 8-и октомври за ден на национален траур, информира и БНТ.

Ситуацията в страната остава тежка след тежки наводнения и свлачища в нощта на четвъртък срещу петък. Стихията отне живота на 20 души, а издирването на деветима продължава. Водната стихия в Централна и Южна Босна и Херцеговина остави разбити домове и непроходими улици след себе си.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини