Необходими продукти:
80 г фини овесени ядки или овесено брашно; 50 г кленов сироп или агаве; 80 г фъстъчено масло; 10-12 бр. фурми (120-130 г); 4 с.л вода; щипка сол; шепа печени и осолени фъстъци (50 г); черен шоколад (около 80-100 гр).Начин на приготвяне:
Накиснете фурмите в гореща вода (да ги покрие) и оставете настрани.
Блендирайте овесените ядки със сиропа и фъстъченото масло до хомогенна консистенция.
Поставете хартия за печене в малка тавичка и с пръсти оформете в квадратна форма "тестото" като го притиснете добре и е дебело около половин см.
Блендирайте фурмите (като премахнете костилките) с водата и щипка сол.
Намажете карамела върху основата и отгоре поръсете с фъстъците - разпределете ги плътно един до друг.
Оставете във фризер за около 1-2 часа.
Разтопете шоколада на водна баня.
Нарежете барчетата в правоъгълна форма и размер, който ви харесва - може да станат 6 големи или пък 10 малки - както прецените.
Полейте барчетата с разтопения шоколад и приберете в хладилник.
Когато шоколадът стегне, са готови за консумация, пише healthylicious.bg.