Отидете към основна версия

2 062 9

Валерия от "Ергенът" е била откарана в болница по спешност

  • валерия-
  • ергенът-
  • болница-
  • паника

„Сякаш това беше краят, наистина вярвах, че умирам“, признава тя за кризисния момент в спешното отделение

Снимка: Instagram

Валерия отново намери място в заглавията, но не заради блясъка на светлините, а заради неочакван здравословен проблем по време на престоя ѝ в риалити формата „Къщата на инфлуенсърите“. Моделката, която вече е попадала в подобна ситуация, изпитала внезапен и силен сърбеж, който бързо ескалирал, поставяйки я в състояние на паника, пише "Блиц".

Всичко започнало като невинен сърбеж, който Валерия в началото подценила. Скоро обаче усещането се превърнало в изгаряща непоносимост – сърбежът обхванал ушите, лицето, скалпа, врата и дори ръцете и подмишниците. "Лицето ми изтръпна, не можех да си вдигна веждите. Не можех дори да говоря правилно, защото устата ми се беше стегнала. Супер много се притесних", споделя красавицата.

В продължение на повече от час състоянието ѝ се влошава, а напрежението нараства. Валерия изпада в пълна паника, неспособна да контролира тялото си - лицето ѝ изтръпва, тя губи подвижност в мускулите и дори говорът ѝ става неясен.

Докато приятелите ѝ опитват да я успокоят, Валерия продължава да се мъчи с нетърпимия сърбеж и страха, който напълно я парализира. Налага се да потърси спешна помощ, и в късните часове е откарана в болница. Уви, дори там състоянието ѝ се влошава – паниката се засилва, коремът започва да я боли, а Валерия се чувства още по-безпомощна. „Сякаш това беше краят, наистина вярвах, че умирам“, признава тя за кризисния момент в спешното отделение.

Медицинският екип успява да овладее ситуацията едва след като ѝ поставят четири инжекции, за да намалят симптомите и да стабилизират състоянието ѝ. Валерия постепенно се успокоява и скоро се връща в играта. Според лекарите реакцията вероятно е причинена от ухапване от насекомо, което е отключило алергична реакция.

За моделката обаче това не е първи подобен случай. Зрителите вероятно помнят, че по време на участието ѝ в „Ергенът“ Валерия преживя друга паник атака, която отново наложи намесата на медицински екип. Състоянието ѝ предизвика разногласия сред участничките, които я обвиниха в разглезеност и драматизъм. Валерия разкрива, че атаките започват, когато губи майка си, събитие, което ѝ причинява дълбок стрес и което тя продължава да преживява и днес.

„Паникатаките започнаха, когато бях на 16-17 г. Майка ми вече беше болна. Загубата ѝ ме срина, два месеца не излизах от вкъщи. Чак сега в предаването получих отново паникатака“, сподел тя откровено след излизането си от романтичното риалити, припомня Woman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Свързани новини