Отидете към основна версия

1 464 5

Рецепта на деня: Снежни топки с мас и орехи

  • снежни-
  • топки-
  • сладки-
  • мас-
  • какво да сготвя

Сладки с аромат на детство

Рецепта на деня: Снежни топки с мас и орехи
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свинска мас - 1 ч.ч.; пудра захар - 1 ч.ч.; брашно - 2 ч.ч.; орехи - 300 г (смлени); пудра захар - за овалване.

Начин на приготвяне:

Към меката мас се добавят пудрата захар, брашното и орехите и се омесва първо с лъжица, а след това с ръка.

Готовото тесто за масленките се покрива и се оставя в хладилник за 20-30 минути.

Оформят се топчета колкото орех и се поставят в тава върху хартия за печене.

Пекат се ореховите сладки в предварително загрята фурна на 180 °C за 15-20 минути или до готовност.

След като изстинат, се овалват в пудра захар снежни топки с мас и орехи, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.

Свързани новини