Отидете към основна версия

3 383 9

Рецепта на деня: Пиле, печено в прясно мляко

  • пиле-
  • прясно мляко-
  • чесън-
  • розмарин-
  • какво да сготвя

Млякото в тази рецепта прави пилето изключително крехко и разпадащо се от костите

Рецепта на деня: Пиле, печено в прясно мляко
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 пиле; 600 мл прясно мляко; 4 скилидки чесън; 2 стръка розмарин; сол; черен пипер.

Начин на приготвяне:

Пилето се поставя в тенджера от йенско стъкло с капак. Залива се с млякото и се овкусява със счукан чесън, сол, пипер и розмарин. Пече се под капак на 200 градуса около час и 45 минути. Накрая може да се намаже с масло и да се пече още 4-5 минути на грил, за да добие хрупкава и златиста коричка.

По желание сосът може да се сгъсти с малко брашно и масло.

По време на печенето не е необходимо пилето нито да се обръща, нито да се долива мляко или друга течност. Благодарение на капака на йенската тенджера, течността циркулира равномерно в съда, пише 1001recepti.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.

Свързани новини