Отидете към основна версия

2 548 6

Рецепта на деня: Домашно приготвена кайма в буркани

  • кайма-
  • буркани-
  • стерилизирана-
  • какво да сготвя

Перфектна за бързи ястия при неочаквани гости

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1,5 кг свинска кайма 1 с.л. свинска мазнина 1,5 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Запържете каймата: Разтопете свинската мазнина в тиган и добавете каймата. Запържете за 10 минути до промяна на цвета, като разбърквате периодично. Добавете солта и разбъркайте добре.

Докато каймата е още гореща, я разпределете в чисти, сухи буркани. Избършете ръбовете с оцет и затворете с чисти капачки.

Стерилизиране: Поставете бурканите в тенджера под налягане, налейте 1 литър гореща вода и затворете капака. Варете при 120 градуса за 90 минути.

Извадете бурканите и ги оставете да изстинат напълно. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

Използвайте каймата за спагети, мусака или кюфтета – готова за секунди, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини