Необходими продукти:
- 1,5 кг свинска кайма
- 1 с.л. свинска мазнина
- 1,5 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Запържете каймата: Разтопете свинската мазнина в тиган и добавете каймата. Запържете за 10 минути до промяна на цвета, като разбърквате периодично. Добавете солта и разбъркайте добре.
Докато каймата е още гореща, я разпределете в чисти, сухи буркани. Избършете ръбовете с оцет и затворете с чисти капачки.
Стерилизиране: Поставете бурканите в тенджера под налягане, налейте 1 литър гореща вода и затворете капака. Варете при 120 градуса за 90 минути.
Извадете бурканите и ги оставете да изстинат напълно. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Използвайте каймата за спагети, мусака или кюфтета – готова за секунди, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 И после като хапнеш
Коментиран от #2
10:15 22.05.2025
2 Ах Ох
До коментар #1 от "И после като хапнеш":
Разцепва го, ахахахахахаааа 🤣Коментиран от #3
10:27 22.05.2025
3 Твоя
До коментар #2 от "Ах Ох":
Няма накъде повече. Шиене му тряъ!10:47 22.05.2025
4 Българин
10:56 22.05.2025
5 Овчар
Свинята яде всичко! Овцата яде само чиста тревичка.
Свинята изхвърля тежките си метали в тлъстината и оглупения от пропаганда човечец вкусно ги поглъща, за да правят докторите парички!
Коментиран от #6
11:41 22.05.2025
6 Хасан
До коментар #5 от "Овчар":
По-вкусно от сланинка с лук и сирене няма.Така се разяждам че мога цял самун хляб да изям със сланината.
22:15 22.05.2025