Отидете към основна версия

6 545 19

Само зрял човек и зрял народ могат да поемат отговорност

  • референдумът-
  • покаже-
  • какви сме-
  • иван кулеков

Хората трябва да гласуват за референдума, за да се освободим от тираните, заяви Иван Кулеков

Снимка: Шоуто на Слави
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хората трябва да гласуват на референдума, за да спасят себе си. За да имат настояще. За да имат бъдеще. Това заяви за Факти.бг писателят, публицист и сценарист в „Шоуто на Слави“ Иван Кулеков.

По думите му, при успех на референдума, освен конкретните промени в политическата система, които задължително ще се случат, ще настъпи огромна промяна в самочувствието ни като народ. Ние вече ще бъдем народ, който не е освободен от някого, а сам се е освободил от своите тирани.

Г-н Кулеков, защо референдумът за промяна на политическа система, организиран от Инициативен комитет от „Шоуто на Слави“, трябва да се проведе?

Първо. Защото така повеляват 673481 пълнолетни български граждани.

Второ. Защото така повелява законът.

Трето. Защото в продължение на 26 години съществуващата политическа система показва едно – че не работи. Т.е., че работи за мафията – българска и международна - и за никой друг. Единственото право, която тази политическа система дава на българския народ, е по време на избори да легитимира тази мафия. В резултат на тази ситуация, България в момента е като след загубена война – победилата мафия е овладяла напълно всички държавни структури, а победеният народ ще й изплаща репарации до пълното си оскотяване и умиране. Прокудените от страната два милиона бежанци процентно са много повече от прокудените от войната в Сирия. Нима няколко километра асфалт и няколко гьобелсово - клозетни медии са в състояние да замъглят тази картина?

Събрахте 673481 подписа в подкрепа на референдума. Защо хората трябва да излязат и да гласуват?

За да спасят себе си. За да имат настояще. За да имат бъдеще.

Ако живеехме във време, когато българите даваха живота си за България, бих отговорил: „За да спасят България“.

Ще отпаднат ли някои от въпросите?

В основата на всички въпроси е залегнала идеята за народовластие. И само в това си съчетание те биха имали силата да променят начина, по който страната ни ще бъде управлявана.

Ще се промени ли нещо след този референдум и какво?

При успех на референдума, освен конкретните промени в политическата система, които задължително ще се случат, ще настъпи огромна промяна в самочувствието ни като народ. Ние вече ще бъдем народ, който не е освободен от някого, а сам се е освободил от своите тирани. За пръв път ние няма да делегираме отговорност, а ще поемем ПРЯКА ОТГОВОРНОСТ както за собствената си съдба, така и за съдбата на България. На никого няма да сме благодарни, но и никой няма да ни е виновен.

Отговорност може да поеме само зрял човек и само зрял народ. Референдумът ще покаже какви сме ние.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини