Отидете към основна версия

2 947 23

Оперетните истории на разделението

  • нощни вълци-
  • русия-
  • българия-
  • разделение

Подвигът на младата, неопитна, изоставена от руските военни специалисти, българска армия е безпримерен

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Във връзка с нездравия шум около „Нощните вълци” на Кремъл, за съжаление тази крайно проста провокация успя: българи нелепо се биха с българи, вместо да изгонят заедно „Вълците”. Това, унизително се превърна в основната новина в държавата.

Тежкото разделение на обществото е факт – против и за Русия. Това отбелязва в профила си във Фейсбук Огнян Дъскарев.

Единственото утешение, е че винаги е било така, дори в миналото разделението е било налагано с кръв и трупове. За щастие сега не е така. Ето съвсем накратко за разделението и за меко казано отрицателната роля на Русия:

Съединението от 1885 г. е може би най-истинският, български празник.

Но Русия не иска обединена България и нарежда на руските офицери, обучаващи младата българска армия, както и на военния министър в бг п-во, също руски офицер, да напуснат страната. Това, естествено, отслабва българска армия, на която предстои първото изпитание – войната със Сърбия, насъсквана, то се знае, от Русия. Българската армия, която се намира на границата с Турция, защото именно от там са очаквали враждебни действия, трябва светкавично да се придвижи пеша, с коне, с всякакви средства до границата със Сърбия. След това изтощените войници незабавно се сблъскват със сърбите и ги побеждават!

Подвигът на младата, неопитна, изоставена от руските военни специалисти, българска армия е безпримерен!

Русенският бунт от лятото на 1886 г. на капитаните-русофили:

Русия сваля чрез русофилите ненавистния Батенберг, български патриот.

Никак не е случайно, че гробницата му в сърцето на София десетки години при комунизма беше затворена и неподдържана.

През октомври 1915 г., руска ескадра от 17 крайцери, миноносци и броненосци, подкрепяни от бойни самолети, напада Варна. Огънят е съсредоточен нарочно в гъсто населените, жилищни квартали на града, а не във военни цели.

Нападението е в отговор на влизането на България на страната на Германия във войната, но разбива мита за славянско-руската дружба, братушките, дядо Иван и пр. В отговор Фердинанд нарежда църквата „Александър Невски” да бъде преименувана с най-подходящото име - „Св. Св. Кирил и Методий” и така е до 1920 г.. Вече толкова години след това най-голямата българска църква е с руско име, никога не съм знаел защо.

Бойните действия с Русия продължават.

През септември 1916 г., един от много, много малкото истински български герои – генерал Иван Колев, начело на легендарната Първа конна дивизия от Трета армия, разгромява и преследва казаците из Добруджа. До края на октомври 1916 г.,

ген. Иван Колев освобождава цялата Добруджа от руския враг.

Ген. Колев за мен е българският Карл Манерхайм, финландски маршал и национален герой, който запази финландската независимост от СССР и беше начело на финландските войски при съветско-финландската война в 1939 г.

Ген. Иван Колев е възпят от Иван Вазов в стихотворението „Конницата на генерал Колева”. При комунизма стихотворението беше преименувано на „Добруджанската конница”, името на генерала беше премахнато от стиховете, което беше много смешно.

В 1925 г. точно Кремъл организира чрез местните си агенти най-страшния терористичен акт в света тогава, в църквата „Света Неделя”. Ако приемем старите сведения, че са загинали около 150 души, това значи, че терорът е най-страшният в света до 1995, взривяването на административната сграда в Оклахома, САЩ, когато загинаха 163 души.

Ако приемем, обаче, новите сведения, че в църквата са загинали 193-213 души, с 500 ранени, това значи, че Кремъл и местните комунисти извършиха в центъра на София най-ужасния атентат на планетата до 11 септ. 2001 година !! Тук повече няма какво да се каже.

За събитията след 9 септември 1944 г., също не ми се говори. Само накратко – върховното национално предателство, извършено от местните комунисти, роби на Кремъл, е унищожението на най-малко 30 хил. от елита на страната.

Така комунистите с един, жесток, дяволски ефикасен удар на практика обезглавиха България, за да я оглавят те. Дядо ми е бил свидетел на тези страшни дни в Банско и знам от него за масовите убийства там. Концлагери, македонизация / решенията на ЦК на БКП за това от юли 1946 г. са колосално национално предателство, пак с един удар комунистите обезсмислиха цялата десетилетна борба на българските родолюбци, вкл. и моите деди, за Велика България! /, разрушаване на икономиката чрез социалистическата „индустриализация”, ограбването на пенсионния фонд, натрупан преди 9 септември, разграбването на обществото чрез външнотърговските дружества, моралното унищожение на обществото, превръщането му в безгласно стадо от покорни строители на „социализма”, атеизмът насаждан и налаган целенасочено, Чернобил, Голямата екскурзия.

И до днес, когато общо взето пак бившите комунисти командват страната, защото общо взето пак те държат основните икономически активи, и затова – политическата власт.

Въпреки, че несъмнено, промените от преди 27 години са от гигантско значение за страната, която сега е безспорна свободна демокрация, с демократични избори и законно правителство и Парламент, но икономическата власт е гъвкава и може да бъде дори демократична, ако иска, дори и да е в ръцете на бившите комунисти.

Лошо е, че Русия засега е незаменим източник на енергия за България

и в пристъп на гореща славянско-братска любов ни продава най-скъпия газ в Европа, а това е още по-лошо. Белене, Южен поток са важни и изкл.вредни части от българския пейзаж.

От основните последици на непрекъснатото господство на бившите комунисти е днешната пълна липса на десница – тук няма десни избиратели /почти/, няма никакви десни партии и политици, нито един, наблюдатели, коментатори /почти/, изобщо няма десни медии, няма никаква дясна интелигенция, която да вдъхнови създаването на национална десница. Тук „десните” не разбират, че не е достатъчно да си антикомунист и русофоб, за да си десен, достатъчно е само да си социалдемократ.

99.99.99% от българските „десни” са всъщност социалдемократи, но явно не го знаят и няма кой да им го обясни.

Всичко е ляво, ляво и ляво.

Разделението против и за Русия все още е от основните граници в убежденията на българите. Колкото и да се опитват да го омаловажават лявата интелигенция и медии.

Оперетната история с кремълските „Нощни вълци” е отлично доказателство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини