Отидете към основна версия

41 804 70

Коледа дойде предсрочно за Борисов

  • борисов-
  • коледа-
  • мандат-
  • протести-
  • орешарски-
  • станишев

Догодина премиерът може да раздава партийни книжки на млади социалисти на Бузлуджа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Страхотен месец кара българският премиер. Строгият и умислен поглед на човека-всичко у нас най-после се разведри. И още как. За броени дни Борисов получи предсрочно такива коледни подаръци, каквито не си е пожелавал и преди мач на "Левски".

Първо от коалиционния кабинет се оттегли вицето Валери Симеонов и никой не умря - нито кабинетът, нито малката коалиция, както предричаха някои намръщени политолози.

След това Слави го посрещна в шоуто си повече от дружелюбно, а медиите и фейсбук-братството вкупом обявиха Борисов за победител в несъстоялия се диспут. Какво като не се е състоял, не можем без победител, когато единият е Борисов.

Но това не е всичко, както се казва в рекламата на онова ренде. Майките на децата с увреждания прибраха палатките си от жълтите павета и още един премиерски дерт остана в миналото. Протестите в София и страната срещу мизерния живот, системата бонус-малус и каквото друго се сетите постепенно затихнаха. За десерт бе приет бюджет, наречен от царското вице Николай Василев "тлъста лазаня", а бизнесът и синдикатите в ритъм заръкоплещиха. Намръщените политолози пък си взеха думите обратно и отсякоха - ще го бъде.

След толкова хубости няма как премиерът да не е видял на хоризонта най-голямата си мечта - един цял изпълнен мандат. Пък като трепна сърце юнашко от задоволство. Толкова му стана хубаво на Борисов, че започна да пръска добрина навсякъде.

Първо раздаде Коледните добавки на пенсионерите, а после направи нещо изумително. Пресече от раз всяка дискусия с опозицията на тема фини прахови частици, като обеща да изпълни програмата на...кабинета Орешарски срещу мръсния въздух. При това - колкото и да струвала тя. За десерт поздрави Станишев за преизбирането му на лидерския пост в ПЕС. Нещо повече - пожела му народът тепърва да се гордее с него.

Какъв катарзис по отношение на Станишев и Орешарски - двете му обичайни "изтривалки" от 2009 г. Главните виновници за падането на Тунгуския метеорит и озоновата дупка...

Както е тръгнало, догодина Борисов ще връчва партийните книжки на новоприети социалисти на Бузлуджа. Кой знае, може дори да им разкаже, че и той някога е имал такава.

Важното е, че звездите най-после се подредиха правилно за премиера, а ретроградният Меркурий се оказа фейк.

Остава само да обявят Борисов и за футболист на годината, че аман от куци коне...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини