Отидете към основна версия

4 095 27

Един Сергей в повече

  • сергей станишев-
  • пес-
  • евроизбори-
  • бсп-
  • конгрес

Колко хубаво щеше да бъде, ако Станишев бе казал: Другари, не ме мислете, имам други планове

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След гастрола на бившия председател на БСП и още по-бивш премиер на страната Сергей Станишев на конгреса в София стана ясно едно - председателският му пост в Партията на европейските социалисти /ПЕС/ е истинско проклятие за Столетницата. БСП неистово се нуждае от гласовете на хора, които не изгарят от симпатии към нея, но са "наточили" личните си карти за безпощаден наказателен вот срещу управляващите. Ако тези хора видят името на Сергей Станишев да грее в първите редици на евролистата, ще си останат вкъщи, ще гласуват за някой друг или ще напишат "Локо София" на бюлетината. И ще бегат, бате.

Както и да я погледнем, ситуацията е феноменална. Политически трупове у нас възкръсват в Брюксел, завръщат се като някакви еврофактори и редят назидателни слова. А че Станишев е класически политически труп на родна сцена едва ли има някакво съмнение. Както би се изразил летописецът на "шайката" Антон Тодоров, Бойко би Сергей и наследника му Мишо Миков, където ги хване, като маче у дирек. Така ги би, че Станишев вече не може да бъде избран и за домоуправител на вход, а Миков може би има известни шансове за общински съветник в родната Кула.

Да, ама в същото време Станишев е председател на партията на европейските социалисти. Там някакси си го харесват, даже си го преизбраха, и онзи ден се завърна в София с излекувано самочувствие при тези, които навремето го изпроводиха до вратата. И как да не сложиш баш шефа на избираемо място в листата си?! Не върви някак. Иначе някой позитанковец трябва да излезе и да обясни на левите в Брюксел, че председателят на "коминтерна" им никой не го бръсне за нищо в родината му. И така ще излезе, че там са идиотите.

Станишев разигра пред конгреса етюда "Незаменимият", с който властно нареди - слагайте ме напред в листата, че като вземете властта в България някой трябва да ви пази. Ако сте го слушали внимателно - заяви в прав текст, че десните партии в европейския парламент ще тръгнат да събарят все още виртуалното правителство на Нинова. И коя партия, ако не ПЕС, единствена би опазила червения кабинет? ПЕС, ама ясно кога - само ако той е там. Иначе...забрави.

Дори най-големият специалист по живот след смъртта у нас, отец Гелеменов, едва ли би могъл да даде точен съвет на хората от Позитано, какво да правят с листата си и къде в нея да поставят Станишев. За смърт заговори и един от намръщените политолози от потоянното присъствие. Без Сергей в листата партията се самоубивала. А сега де...

Колко хубаво щеше да бъде, ако Станишев бе казал: Другари, не ме мислете, имам други планове. Вместо това той каза друго: Споровете за мястото ми в евролистата вредят на БСП.

И така се оказа един Сергей в повече...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини