Last news in Fakti

28 Януари, 2019 14:20 4 089 27

Един Сергей в повече

  • сергей станишев-
  • пес-
  • евроизбори-
  • бсп-
  • конгрес

Колко хубаво щеше да бъде, ако Станишев бе казал: Другари, не ме мислете, имам други планове

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След гастрола на бившия председател на БСП и още по-бивш премиер на страната Сергей Станишев на конгреса в София стана ясно едно - председателският му пост в Партията на европейските социалисти /ПЕС/ е истинско проклятие за Столетницата. БСП неистово се нуждае от гласовете на хора, които не изгарят от симпатии към нея, но са "наточили" личните си карти за безпощаден наказателен вот срещу управляващите. Ако тези хора видят името на Сергей Станишев да грее в първите редици на евролистата, ще си останат вкъщи, ще гласуват за някой друг или ще напишат "Локо София" на бюлетината. И ще бегат, бате.

Както и да я погледнем, ситуацията е феноменална. Политически трупове у нас възкръсват в Брюксел, завръщат се като някакви еврофактори и редят назидателни слова. А че Станишев е класически политически труп на родна сцена едва ли има някакво съмнение. Както би се изразил летописецът на "шайката" Антон Тодоров, Бойко би Сергей и наследника му Мишо Миков, където ги хване, като маче у дирек. Така ги би, че Станишев вече не може да бъде избран и за домоуправител на вход, а Миков може би има известни шансове за общински съветник в родната Кула.

Да, ама в същото време Станишев е председател на партията на европейските социалисти. Там някакси си го харесват, даже си го преизбраха, и онзи ден се завърна в София с излекувано самочувствие при тези, които навремето го изпроводиха до вратата. И как да не сложиш баш шефа на избираемо място в листата си?! Не върви някак. Иначе някой позитанковец трябва да излезе и да обясни на левите в Брюксел, че председателят на "коминтерна" им никой не го бръсне за нищо в родината му. И така ще излезе, че там са идиотите.

Станишев разигра пред конгреса етюда "Незаменимият", с който властно нареди - слагайте ме напред в листата, че като вземете властта в България някой трябва да ви пази. Ако сте го слушали внимателно - заяви в прав текст, че десните партии в европейския парламент ще тръгнат да събарят все още виртуалното правителство на Нинова. И коя партия, ако не ПЕС, единствена би опазила червения кабинет? ПЕС, ама ясно кога - само ако той е там. Иначе...забрави.

Дори най-големият специалист по живот след смъртта у нас, отец Гелеменов, едва ли би могъл да даде точен съвет на хората от Позитано, какво да правят с листата си и къде в нея да поставят Станишев. За смърт заговори и един от намръщените политолози от потоянното присъствие. Без Сергей в листата партията се самоубивала. А сега де...

Колко хубаво щеше да бъде, ако Станишев бе казал: Другари, не ме мислете, имам други планове. Вместо това той каза друго: Споровете за мястото ми в евролистата вредят на БСП.

И така се оказа един Сергей в повече...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болисов да си го набие

    46 39 Отговор
    Борисов може и да е бил на избори този или онзи от БСП, но вече на сцената е президента Радев, от който отнесе най-големия бой досега ... и това е само началото!

    Коментиран от #16

  • 2 Чичо

    39 10 Отговор
    Има изход. Нинова да сложи Хамстера в листата, но на последно място. И вълкът сит, и агнето цяло.
  • 3 ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК

    34 46 Отговор
    ПРОСТИЯТ ФАТМАК ИМПИЙЧНАТ,А ЦЯЛАТА БЕСЕПЕРАСТКА ВЪРХУШКА НАЧЕЕЛО С БИВОЛИЦАТА ИМПЕКСОВА В ЗАТВОРА.!!!

    Коментиран от #6

  • 4 новинар

    43 9 Отговор
    Аман от тоя СтанишеФ. И тоя се ненаяде.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 да ти го

    8 10 Отговор

    До коментар #4 от "новинар":

    Луд за връзване, с един и същи пост дрискаш по всички теми
  • 6 да ти го

    6 14 Отговор

    До коментар #3 от "ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК":

    Луд за връзване, с един и същи пост дрискаш по всички теми
  • 7 да ти го

    3 10 Отговор

    До коментар #4 от "новинар":

    Сори, грешен бутон ... беше за шизофренясалото врабче
  • 8 питащ

    18 3 Отговор
    не ви прилича на някое предаване по телевизията? публиката го изгони а продуцентите го връщат
  • 9 толерантен

    10 5 Отговор
    Може,обаче, с всички други партии. Да отиват в затвора.
  • 10 АНАЛлизатор

    31 4 Отговор
    В БСП има две открояващи се течения: Станишев-за Европа и Корнелия- за Русия, Китай. Няма човек на земята, който да може да каже ясно каква партия е БСП. Отговорен партиен функционер веднъж се изпусна казвайки: "Другари, в селата и малките градове говориме като КОМУНИСТИ, в големите градове говориме като СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, а в Брюксел говориме като СОЦИАЛИСТИ". Този "турлю-гювеч" е много трудно да се нарече партия.
  • 11 сори

    26 8 Отговор
    Изпята песен е БСП ( и със ,и без СерГЕЙ).
  • 12 Защо

    20 2 Отговор
    изобщо БСП участва на евроизборите? Европарламентът според БСП е излишен. Излишен е и Евросъюзът.
  • 13 джендъри соросоиди

    12 3 Отговор
    С хора като Сер-гейчо, БСП нокога няма да спечели всенародна подкрепа. Нито с Р.Овч. и Г.Герг.
  • 14 Morgoth

    18 3 Отговор
    Мога само да им се радвам на БСП как са се натресли между евро-сер-гейската ПЕС и популистката риторика на Нинова, с която целят да привлекат всички недоволни, независимо от кого и от какво са недоволни.
  • 15 ха ха ха

    5 19 Отговор
    Къв еврогей парламент бе, на кой му пука за тях в България бе? Корнелия има уникален шанс да остане в историята на страната бе орляци, ако има акъл, а тя го има, ще изправи страната на крака и никой няма да даде да и падне косъм от главата бе! Единствено трябва да се води по народа, друго се не ще от нея!!! Смърт за станиша, не искаме да го виждаме!!!

    Коментиран от #17

  • 16 Morgoth

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Болисов да си го набие":

    Срещу Радев изгуби Цачева - една крайно неподходяща за президент кандидатура. Самия Радев след като му мине мандата, ако не успее да вземе втори ще се опит да си направи негова партия и ще се превърне в еднодневка като Първанов. А БСП сигурно пак ще се върне на власт, ако не се осерат тотално. Не защото стават за нещо, а защото на Бойко му е време да си ходи, пък няма кой друг да го смени. И тогава ще видите, че има и много по-лошо от ГЕРБ, само че паметта ви е прекалено слаба и ще и трябва опресняване по неприятния начин.
  • 17 Morgoth

    19 7 Отговор

    До коментар #15 от "ха ха ха":

    Единствения начин по който кака Кури може да се запише в историята е след Луканов и Виденов, като третия пореден премиер на БСП, който е съсипал страната ни! Дано никога не и се даде тази възможност.

    Коментиран от #18

  • 18 ха ха ха

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "Morgoth":

    Тя вече се записа бе джанъм... нарита джендърските задници по мерак, включая и боковия ;)
  • 19 Живите мъртви на България

    12 1 Отговор
    Станишев е другото лице на Борисов - силно зависим от мафиозите. Не знам защо ПЕС са му хвърляли око, но услуга за услуга :) Ако сложат въобще Станишев в листата, то поне 10% по-малко гласове. Ако не го сложат, трябва да го заклеймят за лошото му управление и принадлежността му към престъпните групировки
  • 20 Порно

    7 2 Отговор
    Решението е просто - да го сложат на неизбираемо място , и да агитират привържениците си да гласуват с преференции за водача на листата. Ако СерГей ги пребори , да му е честито.
  • 21 БСП ДПС Евророма

    5 3 Отговор
    А какви шпакли бяха едно време, а другари социалисти ;-))) Не забравяйте, че след 5 години такива ще ги говорите и за другарката Импексова!
  • 22 Питанчо

    7 2 Отговор
    А няма ли да се случи следното: С подчетраната си глупост, нахалство и пълна неспособност за осмисляне кой е той, лицето Станишев да принуди РЕАЛНИТЕ шефове на ПЕС да разберат, че той никого вече не може да заблуждава? Просто да го отсвирят от ПЕС.
  • 23 патриотъ

    4 6 Отговор
    Жална България!По добре да ни закриват като държава!Единствената надежда е Радев да направи нещо!
  • 24 КАЛДЪР МАРКС И ФРЕДИ ЕНГЕЛСОВ

    3 1 Отговор
    Има хора които не стават и чеп за зеле , е те тия са точно такива.
    Нямам нищо против тези паразити но нека се разкарат някъде по широкия свят , поне да не ги храним ние.
    Що трябва друг да ги храни тези безделници и вредители?
    Що сами не се грижат за себе си, все пак парите не разтят по дърветата. С празни лозунги и ялови клишета видители някой , веднага хо тикайте в лудницата за да не зарази и обърка хората
  • 25 неутрален

    3 0 Отговор
    Тоя не фалира ли България веднаж ?
  • 26 Гост

    1 0 Отговор
    Какво стана с изгубения секретен доклад от хамстерчето? Десетта година върви дело и няма резултат.
  • 27 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Я кой беше тоа?Ако гледаме фамилията разделена на две излиза:СТАНИ
    -ШЕФ!Ами той вече е ШЕФ!НЕ КЪДЕ ДА Е ,А В ЕВРОПАТА/Мадам Злата/
    с нейния "циливилизасион"!Сергийчо не си ни потребен,а вече си употребен и унищожен от едно нищо и никакво пожарникарче/тиквичка/.