Отидете към основна версия

1 460 15

Великден за достойнството на жената

  • великден-
  • жена-
  • александър урумов

Жена е първият свидетел на празната гробница на Христос

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В първия ден на седмицата Мария Магдалена дойде на гроба сутринта, докато беше още тъмно и видя, че камъкът беше отвален от гроба. Затова се завтече и дойде при Симон Петър и при другия ученик, когото Иисус обичаше и им каза... Йоан 20:1-2


Жена е първият свидетел на празната гробница на Христос. Кое е важното на това? Според юдейския закон, верността на всяко твърдение се потвърждава от двама свидетели, и то мъже. Но с победата си над смъртта Иисус вече изпълни закона! Затова се раздра завесата в храма – нямаше нужда вече от омилостивение в Светая Светих! Защото вечната жертва бе принесена! Законът бе изпълнен от Единствения Съвършен Човек, Който можеше да го изпълни! И затова достойнството на жената, през която дойде пробивът на дявола при първия Адам бе напълно възстановено с победата над дявола на втория Адам – Иисус Христос! Възкресението на Спасителя възкреси достойнството и равноправието на жената още преди 2 000 години! Не феминизма и либерализма сега! А Спасителят преди 2 000 години!

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини