Last news in Fakti

29 Април, 2019 09:59 1 449 15

Великден за достойнството на жената

  • великден-
  • жена-
  • александър урумов

Жена е първият свидетел на празната гробница на Христос

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В първия ден на седмицата Мария Магдалена дойде на гроба сутринта, докато беше още тъмно и видя, че камъкът беше отвален от гроба. Затова се завтече и дойде при Симон Петър и при другия ученик, когото Иисус обичаше и им каза... Йоан 20:1-2


Жена е първият свидетел на празната гробница на Христос. Кое е важното на това? Според юдейския закон, верността на всяко твърдение се потвърждава от двама свидетели, и то мъже. Но с победата си над смъртта Иисус вече изпълни закона! Затова се раздра завесата в храма – нямаше нужда вече от омилостивение в Светая Светих! Защото вечната жертва бе принесена! Законът бе изпълнен от Единствения Съвършен Човек, Който можеше да го изпълни! И затова достойнството на жената, през която дойде пробивът на дявола при първия Адам бе напълно възстановено с победата над дявола на втория Адам – Иисус Христос! Възкресението на Спасителя възкреси достойнството и равноправието на жената още преди 2 000 години! Не феминизма и либерализма сега! А Спасителят преди 2 000 години!

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    7 2 Отговор
    Сега разбирам какво Джамбазки , който е гласувал - въздържал се , за Истанбулската конвенция е обещал на Урумов за да се прави на поп . Голям пост в синагогата .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кумчо Вълчо

    5 4 Отговор
    Александър Урумов - директор на Информационния център на МО, известен и като агент Абел след разкритие на Комисията по досиетата.
  • 4 666

    3 9 Отговор
    Шменти-капели. Изсмукано от пръстите "съждение".
  • 5 Иванов

    1 5 Отговор
    Аз приемам, че има двама Исусовци. Единият е Ангелът Йешуа Машиях, велик есейски Учител и другия е павловият Исус, негов последовател, хипар и съпруг на Мария от Магдала, родоначалник на френската кралска линия Меровинги. Защо светът познава ученика Исус, а не неговия свят Учител Йешуа? Учението на есеите е било херметично, то не е било насочено към простолюдието с цел да се избегне и най- малкото изкривяване на Истината в следствие на профанизиране и с това увеличаването на злото и хауса. Нещо на което ставаме свидетели в тази поредица от блудкави предизборни статии на господин Урумов.

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Знаеш ли какво съм разбрал че твоя народ, ако дава колкото взема ще е наред това съм разбрал уви до сега само яде.
  • 7 Мини

    6 0 Отговор
    Мисля, че достойнството и равноправието на жената са заложени от Бог още със създаването на човека (Битие 1:27) "И Бог създаде човека по Своя образ, по Божия образ го създаде; мъжки и женски пол ги създаде." Но Мария Магдалена като пръв свидетел на празния гроб и с това като пръв свидетел на Христовото Възкресение е още едно oгромно доказателство от Библията за високия статус на жената в Християнството. Въобще никоя др.религия, освен Християнството не познава такъв възвишен статус на жената, както и толкова много святи жени(Дева Мария, св.София, св.Марина,св. Петка Търновска, св.Елисавета, св.Ана и още мн.др.)има само в нашата вяра. Всъщност тoва "женомразство", в което бива обвинявано Християнството е плод на атеизма още от 19 век. А истинските "женомразци" са всъщност феминизма и либерализма, опитвайки се да пробутат уж "хуманни" за жената ценности и права. На патерици....Христос Возкресе!
  • 8 Четящ

    2 0 Отговор
    Да, Господ изпълни церемониалния закон(жертвената система),но моралния закон остава валиден и до днес(десетте Божи заповеди).
  • 9 Смотан

    0 1 Отговор
    Десетте за оня век за тоя век са други.

    Коментиран от #10

  • 10 Четящ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Смотан":

    Господ умря на кръста,защото Божият Закон не може да се промени.Ако Законът би могъл да се премахне,тогава не би било необходимо Христос да умира.Спасението по благодат не е разрешение да вършим грехове,защото ГРЕХЪТ Е ПРЕСТЪПВАНЕ НА ЗАКОНА!(Римляни 3:31):"Тогава отменяме ли законно чрез вяра?Да не бъде!А утвърждаваме Закона".(Римляни 6:2):"Да не бъде!Как ние,които сме умрели за греха,ще живеем още в него?".(Римляни 2:13,14):"(...)защото не слушателите на Закона са праведни пред Бога,а изпълнителите на Закона ще бъдат оправдани".(Матей 7:21):"Не всеки,който Ми казва:Господи!Господи!-ще влезе в небесното царство,а който върши волята но Моя Отец,Който е на небесата".

    Коментиран от #11

  • 11 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Четящ":

    Ето един духовно грамотен човек в когото не намирам лукавство!
  • 12 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    Може да си приемаш каквото си искаш... Фантазиите са неограничени... Има само ЕДИН - ЕДИНОРОДНИЯТ СИН НА БОГ - ИСУС ХРИСТОС. Той единствен изпълни Закона и плати цената за нас

    Коментиран от #13

  • 13 Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Не религиозен":

    ...
  • 14 Четящ

    0 0 Отговор
    Евангелието почива върху двата стълба на Закона и благодатта.Сатана знае това и се обявява против онези,които свързват тези два стълба в правилната връзка.(Откровение12:17):"Тогава змеят се разгневи срещу жената и отиде да воюва против останалите от нейното потомство,които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството за Исус".
  • 15 Госあ

    0 0 Отговор
    Аз бих казал, че това изрично подчертаване на мъжа и жената в християнството и исляма не е добро. Например в будизма, мъжкото начало се смята за непроменимото, за консервативната същност на нещата,а женското за промяната,за трансформацията. И двете са взаимно неизключващи се. Консервативност и изменчивост. Затова жената трябва да бъде духовна и както не веднъж съм писал,ако жената е гнила в едно общество всичко отива по дяволите. Това изрично внимание върху двата пола предполага някакви тълкувания и конфликти.