Отидете към основна версия

8 357 97

Случаят "Миталов" - задкулисна и гнусна намеса

  • андон миталов-
  • сащ-
  • херо мустафа-
  • русия-
  • николай малинов

Поредната храчка върху българския суверенитет

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Веднага след като американският посланик Херо Мустафа пусна фитила, че в идните дни ще бъде обявено името на първия българин, получил забрана да стъпва на територията на САЩ заради корупция, у будната част от гражданското общество се прокрадна наивна надежда, че това ще е човек със сериозни позиции и/или мащабно влияние в държавата.

Покрай партенката, че иде едва ли не твърдото прилагане на закона "Магнитски" започнаха шушукания дали въпросната личност ще бъде доскорошният главен прокурор Сотир Цацаров, работил "активно" по делото "КТБ" или депутатът Делян Пеевски, когото куп документи свързват с разграбените милиарди от банката. В най-крайните спекулации се спрегна дори името на министър-председателя Бойко Борисов. Абе, с две думи, хората за момент си позволиха сляпо да се заблудят, противно на историческия опит, че едва ли не САЩ ще ни помогнат самарянски да се отървем от корупцията си по високите етажи на властта у нас, низвергвайки една от собствените си пешки.

Но евроатлантическите ни "събратя" бързо ни върнаха към реалността, подхвърляйки ни "враг номер 1 на държавата" - анонимник, когото не можеш да откриеш дори на снимка - Андон Миталов - съдия от Специализирания наказателен съд. Съвсем случайно това е съдията, кoйтo в крaя нa oктoмври минaлaтa гoдинa е рaзрeшил нa oбвиняeмия зa шпиoнaж прeдceдaтeл нa движeниe "Руcoфили" у нас Никoлaй Мaлинoв дa пътувa до Москва, къдeтo е награден личнo oт прeзидeнтa Влaдимир Путин. Ей така, съвсем случайно.

И децата се досетиха, че всичко отново опира до съревнованието на САЩ с Русия и до това да продължат да налагат геополитическото си влияние, изхрачвайки се на българския суверенитет за кой ли път. Този път заплашвайки съдии, разпореждайки се в съдебната ни система. Българският интерес пак остана в ъгъла, където всъщност винаги е бил, когато са намесени Великите сили. За пореден път станахме свидетели на задкулисна и гнусна намеса във външната и вътрешната политика на територията България.

Проблемът открай време се корени в това, че българинът е задушил волята си за свобода. Впил нокти и зъби в егоистичното самооцеляване, той не брани гражданската си позиция и все чака месията, който, брей, как така, все не идва. Уж беше Сакскобургготски, после Борисов, тази седмица са хамериканците и Мустафа, утре ще е някой сладкопоен омайник, който казва на народеца това, което иска да чуе. И няма да напиша "Пази, Боже!", защото Богът е в нас и трябва да се опазим сами. Засега сме на ниво "думи", а делата!?

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 130 гласа.

Свързани новини