6 Февруари, 2020 09:43 2 087 43

Николай Малинов: Не познавам съдия Андон Миталов

  • андон миталов-
  • николай малинов

Според Малинов от изявлението на Помпео не става категорично ясно защо точно е санкциониран съдията от Специализирания наказателен съд

Николай Малинов: Не познавам съдия Андон Миталов - 1
Снимка: БГНЕС

Не познавам съдия Андон Миталов и не съм опитвал да контактувал с него. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV обвиненият в шпионаж председател на движение „Русофили“ Николай Малинов по повод новината от вчера, че съдия Миталов от Специализирания наказателен съд е гражданинът, на когото се налага забрана за влизане в САЩ заради корупция.

Новината обяви вчера държавният секретар Майк Помпео. Според изявление на Помпео до медиите „в качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България“.

Миталов е съдията, който през октомври миналата година разреши на обвинения в шпионаж Малинов да отиде в Русия, където получи орден от президента Путин.

Николай Малинов призна, че няма представа дали неговите адвокати са контактували със съдия Миталов.

Според Малинов от изявлението на Помпео не става категорично ясно защо точно е санкциониран съдията от Специализирания наказателен съд. Той уточни, че е поласкан от вниманието от държавния секретар на САЩ, ако той се занимава с дейността на движение „Русофили“.

Ако има доказателства за неговото корумпиране или зловредно влияние, нека покаже документи, призова председателят на „Русофили“. Малинов обяви също, че няма доказателства и по обвиненията срещу него за шпионаж и уточни, че никога не е искал да се укрие. Ако исках да се укрия, нямаше да се върна, допълни той.

Според Малинов санкцията на САЩ срещу съдия Миталов и прогонването на руски дипломати цели разваляне на българо-руските отношения. Всичко това по думите му е част от хибридна война. Досега Русия отговори по един брилянтен начин, уточни той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    13 24 Отговор
    Не е нужно руските агенти да се познават.
  • 2 Бсп

    16 26 Отговор
    Естествено, че няма да си признае, че го познава. Нали е партизанин.
  • 3 зъки

    31 10 Отговор
    Тия ни взеха за идиоти. Доказателства имат лЕ? Щот не разбрах кой разреши за боклука и източи водата на Перник, а една бивша областна с пари от заплати ли купи апартамент за милион? А тоя дето взимал по 10 бона на ден от Васко? Смях в залата
  • 4 Бастун бг

    23 12 Отговор
    Някак си усетих ряэко подобрение на жиэнения си стандарт откакто САЩ громят корупцията.3а има няма 20 часа и вече се чувствам эащитен и эабогатял.
  • 5 Само питам

    17 7 Отговор
    Дали Путин ще награди и Миталов с орден?
  • 6 Guest

    11 22 Отговор
    Долни лъжливи крадливи и корумпирани руски боклуци, подобие на човек.
  • 7 Нелогично

    25 10 Отговор
    Най-интересното е, че обикновено когато съдия пусне някой следствен да напусне страната (включително и убиец на български граждани), обикновено той духва и не го виждаме повече, а не знам някой от съответните съдии да е бил санкциониран. Тук пуснатият се е върнал в страната в рамките на указания срок, т.е. не се е укрил, но пък съдията вече излиза "корумпиран". Къде е логиката?

    Коментиран от #10, #22

  • 8 цъки

    21 7 Отговор
    А кой плати старите таралясници 16, след като Полша за същите пари купи миналата седмица 35
  • 9 Наблюдател

    10 14 Отговор
    Лоши дни за българофобската пета колона на Москва.
  • 10 Напълно логично

    9 15 Отговор

    До коментар #7 от "Нелогично":

    Защото досега подобни руски шпиони се чувстваха безнаказано в България. Но вече явно не е така, та затова са се разквичали. И американците никъде не са свързали Миталов с Русия. Прави го Малинов а той като руски шпионин няма черен печат.
  • 11 така е

    12 11 Отговор
    Не бе ! Не лъже Малинов ! Те със съдията не се познават ,Малинов е запознат само с банковите сметки на Миталов ,щото по тях е превел "едни пари" - за благодарност (вече в кеш - прави лошо впечатление , па ако те хванат на калъп - ръцете ти "светват" ,като на Иванчева).

    Коментиран от #13

  • 12 Прост българин

    14 9 Отговор
    Дадените накуп милиарди уж за самолети на хартия започват да се изплащат.Тоя Херо Мустафа(знам ,че е жена) да вземе да си свърши работата с истински корумпираните Б.Б. Д.П ЦВ.ЦВ.и цялата гербаджийска шайка .
  • 13 Нормален

    15 7 Отговор

    До коментар #11 от "така е":

    Самото обвинение на Малинов е абсурдно. Ако беше истинско, с него трябваше да има обвинени с достъп до класифицирана информация !!!!! Масите оскотяват страшно. Мозъкът, ако не се използва, ЯВНО ЗАКЪРНЯВА
  • 14 Джулия

    16 11 Отговор
    Гледах интервюто на Малинов по БТВ. Браво на този мъж. Всичко, което каза е точно така. Относно поредната идиотщина на САЩ - санкици без доказателства за вина, няма много за казване. Ясно е, че сме протекторат на Имеперията на Злото отвъд океана, след като те се намесват грубо в работата на и българския съд. Тъжното е, че нямаме държавници с топки, да им се опънат.

    Между другото в Щатите се вихри невероятна по размерите си корупция, но там я наричат лобиране! И от лобиране-корумпиране на правителствата им някои печелят милиони.

    Коментиран от #15, #19

  • 15 Лучия

    11 13 Отговор

    До коментар #14 от "Джулия":

    Малинов е порекселанс национален предател и руски шпионин. И ако не знаеш Империята на злото е Русия.

    Коментиран от #23

  • 16 STEFCO

    5 7 Отговор
    TEZİ KOPELETA NA PUTİN SA PUCHİ VISHKİ V BG A NEGO MEDAL GO NAVRİ V PUTKATA NA JENA Sİ
  • 17 Гост

    11 9 Отговор
    Голямо ревене настана от продажните руски тролове, ревете, ревете, наревете се хубаво като за последно защото България е в Европейския съюз и НАТО и далеко от русия благодарение на ГЕРБ и така ще бъде и завинаги.

    Коментиран от #24

  • 18 100

    6 6 Отговор
    Той е имал предвид, че не го познава в библейския смисъл. ;)
  • 19 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Джулия":

    Джуди не се напъвай че ще изцапаш гащите.
  • 20 Българин

    7 7 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ ПОЛЗВАТ ЛЪЖАТА ЗА ДОБРО УТРО!!! САМАТА ИМПЕКСОВА КУЧКА ЛЪЖЕ ПОВЕЧЕ И ОТ ВИНЕТУ!!!
  • 21 Логика

    7 4 Отговор
    Ха, оказах се прав като казах преди, че сащ ще отстраняват тези, които не работят за тях. Т.е. ще се посочват само определени лица от корумпираните, а тези корумпирани които са с тях-не.
  • 22 Бсп

    8 8 Отговор

    До коментар #7 от "Нелогично":

    Като е видял руската кочина и като е пресметнал рубличките в джоба. Му е станало ясно, че там неможе да се живее нормално. Па дори и с орден. А да избяга на запад, съвсем няма пари. И затова айде обратно у нас, пак да сънува розови сънища за комунизъм и равенство.
  • 23 Джулия

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Лучия":

    Така ли? Къде са доказателствата, че Малинов е "шпионин и национален предател"? Присъда има ли? Или си пишеш глупости щото ти е скучно! Намери си хоби.

    Коментиран от #27, #31, #32

  • 24 Джулия

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Мечтател. "Прекрасният" европейски съюз започна да се разпада. Една държава вече го напусна на 31 януари! А по думите на Макрон нато е в мозъчна смърт! Прав е. Русия издърпа невероятно много напред и ще пребъде. И с Божията благословия, България и Русия ще останата близки завинаги.

    Коментиран от #25

  • 25 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #24 от "Джулия":

    Fuk you русия! България е в Европейския съюз и НАТО и далеко от руските мизерни ръце и това ще е завинаги, разберете го това руски мизерни продажни тролове.

    Коментиран от #29

  • 26 Американците

    6 5 Отговор
    ни изпращат много негативно послание - дреме ни за вашите корумпирани политици - стига да ни позволяват да прокарваме нашите сделки за ТЕЦ-ове, които после да плащате с десетилетия, за самолети които може и да не видите, но ние парите си взехме, за ГМО прикрито под споразумение за свободна търговия и т.н. Да, знаем че са корумпирани, но това ни урежда. Това, което ще правим под предлог борба с корупцията, ще бъде на практика хибридна война с руснаците на ваша територия, което всъщност правим и на много други места по света - а не че ни пука за свободата, равенството и човешките права на местните.
    Как ли са събрали техните служби тази информация за нарочения съдия - сигурно от вестникарски изрезки - питам щото руските шпиони, които бяха изгонени, нали и те са събирали информация, ама подмолно, а американосите и другите агенти на наша територия го правят явно, чрез ТВ, радио, интернет, и една жена на спираката каза...
  • 27 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #23 от "Джулия":

    Чудя се дали не искам да изтанцувам една румба. Или самба?
    Такова палаво настроение ме обзема, докато чета за смешния плач на руския посланик в София, надарен с красното име Макаров. И с интелектуален багаж, не по-висок от челото му, доколкото схващам от тази негова публична изява.
    Онзи ден в една гостоприемна българска телевизия

    кремълският пищов гръмна с версията,

    че вижда поредица съвпадения между строежа – или нежеланието за строеж - на тъй наречения „Балкански поток” и изритването от София на руски „дипломати” под шпионско прикритие.
    Въх, пардон, оцапах ви бохчата, г-н Пистолетов, официално май се казваше обратно – руски шпиони на дипломатическо прикритие.
    Като начало, посланикът направи страховито откритие: „Някой не иска на територията на България да се появи „Балкански поток”. И уточни, че има такива сили както в самата България, така и „зад граница”.
    Да, бе, има – аз съм една от тия сили. Ма нито съм чак толкова голяма „сила”, нито пък откритието е толкова специално, колкото Макаров го представя. Може пред шефовете му да мине, но на мен вече почти ми омръзна да пиша, че услугата, която София прави на Москва – да свърже чрез руска газова тръба руския приятел Турция с руския приятел Сърбия – е

    против интересите на България, Европа и демократичния свят

    изобщо. Не за друго, а защото за Русия подобни тръби са повече политика, отколкото икономика, повече средство за натиск, отколкото за приятелство

    Коментиран от #40

  • 28 Balgarin

    3 1 Отговор
    Da se proveryat bankovite smetki na mital andon,KNOPKI kakvo misli po vaprosa.
    Balgaria trebva da izgoni vsicki rushnazi,da skasa vsicki otnoshenia s ttyah.togava zapocvame s rusofilite da go izsledvame do Deveti kolyano.
  • 29 Джулия

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    F**k off! И да пишеш името на Русия с малко "р", и да не пишеш, все тая. Страната върви напред. От рухнала пост-съветска държава, само за 20 години отново си върна статута на една от Великите сили. И да злобееш, и да не злобееш все тая.

    А за съжаление ЕС може да не просъществува дълго. Казвам го със съжаление защото харесвам идеята за обединена Европа, но в тази й форма няма големи шансове. НАТО е тумор. Колкото по-скоро загине, толкова по-добре.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Лучия

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "Джулия":

    Руската пета колона все доказателства търси. Доказателствата са в прокуратурата. 50 000 лева гаранция не са за тоя дето суха. Като го вкарат в понделата за шпионаж, ще има да виеш на умря ло. Дано дотогава изчистят всички съдии петоколонници.
  • 32 Balgarin

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Джулия":

    Otgovorni mi zashto sinat na Kornelia givee v USA,ne v SIBIR.

    Коментиран от #33

  • 33 Джулия

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "Balgarin":

    Ти сериозно ли ми задаваш такъв въпрос? Я, помисли малко! Къде в САЩ живее този юнак? В Ню Орелан? В Аляска? Хайде моля, малко по-серизоно. И си включи кирилицата. Не е нужно да си Айнщайн, за да го направиш. Просто е.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Джулия

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Ти си тотален идиот. Не може нормален човек да се нахвърля върху непознат така грозно защото има различно мнение по даден въпрос. На твое място би ми било срамно, но ти нямаш интелектуалния капацитет необходим, за да осъзнеш колко е тъпо да прибягваш до лични атаки, когато нямаш аргументи. Жалка работа.

    Коментиран от #39

  • 36 стоян

    3 2 Отговор
    Аз съм сигурен че този предател Малинов, не е българин =вижте му руската муцуна със светлите очи -
  • 37 123

    2 3 Отговор
    Само обвинения и лъжи от бойко нищо друго доказателства няма смешници
  • 38 Тава е текста на 7301

    0 0 Отговор
    (1)(A) Служители от публичната сфера и преките им роднини, за които държавният секретар има достоверна информация, че са замесени в сериозна корупция, включително корупция, свързана с извличането на природни ресурси, или груби нарушения на човешките права, няма да имат право да влизат в САЩ.


    (B) Държавният секретар публично или поверително ще обяви или идентифицира служителите и преките им роднини, за които има достоверна информация, без значение дали индивидът е подал молба за виза.
    Вие си правете изводите . Все едно ги е писал Ленин!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Джулия

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Танцувай приятелю. Румба, самба, фокстрот - все е полезно. Разбирам, че си русофоб и това си е твое право. Но бъди обективен. Не виждам нищо необикновено в руската фамилно име Макаров и нищо, което заслужава подигравка. Нискочел не е! Има бритон, но в Уикипедия има негови снимки без бретона. Челото му е голямо, както и интелектуалния му капацитет.

    Не Русия използва природните си ресурси като инструмент за натиск. Това го прави "елита" на САЩ. Не е Русия тази, която създава интриги и скандали, и налага икономически санкции по обвинения, които не може да докаже. САЩ прави това. И не е Русия държавата, която безсрамно прави всичко възможно (законно и незаконно), за да има пълна хегемония. Не е Русия, която хвърли атомни бомби върху цивилно население! Мога да ти дам още много аргументи, но нямам време. Ще завърша с това, че не трябва да се забравя, че земята ни е пропита с руска кръв - пролята, за да бъде родината ни суверенна държава. И срещу Червената армия се пишат какви ли не гадости, но аз ще ти припомня стихотворението на един от най-талантливите наши поети, Христо Смирненски - "Чевените ескадрони". В тази брилятна творба е запечатано истинското отношение на българите живяли по онова време.

    Приятно танцуване. Аз съм до тук.

    Коментиран от #41

  • 41 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Джулия":

    Русия е тази която докара България до това състояние с помощта на техните слуги от БКП сега БСП и затова да си гледат осрания задник и да не се месят в нашата политика.

    Коментиран от #42

  • 42 Джулия

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Това не е вярно. Ето ти малко ФАКТИ: по времето на изключително несъвршенния социализъм, когато бяхме в тясно икономическо сътрудничество със СССР, ние имахме една доста прилична държава с население от почти 9 милиона, модерна за времето си армия, индустрия със сериозни производствени мощности, селско стопанство, здравеопазване и образование на ниво и строеше се много. Всичко, което и досеега се позлва, почи цялата инфраструктура е строена от нашите баши и майки. А тия сега са негодни да я поддържат дори!

    Откакто сме под американски ботуш, вече 30 години - народа се стопи с 1/3; армия на практика нямаме; промишленост и селско стопанство - също нямаме; образованието е толкова окаяно, че 40% от младите хора в БГ са функционално неграмотни; здравеопазването е един батак; навсякъде цари разруха. Правителството на Борисов превърна родината ни в сметището на Европа; вода няма; милиони оцеляват с 1/3 от абсолютния минимум средства необходими за оцеляване. Гнусно.

    Русия не е причината за това трагично положение в държавата ни. Те неведнъж ни даваха възможност да подобрим нещата. АЕЦ Белене, Южен поток...Южен поток, освен че щеше да ни носи приходи от транзитните такси, щеше да издигне геополитическата тежест на БГ. Нашите продажници спряха и двата проекта под диктата на Вашингтон. Дано стане чудо и да се откачим от тях. Арогантни войнолюбци. Където е стъпил американски ботуш, трева не никне.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове