Отидете към основна версия

2 325 14

Медийната истерия вреди повече от COVID-19

  • медии-
  • истерия-
  • covid-19-
  • коронавирус

Само англичаните реагират сравнително мъдро и хладнокръвно в тази ситуация

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По повод световната паника от Корона вирус и последвалата истинска касапница по световните борси, индустрии, туризъм и всичко останало:

В момента когато чрез прости и масови тестове, които са вече налични по света, изведнъж се окаже, че всъщност заразените, които са били изложени на вируса, но не се го знаели, се изчисляват в милиони, а умрелите са няколко хиляди, предимно не много здрави, възрастни пациенти и се установи истинската статистика за реалната, а не въображаема опасност, и това най-накрая се обясни на паникьосаното човечество, тогава ще се окаже, че вредата от медийната истерия върху човечеството е била много по-голяма, отколкото самата епидемия.

То нещо подобно става и с имунната система на човека понякога.

Свръхреакцията на неговата имунна система, особено ако не е добре уравновесена и калена в битки от ранна възраст, когато срещне някой неизвестен вирус или инфекция, всъщност тя убива пациента, а не самият причинител. Получава се нещо като автоимунна лудост, когато нашето собствено тяло започва хаотично да воюва със себе си. Та така и с тази ситуация, разпалвана всекидневно от жадните за сензация и продаващи страх медии. Струва ми се, че само англичаните реагират сравнително мъдро и хладнокръвно в тази ситуация. Калени са в битката за Англия и от атаките с Фау1 и 2.

Коментар на д-р Любомир Канов, психиатър и писател

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.

Свързани новини