Last news in Fakti

12 Март, 2020 18:20 2 320 14

Медийната истерия вреди повече от COVID-19

  • медии-
  • истерия-
  • covid-19-
  • коронавирус

Само англичаните реагират сравнително мъдро и хладнокръвно в тази ситуация

Медийната истерия вреди повече от COVID-19 - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По повод световната паника от Корона вирус и последвалата истинска касапница по световните борси, индустрии, туризъм и всичко останало:

В момента когато чрез прости и масови тестове, които са вече налични по света, изведнъж се окаже, че всъщност заразените, които са били изложени на вируса, но не се го знаели, се изчисляват в милиони, а умрелите са няколко хиляди, предимно не много здрави, възрастни пациенти и се установи истинската статистика за реалната, а не въображаема опасност, и това най-накрая се обясни на паникьосаното човечество, тогава ще се окаже, че вредата от медийната истерия върху човечеството е била много по-голяма, отколкото самата епидемия.

То нещо подобно става и с имунната система на човека понякога.

Свръхреакцията на неговата имунна система, особено ако не е добре уравновесена и калена в битки от ранна възраст, когато срещне някой неизвестен вирус или инфекция, всъщност тя убива пациента, а не самият причинител. Получава се нещо като автоимунна лудост, когато нашето собствено тяло започва хаотично да воюва със себе си. Та така и с тази ситуация, разпалвана всекидневно от жадните за сензация и продаващи страх медии. Струва ми се, че само англичаните реагират сравнително мъдро и хладнокръвно в тази ситуация. Калени са в битката за Англия и от атаките с Фау1 и 2.

Коментар на д-р Любомир Канов, психиатър и писател


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    26 8 Отговор
    Те в Англия не им пука защото всяка вечер се напиват, а тука не ни пука защото най-големият вирус е Боко Тиквата и го боледуваме от 10 години без да взимаме лекарства, защото симптомите на мизерия и феодализъм ни радват много.

    Коментиран от #7

  • 2 Гост

    22 3 Отговор
    Не ми разправяй кое е и кое не е, имам двама възрастни в къщи за които аз се грижа!
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    18 1 Отговор
    Щом и тоя зе изходи по въпроса, значи съвсем сме го закъсали.
  • 4 плещеници

    17 5 Отговор
    Ми те англичаните са го патентовали за какво да се притесняват ? Този на колко ракии го осени това за короната, като гледам снимката, бая ?
  • 5 Балканджия

    8 2 Отговор
    Срещу Ковир19 най ефективно действа хубавата домашна ракия
  • 6 Обективен

    17 2 Отговор
    Прав е човекът... Този вирус, който не е особено опасен, бе раздухан от юдо-масоните , за да могат да изкупят на безценица активи, заради срива на борсите
  • 7 Мдааа

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Иска им се да се напиват, алкохола там е скъп, нямат шанс. Тук сме по-добре в това отношение.
  • 8 Матей

    5 1 Отговор
    Получи се едно медийно напомпване,преекспониране,спекулира се от кой ли не,темата се комерсиализира и политизира.Затова съвкупните загуби ще се изчисляват в трилиони и това за един обикновен грип,въздигнат в ранг смъртоносна пандемия.Кой има интерес от масовата истерия и медийно надуване на вувузели?Прозира и може би след време ще се окаже висш финансово -политически заговор.Получава се нещо като виртуално катурване на кулите близнаци и последвалия стражарски церберизъм.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 1001 нощ

    3 1 Отговор
    милиони биле изложени на вируса ама него знаели, по голяма глупост несъм чувал, как няма да знаеш като кашляш постоянно, имаш температура, отпаднал си и пр. , а това че него лекува антибиотик е верно, само с имуно стимулатори се оправяш ако не ти намери слабото място и не сдадеш багажа !!!!
  • 10 1001 нощ

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Матей":

    гледай дане те гепи, че направо е убиец тоя гаден вирус, намира ти слабото място и ако оцелееш правиш курбан !!!! знам го от опит !
  • 11 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    Кой каквото ще да ти говори, става дума за пари. Някой печели, друг губи, както винаги. А някой милион умрели, при 7 милиарда... Това е истината за съжаление.
  • 12 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Матей":

    Няма никакъв заговор, нека да те подлепи вируса пък тогава ще видим какво ще пишеш.
    Какъв е този заговр, чрез медиите да разболееш стотици хиляди хора и да причиниш 14000 смъртни случея. Подгответе се за тежки загуби на пари и близки хора
  • 13 ззз

    1 1 Отговор
    Ей олегофрени СЗО обяви ЕПИДЕМИЯ ! Имате ли идея какво е ЕПИДЕМИЯ ?!?!? Кой още трябва да ги каже, че ИМА от какво да се притеснявате ?
  • 14 COVID-

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Медийната истерия вреди повече от COVID-19.Само тук е така .