Отидете към основна версия

23 666 46

ВМРО нарочно постави неизпълними условия на ГЕРБ

  • вмро-
  • герб-
  • условия-
  • конституция-
  • внс

Селската вечеринка продължава

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ВМРО постави на ГЕРБ категорично неизпълними условия за подкрепа на проекта за нова Конституция. Напълно съзнателно и добре обмислено, доколкото позволява капацитетът на войводите. С явното или поне зле прикрито желание, те да срещнат отпора на ГЕРБ и всичко да си остане постарому.

Наистина в ГЕРБ трябва напълно да са скъсали лентата, въпреки че не малко от представителите им го демонстрират успешно, за да се съгласят с връщането на казармата. Този акт ще се припише на тях и никой няма да помни, че е предложен от ВМРО. И с основание. Стига им ненавистта на майките от "Системата ни убива", та сега да искат да се появи и движение "Казармата ги убива".

А даването на законодателни правомощия на президента в настоящия момент звучи като стенограма от най-страшния кошмар на правоверния гербер. ВМРО няма абсолютно никаква нужда от Велико народно събрание и залага на Обикновеното, което засега му носи успех.

"И да не се разберем за ВНС и Конституцията, коалицията ще си остане здрава", бодро рапортува Джамбазки. С надеждата, че ненормалния сценарий, в който се вкараха управляващите, скоро ще стигне епилога си.

За ГЕРБ пък ще остане оправданието за пред лековерните им почитатели, че много са искали да променят Конституцията, но коалиционните им партньори не са разрешили. Както и до момента уж същите не давали на Борисов да подаде оставка, а той толкова искал да си бие камшика от "Дондуков".

Селската вечеринка продължава с пълна сила.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 98 гласа.

Свързани новини