Last news in Fakti

26 Август, 2020 09:47 2 179 23

От ВМРО: Ако ГЕРБ ни чуят, слагаме подписите си

  • искрен веселинов-
  • вмро-
  • конституция-
  • велико народно събрание

Имаме предложения, които са част от нещата, необходими да ни мотивират, за да ги подкрепим, заяви по повод проекта на ГЕРБ за нова конституция Искрен Веселинов

От ВМРО: Ако ГЕРБ ни чуят, слагаме подписите си - 1
Снимка: БГНЕС

„Ние от ВМРО сме за свикване на Велико народно събрание, защото смятаме, че държавата има нужда от една радикална промяна, а не само от промяна на лицата. По отношение на проекта на ГЕРБ ние имаме предложения, които са част от нещата, необходими да ни мотивират, за да ги подкрепим”. Това каза в сутрешния блок на "Нова телевизия" зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Той подчерта, че ако за ГЕРБ важни теми са броят на депутатите и съдебната система, то за ВМРО от значение е еднонационалният характер на държавата и прекратяването на купения вот.

„Според нас самото бързане е малко пресилено. Знаем, че колегите от ГЕРБ го правят, за да покажат, че не бавят процедурата, но една конституционна промяна трябва да бъде добре обмислена. Ако има чуваемост към нашите тези, ние вероятно ще положим и подписите си на 2 септември”, каза Веселинов.

Той обясни и предложението на ВМРО за „разблокиране” на политическата система – с правомощието президентът да може веднъж на мандат да инициира референдум за оставка на правителство и парламент. Според него, ако президентът загуби, той трябва да напусне поста си. Това означава, че няма да има институционален сблъсък, какъвто се наблюдава у нас.

Зам.-председателят на ВМРО защити и идеята за образователен ценз - да си достатъчно грамотен, за да можеш да направиш осъзнат избор. Той изказа съгласие и с тезата, че препоръчително кандидатите за народни представители да имат поне едно висше образование.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    41 0 Отговор
    Ха на бас, че ще подпишете и без вашите предложения :)
  • 2 хах

    37 1 Отговор
    Нагли ма нагли, ОСТАВКА иска народа бе,тъпаци!
  • 3 Винету

    20 1 Отговор
    Искаме да се изкаже баш вайводата шкембака и ако може да издаде и едно тескере
  • 4 СОЦИОЛОГ

    25 2 Отговор
    ВМРО СА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП , КАТО ОНЕЗИ СМЕШНИЦИ НА ПУДЕЛЪТ ВАЛЕРИ , ТЕ И ГЕРБАВИТЕ НАТАМ ОТИВАТ.
  • 5 Johansson

    16 3 Отговор
    МВРО тъпотиите и няма да минат, ама в следващата парламент при Борисов 4 тях няма ги има.
  • 6 да де

    17 1 Отговор
    Поредния па.ячо сигурен съм, че ще клекнат, но сега си придават важност, а накрая ще се окажат прилъстени и изоставени.
  • 7 бачо

    18 1 Отговор
    И това е най висшата институция ? те я обърнаха на бит пазар,само се пазарят ,и ще ни убеждават че нямало по кадърни от тях,че ако не са те,едва ли не държавата ще изчезне,напротив,точно с тяхното управление ще ни затрият
  • 8 НТД

    14 1 Отговор
    Защо стари к_рви ще правилиник за нов бардак
  • 9 2loop

    8 1 Отговор
    Разтваряте бузи
  • 10 проф искра баева

    1 8 Отговор
    тига сте занимавари хората с тази политика оставете ги да си гледат риалитата и сериалите
  • 11 Мимч

    11 1 Отговор
    Абе,вие досега сте заедно и не се разбрахте,а сега ли чакате.Явно няма да ви приемат нищо,а вие ще клекнете,пред у....те....
  • 12 Българин

    8 1 Отговор
    А може ли тончето да не е ултимативно,нали знаете ,че въпреки перченето ви на изборите може да бъдете отсфирени,защото на хората им писна да гледа непрекъснато кой и по-по -най
  • 13 chi

    14 0 Отговор
    Отдавна сте купени и продадени, стига с това театро...
  • 14 Я... Я

    7 0 Отговор
    ЩЕ Е СЛОЖИТЕ: ЗАЩОТО СТЕ АЛЧНИ КРАДЛИВИ И НЕ МОЕ СЕ СПРЕТЕ??? ПУ&&И НЕ ПОРЪБЕНИ
  • 15 Ван дер Любе

    8 0 Отговор
    Много смешно. Къде дремахте досега? Можехте да се противопоставите на избора на Пеевски от ДПС, нали са ви трън в очите? Можехте да поставите повечето от нещата за обсъждане досега. Каква гаранция може да ви даде ГЕРБ за каквото и да е по отношение на една нова конституция, която по принцип ще се прави от едно велоко НС. Да не би това ВНС ще гушне текста на Ръбъла и само ще го гласува, без да го чете? Т.е. каквото и да се напише сега в текста, то подлежи на отхвърляне и не гласуване. Сега се правите на неощипана девойка за да хвърляте прах в очите на хората. Просто си знаете, че ако сега Каракачанов не продаде още 1000 паспорта, след това няма да има тази възможност. Нещо не ви чуваме да коментирате "тъпата кърджалийска ..." начело на НС или шкафчето на Борисов? Или смятата, че каруцарския език трябва да стане официален в новата конституция или пък кражбата на народна пара?
  • 16 От изречения

    10 0 Отговор
    започващи с "ако" ми се додрайфва , а от вас съвсем !
  • 17 ВМРО

    4 0 Отговор
    "Парица е царица." - народна поговорка.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 баце

    4 0 Отговор
    А стига сте се правили на това, което не сте. Ако ББ депозира оставка на правителството ще хукнете да му лижете д-то защото на избори сте аут от парламента . Нагли комунисти.
  • 20 Варна

    3 0 Отговор
    Това, ще им е последният парламент на тези. Патритоти- матриоти ... - Съвсем видно, че е нямат нищо против дослука с ДПС. За властта са готови да отворят бузки!
  • 21 КОКО ДРИЛО

    1 0 Отговор
    ШУШУМИНГИ СТЕ ДО ЕДИН ........ВМЕРЕУ ............УУУУУУУУУУУУУУУ.....................ПРОДАЖНИЦИ ..........
  • 22 КОКО ДРИЛО

    0 0 Отговор
    ПАРИ ЛИ ИСКАТЕ ИЛИ БЕСЕПЕТО ДА Е С ВАЗИ АЗИ АЗИ ТАКИВА .........................................................................................................
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове