Отидете към основна версия

4 769 60

Борисов е ненадежден за ЕС и НАТО, удобен е за противниците им

  • бойко борисов-
  • премиер

Залезът нa един премиер

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Стоян Тончев във "Фейсбук"

Смятам, че трябва да бъде направено кардинално разяснение, защото установявам повсеместно объркване. И във връзка с интервюто на Борисов в немското издание!

Проблемът за българите е, че в чекмеджето на Борисов има кюлчета злато и пачки евро, а отгоре му - пищак. (не дЕдовият, който спи и не се знае дали може да стреля!).

Но не е това проблемът на Борисов! Нито на ЕС и НАТО!

Проблемът на партньорите на България в ЕС и САЩ е, че премиерът на България, държава-член на ЕС и НАТО, е уязвим и зависим от външни фактори; че той не може да бъде гарант за националната сигурност на България като суверенна държава, външна граница на ЕС и член на НАТО, а е ръководител на службите; че неговите слабости могат да бъдат използвани (или са вече използвани) от външни фактори за прокарване на политики в ЕС (например ветото за РСМ) и т.н.

Това е големият проблем на Бойко Борисов!

Той е отписан не защото е корумпиран, а защото застрашава и международните органзации (и техните политики), в които България е пълноправен член. Той е ненадежден за ЕС и НАТО и е удобен за противниците им.

А с интервюто си го доказа за пореден път!

„Франкфуртер алгемайне цайтунг” закопа Борисов, без да търси и да иска този ефект.

P. S. A иначе, снимките в покоите на Борисов нямат нищо общо с КГБ или пък с президента. Нито с някаква "Мата Хари". Нито пък някой му е аранжирал нещо в чекмеджето. Това е известно за всички чужди мисии у нас, които предварително са запознати с привичките на Бойко. Снимала е кОвра, а фотосите са попаднали в неговите аркадаши по парцелиране на държавните ресурси и европейски фондове. Нали те му ги уреждат курвите, за да събират компромати?!

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 53 гласа.

Свързани новини