Отидете към основна версия

21 867 174

Волен Сидеров: Минимална заплата от 1000 лева е напълно реална

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • минимална заплата-
  • доходи
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Напълно реално е минималната заплата у нас да стане 1000 лв., а най-ниската пенсия – 500 лв.”, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в ефира на предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

Той подчерта, че сам е направил изчисления, доказващи, че повишаването на доходите у нас до тези нива е реално постижимо, но управляващите не признавали това.

„Имаме злато за стотици милиарди. Можем да започнем отново да експлоатираме урана в България” - така Сидеров обясни откъде биха могли да дойдат средствата за голям скок в доходите ни.

„Може би трябва да станем член на Африканския съюз, а не на Европейския, защото доходите ни са африкански”, коментира още лидерът на националистите.

Той разкритикува ГЕРБ за това, че „не излизат от линията на колониалното управление” и че позволяват на твърде много чуждестранни инвеститори да налагат монопол. Така те трупали печалби, които впоследствие изтичали от България.

По повод на предстоящите парламентарни избори Сидеров препоръча на гражданите да изискват от отделните кандидати за властта ясна програма за евентуалното им бъдещо управление. Ако пък се формират коалиции, базата, на която те се създават, трябва да бъде прозрачна, изтъкна председателят на "Атака".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини