Last news in Fakti

5 Януари, 2013 10:31 21 863 174

Волен Сидеров: Минимална заплата от 1000 лева е напълно реална

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • минимална заплата-
  • доходи
Волен Сидеров: Минимална заплата от 1000 лева е напълно реална - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Напълно реално е минималната заплата у нас да стане 1000 лв., а най-ниската пенсия – 500 лв.”, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в ефира на предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

Той подчерта, че сам е направил изчисления, доказващи, че повишаването на доходите у нас до тези нива е реално постижимо, но управляващите не признавали това.

„Имаме злато за стотици милиарди. Можем да започнем отново да експлоатираме урана в България” - така Сидеров обясни откъде биха могли да дойдат средствата за голям скок в доходите ни.

„Може би трябва да станем член на Африканския съюз, а не на Европейския, защото доходите ни са африкански”, коментира още лидерът на националистите.

Той разкритикува ГЕРБ за това, че „не излизат от линията на колониалното управление” и че позволяват на твърде много чуждестранни инвеститори да налагат монопол. Така те трупали печалби, които впоследствие изтичали от България.

По повод на предстоящите парламентарни избори Сидеров препоръча на гражданите да изискват от отделните кандидати за властта ясна програма за евентуалното им бъдещо управление. Ако пък се формират коалиции, базата, на която те се създават, трябва да бъде прозрачна, изтъкна председателят на "Атака".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MB W126 300SEL

    1 2 Отговор
    Е, тоя двуличник и фарисей е за усмирителна риза. Поне да имаше фигура, че да има защо хората да се лъжат. Ама е дребосък и не може да излъже вече дори децата.
  • 2 свободен

    1 2 Отговор
    ХАХАХА!!! "направил изчисления"! ТОЗИ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НАЦИОНАЛИЗЪМ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хуннннн

    2 1 Отговор
    Така е ... браво

    Коментиран от #63

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 крадливото фотографче

    0 2 Отговор
    Лидерът на партия Атака Волен Сидеров и сътрудничката му – депутатката Деница Гаджева, са били на любовно усамотение в ултраскъпия хотел на Париж за пет дни – "Ле Морис". В него отсядат само нефтени магнати от Саудитска Арабия и някои холивудски звезди, сочи разследване на телевизия СКАТ. Само придвижването на Сидеров и Деница от летището и обратно с лимузина на хотела струва 1 712 евро без ДДС. Едната нощувка в апартамент в Ле Морис е 1 100 евро без ДДС. Общата сума за петте нощувки е 14 808 евро, видно от фактура, до която са се добрали разследващи журналисти от СКАТ тв и публикувана в "Бесове".

    Любовната двойка с партиен привкус са ползвали всевъзможни екстри, между които ежедневно „почистване на апартамента“ за 700 евро. „Под почистване хотелиерите прикриват поръчана сексоргия или масаж от същия род“, твърдят започнати. Двамата са били в хотела от 28 ноември до 4 декември. Интересно е, че на 2 декември апартаментът е бил почистван два пъти за по 700 евро.

    Тъй като Волен Сидеров получава заплата само като народен представител, трудно би могъл да докаже произхода на парите, с които си позволява подобен разкош. Вероятно това са народни пари, които партията получава от държавата във вид на субсидия за издръжка на структурите.

    От СКАТ смятат, че прокуратурата и Сметната палата ще се самосезират. Защото това е само разходът за хотела, а цялата екскурзия с обикалянето на бутиците, ресторантите и самолетните билети би трябвало да надхвърли 50 хиляди евро.

    Коментиран от #100

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 рис

    2 0 Отговор
    Минималната 1000 лв народа ще почне да гледа малко по свежо а сега само в земята сме се втренчили,верно че големците живеят като лордове но ако има кинти и за народа няма да ни дреме толкова кой как живеел от големите,а дано ама на дали,
  • 9 qqqqqq

    2 2 Отговор
    Не харесвам Сидеров, но в случая е напълно прав. Проблемът е че на бизнеса в България не им се чува за вдигане на заплати, тях ги интересува единствено печалбата. Не можеш да накараш човек който е свикнал да печели по 100 000 лв. на месец да печели по 70000 лв. Един бизнесмен може тази вечер да изяде и да изпие 5000 лв. но му свиди да даде една достойна заплата на работника си. Такава е действителноста в България.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сидеров наркоман

    1 2 Отговор
    Спрете му наркотиците на Сидеров щото изведнъж да стане заплатата 1000 лева няма как да стане ако ще президента на САЩ да дойде и да кажа!!!
  • 12 D.P

    2 3 Отговор
    Нека да позная защо мислите че Сидеров е накркоман и защо не го харесвате.Защото сте чули по БТВ-то някой да казва,че той е такъв и да ви обяснява ,че минималната заплата в България няма как да се ДОБЛИЖИ до средноевропейската като стане 1000 лв понеже ние Българите сме 10 пъти по-малко производителни, т.е 10 пъти по мързеливи и некадърни. И поради тази причина пенсиите и заплатите са замразени 4 години и едва от първи април май беше ще се вдигнат с 20 лв. Но няма друг изход понеже няма пари, Българското злато,ценни метали,електроразпределителните дружества и т.н не могат да се върнат в български ръце и печалбите от тях да си остават в българия и поради тази причина трябва да гласуваме за ГЕРБ, понеже няма друг вариант... Еми гласувайте пак за герб мога да ви кажа но когато останете без храна,лекарства или пък токо понеже не можете да си ги платите защото заплатата или пенсията ви е 200 лв. Не се оплаквайте,нямате право да се оплаквате защото когато е трябвало да се преборите за достоен живот вие не сте правили нищо по въпроса.
  • 13 ай сиктир

    1 2 Отговор
    Май и ти си на наркотици стиго с тия глупости че ГЕРБ са виновни че ти не си учил и бачкаш за 200 лева я моля ти се не се излагай има хора в БГ който изкарват 2-3-4-5 хиляди лева и то с честен труд стига да си образован винаги ще имаш хубава работа и висока заплата само некадърните и необразовани леваци стоят и по нета се оплакват колко гаден е живота и че ГЕРБ е виновен ама тва че си завършил само 8-ми клас и бачкаш като чистач ква вина има правителството а?

    Коментиран от #14, #15, #23, #102

  • 14 ей мисир

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ай сиктир":

    @13 Ехо! В Германия и в другите "бели" държави няма ли неграмотни и чистачи?! Да не би те да нямат право на труд с който да се изхранват и да отгледат децата си?! Да те и образования ... Кофите пред "палата" ти вишист ли да ги вдига бе?!
  • 15 D.P

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "ай сиктир":

    направи си поне труда да провериш каква е СРЕДНАТА и минималната заплата и пенсия в България и какви са средните и минималните заплати и пенсии в другите страни от ЕС.може да провериш и какви са цените на основните хранителни продукти например или други стоки от първа необходимост понеже в ЕС са по-евтини от колкото тук... а какво ще кажеш за българският учител например или архитект или инженер който получава 10 ПЪТИ по-ниска заплата от своя колегия в германия,италия,франция и т.н? и кой получава заплата от 4-5 хиляди лева в България и каква е неговата професия нека да пише,да се похвали аз за такъв не съм чувал...
  • 16 Audi A8

    1 1 Отговор
    kakvo pravitelstvo imame ne sa naiadoha na milioni a naroda gladen chudi se ot kade da iskara 2 leva da si kupi hlqb ne 1000 po 5 bona trqbva da sa ni zaplatite da izleznem ot blatoto nali sme evrpopeiska strana ot 1 ianuari 2007 ot kakto sa ni prieli sas 1 santimetar ne sme porasnali samo nazad varvim nqma opravia v tazi darjava kade si Bat Toshko po tvoeto vreme nqmashe glad ako beshe jiv da vidish samo za kakvo stava vapros naprao shteshe da si slojish vajeto oshte na 1 den.!!!!
  • 17 БУМЕР КАМОР

    0 2 Отговор
    ako doide toq maksimalnata zaplata ste stane 100 leva
  • 18 aha

    2 0 Отговор
    po princip si prav !trqbva bol6instvoto ot rabote6ti da polu4ava dobri zaplati za da ima standart dadena strana lekari,u4iteli,policiq,stroiteli i t.n.,a v momenta v BG samo kompuitarni specialisti vzemat nad 3 hilqdi
  • 19 einsatzgruppen

    0 2 Отговор
    Тоя ямболски яко е изтрещял!
  • 20 qqqqqq

    2 0 Отговор
    Аман от платени коментатори, който се опитват да ни убедят че няма пари и че българина е мързелив и глупав. Пари има и то много, българинът работи по 12 часа 6 дена в седмицата, без право да ползва отпуск или болничен, за мизерна заплата. Българите не са глупави, търпеливи са, и това търпение се използва от управляващите да правят каквото си искат. Глупав човек не може да оцелее с 200 лв. цял месец. Българинът страда от добрината си.
  • 21 D.P

    1 0 Отговор
    Най-лошото е ,че до там са ни докарали,че да смятаме това положение за нормално.Просто на Българина вече му е внушено ,че това е положението и няма друг изход.В страните с които сме член във един съюз да има МИНИМАЛНА заплата между 900 и 1700 ЕВРО а тук 145 евро(важно е да се отбележи,че има не 1 или 2 страни от така наречения 3-ти сват към който ние претендираме,че не принадлежим където минималните заплати са по-високи) при положение че цените на повечето основни стоки и услуги там са по ниски от колкото тук...и когато му кажеш на промития мозък ,че това не е нормално,няма логика една чужда компания в своята държава да плаща заплати от 2000 евро а като дойде тук за същата работа да плаща 500 лева,не е нормално Българското енерго да е собственост на 3 чужди 2 от които държавни фирми, не е нормално когато Българина си плаща сметката на ЧЕЗ неговите левчета да отиват във чешкия пенсионен фонд,Защо не отиват в Българския пенсионен фонд? същото важи и за златото и за ценните метали и телефонните оператори за каквото се сетиш и когато му кажеш на Българина ,че това не само ,че може ами трябва да се промени защото иначе
    ще умрем от глад и ще изчезнем като нация той ти отговаря абе стига глупости тва е невъзможно няма как да стане ти си ненормален промит мозък наркоман нацист фашист комунист ненормалник...
  • 22 БУМЕР КАМОР

    0 2 Отговор
    sled izborite nikoj nqma da go pomni toq

    Коментиран от #25

  • 23 испанец

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ай сиктир":

    А,ти отворко,чувал ли си за Б-Г лекари,мед.сестри,учители и много още професии които са си намерили препитанието навън.Нима звсички те не са учили и голям процент от тях не са зззпрофесионалисти.Не си ли чувал за успели българи навън.И накрая ще ти кажа от опит,че никой ама никой не ще напусне Роден дом ако получаваше поне половината на това което получава навън.Гербаджия ,ти знаеш ли какъв срам е да кажеш навън кой ни е премиера.Веднага те слагат в графата МАФИОТ.Срам срам срам,това е.Чао.

    Коментиран от #26

  • 24 искам ви тихи педали

    0 1 Отговор
    абе Д.П. бе мойто дете 23 години ходи да гласуваш за комунистите който разпродадоха БГ и сега седиш и ревеш в нета вместо да ходиш да бачкаш и незнам кво е тва безпаричие като по моловете неможе да се влезне от народ и пред хепито чакам свободна маса е.аси кризата е.аси чудото!! И стига с тва виж ги у германия как живеят ми като си толкова отворен и грамотен и несправедливо платен заминавай в германия да те вида колко ще взимаш с тоя 8-ми клас незавършен тогава кой ще е виновен а ревливи станахте по бетер от м...лите само хленчите!!!

    Коментиран от #28

  • 25 D.P

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "БУМЕР КАМОР":

    А ти за кого ще гласуваш на изборите тази година и защо? Кое точно от идеологията и програмата на АТАКА не ти харесва и защо?Защо мислиш ,че минималната заплата в България не може да стане 1000 лева при положение ,че средната минимална заплата в ЕС е около 1500 има и страни с по 3000-3500 лева МИНИМАЛНА не средна,минимална работна заплата? И какво според теб трябва да се направи за да се доближат доходите ни до европейските? И най-вече кой друг Български политик говори за доходите освен Волен Сидеров? Кога сте чули Борисов или Станишев или пък Доган да говорят за това как и кога доходите в България могат да се ДОБЛИЖАТ до европейските???
  • 26 да го духош педал

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "испанец":

    е кво бе ще ми кажеш че лекарите зимат малко и лекарите а ми явно не познаваш никви лекари и мед. сестри щото си зимат доста прилични заплати и бонуси и рушвети даже така че провери и тогава коментирай чул недочул виде един протест и си викаш леле тия живеят на ръба ама я им виж колите пред пирогов или друга болница само здрасти да ти каже лекара и те е чукнал с 50 лева така че немиги разправяй тия на мене !!!

    Коментиран от #35

  • 27 Стар Българин

    1 0 Отговор
    Хора, разберете. Докато не се научим, че ние сме държавата, а не тези в парламента, ще продължават да ни третират, като малоумно стадо овце, което се харни на най-евтините пасища.

    Ако искаме, можем така да сплашим всеки управляващ, че ще почнат да играят по нашата свирка, а не ние по тяхната!

    САМО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБЕРЕ И НАПРАВИ!!!
  • 28 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "искам ви тихи педали":

    А ти лично каква заплата получаваш,доволен ли си от нея и за кого ще гласуваш на тазгодишните избори и защо???
  • 29 D.P

    2 1 Отговор
    И АТАКА ли визираш като казваш "комунистите които разпродадоха БГ" ???? емии с такъв народ да се опитва човек да направи нещо... .
  • 30 Радо

    2 0 Отговор
    Правилно казва Вплен но повечето хора го мислят за луд така е в България като казваш истината те изкарват душевно болен. Видя се какъв е потенциала на Герб 310 минимална и пенсия 140 даже и в Африка не се класираме защото сме по зле и тях.
  • 31 W164

    0 2 Отговор
    ТОЗИ КАТО ГО ВИДЯ И НАПРАВО МИ СТАВА ЛОШО.НИЩО ЧУДНО ЧЕ НА ИЗБОРИТЕ Е НАЗАД

    Коментиран от #33

  • 32 петър ковачев

    1 0 Отговор
    Тя че е реална е реална ама няма кой да ни е я даде . Защото сме овце и клякаме на всички
  • 33 D.P

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "W164":

    Добре нека всеки който не харесва Волен Сидеров да отговори кое точно от идеологията и програмата на АТАКА не му харесва и защо?Дали е доволен от заплащането което получава?дали мисли,че по-голямата част от българите също са доволни?Защо мисли ,че минималната заплата в България не може да стане 1000 лева и за кого ще гласува на изборите тази година и защо?И какво се предвижда в предизборната програма на този за когото ще гласува най-вече отностно доходите, как те ще се доближат до средно европейските...

    Коментиран от #36

  • 34 Васил

    1 0 Отговор
    Как може да си толкова егоистично.....? Това, че си видял или чул за някой лекар, че е корумпиран, не значи че всички са такива! Кажи бе умник, какво толкова си завършил, че раздаваш квалификации кой бил учил до 8-ми клас. Като ти гледам стила на писане май ти и до там не си стигнал. Знаеш ли колко се учи за да станеш лекар, учител, инженер? Въпреки това възнаграждението им е нищожно!

    Ами на пенсионерите какъв кусур ще им намериш, че живеят на ръба на оцеляването?!

    Ако имаш честта да живееш в София и никога не си я напускал, разходи се по други градове, села. Виж как живеят например в Северозападна България и ако пак кажеш, че народа си е виновен, а управниците(ГЕРБ) са супер, значи си най-извратения човек на тази планета!
  • 35 испанец

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "да го духош педал":

    Виж какво ще ти кажа сега.Първо прочети за какво се говори.Познавам лекари и в Б-г и на вън.Проблема е точно тоя че за добър ден лекаря те е чукнал 50 лв.Това скъпи в белите държави си му казват КОРУПЦИЯ.А тук се говори за заплата.И съм сигурен че колите им пред болниците на 80 процента са втора ръка купени от вън.Ти кога ще видиш лекар,учител,мед.сестра навън с кола втора употреба.Аз ще ти кажа-НИКОГА.Но темата е съвсем друга.Говорим за заплати,за оборот на пари.Това че 20 % имат мангизи в Б-г не оправя нещата.Трябва да бъде обратно.И си пооправи правописа мъничко че трудно ти се разбира какво искаш да кажеш.
  • 36 Име

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "D.P":

    Волен няма собствено мнение.Итрае по свирката на други.Неуравновесен е и говори на "ангро".
    Той един вестник(беше гл.ред. на Демокрация) не можеше да управлява и правеше завои според мнозинството в Издателският синдикат на вестника,та цяла държава ли?
    Мога да продължа още,но чете ли ти се 1-2 дни?

    Коментиран от #41

  • 37 Mladej

    1 0 Отговор
    Кампанията им започна,но ако г-н Сидеров докажи твърдението си с по-твърди аргументи ще отида да гласувам с 2 ръце за него.Като за бъдещ представител на средната класа(собствена фирма),бих искал клиентите ми да са по-заможни,след което и аз ще печеля и ще купувам,и така ще се повиши консумацията и икономиката ни ще се завърти с бесни темпове.Доколкото знам едно към милион българи имат по-малки доходи от 1000 лева,а това са едно на 7 човека...
  • 38 W164

    0 2 Отговор
    ЮЛИ МЕСЕЦ КОГАТО СА ИЗБОРИТЕ АТАКА ПАК ЩЕ БЪДЕ НА 4-ТО 5-ТО МЯСТО.ЗА ТЯХ ГЛАСУВАТ САМО ПОЗНАТИТЕ,ПРИЯТЕЛИТЕ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ
  • 39 ххх

    1 0 Отговор
    за 23 години репресии ,червените олигарси, внуци и синове на БКП- светилата успяха да ни набият в кратуните,че сме ОБРЕЧЕНИ да сме бедни, НЕ можем да мечтаем за повече от 200-300 лв МРЗ, че корупцията, кражбата на еврофондове,заменките на имоти във властта са нещо СЪВСЕМ нормално ...ЗАЩО имаме по-висок БВП от Сърбия , а заплатите(мин. и средни) са под техните?? карат ни да повярваме, че няма нужда на върха да бъде някои нов, защото нищо няма да се промени.. защо НИКОЙ управляващ досега нямаше волята да реши най-важните ни проблеми:
    -нищожните ни доходи
    -ЦИГАНИТЕ
    -гнусната ни съдебна система
    -анархията и липсата на адекватни закони

    всеки ,които ще гласува ОТНОВО за която и да е управлявала вече политическа сила е МАЗОХИСТ и обрича държавата ни и семейството си..
  • 40 W164

    0 1 Отговор
    АЗ НЕ ПОЗНАВАМ НЯКОЙ КОЙТО ДА ЗИМА ПОД 450 ЛЕВА НА МЕСЕЦ.ТЕЗИ МИНИМАЛНИ 310 ЛЕВА НИКОЙ НЕ ГИ ПОЛУЧАВА,ВСЕКИ ВЗИМА ПОВЕЧЕ
  • 41 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Име":

    ти хубаво можеш да говориш но едно че не отговори на въпроса ми друго че това което го казваш не е вярно... аз попитах " кое точно от идеологията и програмата на АТАКА не му харесва и защо?Дали е доволен от заплащането което получава?дали мисли,че по-голямата част от българите също са доволни?Защо мисли ,че минималната заплата в България не може да стане 1000 лева и за кого ще гласува на изборите тази година и защо?И какво се предвижда в предизборната програма на този за когото ще гласува най-вече отностно доходите, как те ще се доближат до средно европейските..."......... Волен Сидеров казва ,че печалбата от Българското злато,ценни метали електроразпределителни дружества и т.н трябва да отиват във български пенсионен фонд и за доходите на хората и ако това стане заплатата може да стане сравнима със средно европейската.... ТИ защо смяташ ,че не е прав, как според теб можем да стигнем гърците?
  • 42 ььь

    0 1 Отговор
    Тя и минимална заплата 2000 лева е реална, но тогава безработните ще се утроят и учетворят, половината фирми ще фалират, а тези, които останат на работа, ще бачкат тройно повече.
    Мда...Воленчо е откачен, на когото руснаците плащат да подкокоросва лумпените.
  • 43 МАЛИИИ

    0 1 Отговор
    Как се плащат осигуровки върху 1000 лева минимална заплата , при едва оцеляващия бизнес? Болен Сидеров знае ли ?

    Стига луди изпълнения бе хора.
  • 44 ььь

    0 1 Отговор
    Дянков много правилно ви обясни, че пицата е една и не е гумена, не може да и увеличите диаметъра и дебелината.
    Трябва да купите още продукти, да опечете друга пица и тогава ще има повече.
    Само с викове "Режи по-големи парчета" не стаа...
  • 45 W164

    0 1 Отговор
    НАРОЧНО КАЗВА ЧЕ 1000 ЛЕВА СА РЕАЛНИ ЗА ДА ГЛАСУВАТ ХОРАТА ЗА НЕГО.НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ БИ МУ ПОВЯРВАЛ

    Коментиран от #104

  • 46 МАЛИИИ

    0 1 Отговор
    Всъщност 1000 лева минимална заплата без данъци и осигуровки може.За това ли апелира Болен?
  • 47 2013

    1 0 Отговор
    "АЗ НЕ ПОЗНАВАМ НЯКОЙ КОЙТО ДА ЗИМА ПОД 450 ЛЕВА НА МЕСЕЦ.ТЕЗИ МИНИМАЛНИ 310 ЛЕВА НИКОЙ НЕ ГИ ПОЛУЧАВА,ВСЕКИ ВЗИМА ПОВЕЧЕ"

    тогава какъв е проблема правителството да тропне и каже: от 1-ви МРЗ става 450 лева, а не увеличения с 20 лв/година, които изостават дори от инфлацията... всъщност 1000лв минимална не е нещо космическо ,ако някои го смята за такова..това са 500 евро.. това е минималния праг на оцеляване при тези цени
  • 48 2013

    1 0 Отговор
    "НАРОЧНО КАЗВА ЧЕ 1000 ЛЕВА СА РЕАЛНИ ЗА ДА ГЛАСУВАТ ХОРАТА ЗА НЕГО.НИКОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ БИ МУ ПОВЯРВАЛ"

    там е проблема, правейки се на НОРМАЛНИ, закопахме държавата си... НОРМАЛНИТЕ вярват на корумпирани угоени, които защитават мутробизнесмените и ошушкаха България за едно поколение време...сега ЦИГАНИТЕ ще ни довършат... писна ми да съм нормален , искам промяна !!!
  • 49 раптор

    0 1 Отговор
    Е как да не може бе? Махаме се от валутния борд с еврото... 1 евро става 5 лв и ето ти заплата 1000 лв, 200 евро! :) Евтини мечти!
  • 50 ььь

    0 1 Отговор
    "Той подчерта, че сам е направил изчисления..."

    Като за фотограф и богослов смята прилично...
  • 51 Иво

    1 0 Отговор
    до w164 коментар 40
    Пич нека да ти обясня защо минималната заплата ни вълнува !! Това е минимален осигурителен праг !! Различните длъжности които заемаме имат минимален праг на осигуряване който се вдига с минималната работна заплата . Пример минималната работна заплата от 290 става 310 за шофьор минималното определено от държавата е (примерно) 490 лв става 510 лв.
    Та ако минималната работна заплата стане 1000 лв, един шофьор ще взима минимум 1490 лв. Следователно колкото повече пари взима човек толкова повече харчи, а колкото повече харчи толко повече подпомага икономиката на държавата (нещо което нашите управници не разбраха толко много години) Ти като имаш пари си купуваш диван (примерно ) правиш оборот на някоя си фирма, тя от своя страна прави оборот на други 2 за плат и за дърво, които понеже има повече работа търсят повече работници и парите започват да се въртят в държавата !! А сега сме на следното положение: Ти не си купуваш диван, в мебелната фирма се застоява стока, производителите на платове и на дървен материал нямат ползва от повече работници (не могат да им осигурят работа и заплати) и кво стана БЕЗРАБОТИЦА !!
    Гърция не са фалирали от високи заплати не се лъжете ама грам. Гърците са фалирали от бонуси които не са облагани с данъци, а именно : 400 евро за това, че си миеш ръцете на работа, 300 евро за това, че си гръцки граждани (просто ето така ти се дават) и други такива които държавата им е раздавала през годините .

    Коментиран от #58

  • 52 Рени

    1 0 Отговор
    Всички ще гласуваме за ГЕРБ .

    Те поне няма да ни лъжат .

    Обещават да направят още магистрали, за да пътуват чужденците и богаташите по тях .
    Обещават че ще увеличат два пъти всички данъци, за да са доволни простите българи .
    Горивото да стане поне 5 лв./литъра, да се движим с колела като на времето китайците .
    Обещават да не построят нито един завод и ще продължават да пращат децата ни в чужбина, защото тук нямало работа за кадърни и квалифицирани работници .
    Просто всички работни места са заети от роднини, некадърни и мързеливи, но роднини, мазни и послушни .
  • 53 D.P

    1 0 Отговор
    Ами представяте ли си министър председателя на Люксембург например колко е болен щом там има минимална заплата от 3600 лева? 3.6 пъти по болен от сидеров... за останалите страни от Ес важи същото... интересна тема... защо там може да има минимална заплата 1000 евро а тук не може...тук е 145 евро и като кажеш че тя може да стане 500 което е на половината от средноевропейското те наричат Болен....какво имат държави като кипър,или пък гърция за да имат такива минимални заплато от по 1000 евра и то при такава криза? индустрия ли имат или пък петролни или златни залежи?
  • 54 W164

    0 1 Отговор
    ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ Е ЧЕ НЯМА МНОГО НЕФТ И СЪЩО ТЪКА НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ КОЛИ.АКО ИМАХМЕ НЕФТ КОЛКОТО АРАБСКИТЕ ДЪРЖАВИ И ПРОИЗВЕЖДАХМЕ КОЛИ КАКТО ГЕРМАНЦИТЕ ЩЕШЕ ДА Е ДРУГО

    Коментиран от #59, #105

  • 55 Иво

    1 0 Отговор
    Много си прав D.P. Болен не е болен с изказването си, никой не е казал, че заплатата трябва да стане 1000 лв от днес за утре и да умре средния бизнес, може да се случи плавно в рамките на половин до една година, така ще влезе в ритъм държавата обществото, бизнесът, държавата ще отпуска помощи на малкия и средния бизнес в първите 2 3 месеца, след това ще се открият нови работни места понеже всички, ще започнем да пазаруваме, и всички фирми ще имат оборотни стоки и суровини който, ще трябва някой да произвежда или продава !!
  • 56 ььь

    0 1 Отговор
    Ами явно Кипър и Гърция имат нещо, което ние нямаме.
    Например 4-5 пъти по-голям брутен продукт на глава от населението...
  • 57 qqqqqq

    1 1 Отговор
    Пари има, но се управляват от неподходящите хора. Правителството по всякакъв начин се опитва да ни убеди че от това положение мърдане няма и вечно ще бъде така. Просто управляващите не искат да си развалят комфорта който са си създали на гърба на народа. Само се огледайте в София какви коли имат бизнесмените, това е купувано от ниските заплати на работниците. Защо да даде 100 лв. към заплатата на работника, като може да си купи кола за 100000лв. и това е масово явление сред работодателите. Българските чорбаджии най мразят да дават пари за заплати.
  • 58 Иван Русев

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Иво":

    Много добро, кратко точно и ясно обяснение!
  • 59 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "W164":

    нефт може и да нямаме но пък имаме злато....и то много официално сме на 4-то място в европа по златни залежи а ако вземем и неразработените златни находища може да се окаже и че сме на 1-во ... но за тва не си чул нали??не си чул ,че една канадска фирма изнася от българия злато и ценни метали за милиарди като плаща концесионна такса от 0,06 % ...Проблема е че не е само златото ами и за Енергото важи същото... Какво би станало ако печалбата от Злато,ценни метали,Електроразпределителни дружества и така нататък отиде в държавния бюджет а не в някоя чужда фирма? няма ли да се окаже ,че има пари и за европейски заплати и пенсии?
  • 60 Иво

    4 1 Отговор
    w164 пак говориш небивалици !! Не ти трябва нефт или коли !! Колко от държавите в ЕС произвеждат коли или имат нефт ?? Испания Италия франция и Германия !! като Испанците правят VW приходи за германия, но имат Работни места. UK няма да ги коментираме тяхната валута и политика са различни ! Та ПАК ЩЕ КАЖА.... НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ДА РАЗВИВАМЕ ИКОНОМИКАТА !
    Не бих гласувал за Волен просто защото поведе грешно политиката си. Не, че харесвам м....лите и турците . Но това което говори е 100 % реалност, но някой управляващи лапат пари и се чудят как да закърпят бюджета с повишаване на акциза на горивата !
  • 61 МАЛИИИ

    1 1 Отговор
    Какво ще пазаруваме , като нищо не е българско?
    Горивото ли.Автомобили, всякаква техника, дрехи, обувки.Ами погледнете храните. Зеленчуците са 90 процента внос. Краве масло- немско. Половината колбаси внос. Ако не са внос,са произведени с вносно месо.
    Какви 1000 лева ,като ние и по 300 не заслужаваме.ПРОСТО НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ ПОЧТИ НИЩО. Мързелив народ, вечно мрънкащ.

    Коментиран от #64

  • 62 D.P

    1 0 Отговор
    Не е 4-5 пъти по голям а 2 пъти умнико... И след като си толкова умен защо това е така??? Не е ли защото природните им ресурси,електроразпределителите и т.н са им държавни? не е ли защото те произвеждат стоки а не са само пазар за чужди стоки и не е ли това причината те да получават минимални заплати от 1000 евро а ние по 150 евро??? и не казва ли точно това Волен Сидеров? Не е ли точно това идеологията му? Да върнем България в български ръце????
  • 63 ььь

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Хуннннн":

    4-5 пъти по-голям е...
    На глава!

    Коментиран от #69

  • 64 ппппп

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "МАЛИИИ":

    Ето го поредният платен коментатор.

    Коментиран от #70

  • 65 W164

    1 3 Отговор
    ДА БЕ ХИЧ НЕ НИ ТРЯБВА НЕФТ ИЛИ КОЛИ ЗАТОВА ГЛЕДАЙ КАКВО СТАВА В ДУБАЙ ОТ НЕФТА ИЛИ КОЛИТЕ КОИТО ПРОИЗВЕЖДА ГЕРМАНИЯ И СА ПЕТАТА НАЙ БОГАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА.НЕКА ПРЕЗ ЧЕШМАТА ВМЕСТО ВОДА ТЕЧЕ НЕФТ АПЪК ДА ВИДИМ ТОГАВА КАКВО ЩЕ СТАНЕ.ЗАБРАВИХ ЗА КОЯ ДЪРЖАВА СТАВА ВЪПРОС КЪДЕТО ПАК ИМАТ МНОГО НЕФТ И ОЩЕ КАТО СЕ РОДИШ ИМАШ БАНКОВА СМЕТКА СЪС 200 000 ДОЛАРА
  • 66 D.P

    1 0 Отговор
    данни от уикипедия - кипър БВП на човек 28 378 $,гърция БВП на човек 28 434 България - БВП на човек 13 597 ... ти какви данни си гледал или чул недочул по БТВ не знам... а след като си толкова умен как според теб доходите ни могат да се доближат до средноевропейсите? и ти лично доволен ли си от доходите които получаваш и какви са те?каква ти е професията?
  • 67 W164

    0 1 Отговор
    БРУТНИЯТ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ НА БЪЛГАРИЯ Е 103 МИЛИАРДА ДОЛАРА,НА РУМЪНИЯ Е 274 МИЛИАРДА А НА ГЪРЦИЯ Е 255 МИЛИАРДА
  • 68 Красен

    2 1 Отговор
    Не се заблуждаваите хора 1000 лв минимална заплата никой неможе да ви даде дори и с магическа пръчица... всъщност може но последиците от това няма да положителни както си мислите, а точно обратното. Какво ще стане ако управляващите вдигнат минималната заплата от ряз до 1000 лв. ??
    1.Дребните бизнесмени ще фалират защото няма да имат възмножност да плащат такива заплати и осигуровки.
    2.Ще оцелеят само "силните" бизнесмени които могат да плащат такива заплати, но за сметка на това ще съкратят част от персонала, а останалите който останат на работа ще си скъсват задниците от работа ( в което няма нищо лошо)
    3. Вследствие от 1 и 2 безработницата ще достигне космически нива, следователно по-голяма част от хората няма да имат пари за почти нищо, следователно потреблението ще намалее и малко по малко и "големите" бизнесмени ще започнат да се задъхват...
    Е ако това искате 40-50 % да получават големи заплати, а останалите 50-60% да са безработни добре може само да си помечтаете за 1000лв минимална заплата. В крайна сметка според мен заплатата зависи от производството, колкото повече произвеждаме толкова повече ще печелим, а в България не се произвежда почти нищо

    Коментиран от #71

  • 69 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "ььь":

    Умник, Каква е професията ти какви са доходите ти и доволен ли си от тях? И според теб от какво се определя минималната заплата? сигурно от бвп или пък производителността на труда...ами защо тогава доходите ни не са 2 пъти по-ниски колкото са по ниски тези показатели ами са 10 пъти по ниски?? кажи като си толкова умен щом не си съгласен със Сидеров,как според теб можем да настигнем европейците по доходи?каква е твоята програма?
  • 70 МАЛИИИ

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "ппппп":

    Защо реши ,че съм платен коментатор?
    85 процента от стоките които употребяваме са вносни. Почти нищо не изнасяме.
    Как виждаш при тази ситуация 1000 лева заплата? Нали всичко което се купи с нея ще замине заедно с валутния ни резерв навън.
    БЪЛГАРИНА Е НЕКВАЛИФИЦИРАН И МЪРЗЕЛИВ, НЕ ИЗКЛЮЧВАМ И СЕБЕ СИ. Аз поне се замислям от време на време кое е реално.

    Коментиран от #106

  • 71 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Красен":

    звучи логично ама само,че не разбирам как става така ,че във европа е възможно и по 2000-3000 лева минимални заплати да получават без да имат 50 % безработица и без 50 % от населението да гладува това са въпросите които ме държат буден нощем.... А да бе забравих те имат по висока производителност на труда.... работата която ние некъдърните и тъпи българи вършим за 10 часа те я вършат за 1 и за тва вземат 10 пъти по високи заплати от нас и няма начин това да се промени? това ли се опитваш да обясниш?

    Коментиран от #72

  • 72 Красен

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "D.P":

    Не точно. Не че сме по некадърни или по марзеливи. Просто тяхната икономическа система явно е по ефективна. Тяхните работодатели не гледат да инвестират в най- нов модел Мерцедес, а първо гледат да инвестират в бизнеса си, да подобрят ословията на труд, да механизират труда чрез технологии и по този начин да спомогнат на персонала да увеличи производителноста на труда затова мисля, че разминаването в заплатите е такова. Мисля че не само политиците са виновни, а и отделните работодатели за което трябва да протестираме срещу тях както правят в чужбина.
  • 73 ььь

    0 1 Отговор
    Защо не отидеш в Европа да работиш за 2-3000 лева, като си толкова производителен?
  • 74 Скарлет Монтани

    1 1 Отговор
    аз за това не си давам зор... гледам да се скатавам и смао когато шефа ни гледа работим... за малко пари малко работа ;)
    ама тъпите шефове не осъзнават,че ако вдигнат хубаво заплатите и всички ще си гледат кадърно работата най-млакото от страх да не я загубят ;)
  • 75 Красен

    0 1 Отговор
    И в крайна сметка не мисля, че е възможно заплатите да се вдигнат толкова за кратък период от време. Трудно ще догоним развитите държави. Вероятно всички трябва да се променим НИЕ (хората) да бъдем по трудолюбиви и да не си мълчим когато нещо не ни харесва и да протестираме когато трябва, но не срещу вдигането на цените на горивата, защото това не е нещо което можем да променим, а срещу работодадели които се подиграват с нашия труд. ДЪРЖАВАТА също трябва да се промени и да помага повече на дребния бизнес и на хората които искат да започнат собствен бизнес. И най-вече трябва да се променят РАБОТОДАТЕЛИТЕ и да спрът да се фукат с новите си коли и други техни си "комплексарщини", а да започнат да се фукат с работещият бизнес, с условията на труд които са създаали на работниците си, с техниката с която разполага дадена фирма и дори с заплатите които изплащат на работниците си. Това са неща които ще ме накарат да уважавам даден бизнесмен, а не това каква кола кара...
  • 76 МАЛИИИ

    0 1 Отговор
    Оня ден , един анализатор по някаква ТВ каза рецептата.
    БАЧКАНЕ, КВАЛИФИКАЦИЯ, ОБУЧЕНИЕ, УЧЕНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ.БАЧКАНЕ, КВАЛИФИКАЦИЯ ОБУЧЕНИЕ, УЧЕНЕ НА ЧУЖДИ ЕЦИЦИ .24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО.
    ТОВА Е СКЪПИ СЪНАРАДНИЦИ САМО С МЕЧТИ И ФАНТАЗИИ НЕ СТАВА.

    Коментиран от #79

  • 77 Гошко

    1 7 Отговор
    Тази демагогия досуш прилича на изявлението на най-големия лъжец в историята на България, царя, който преди да го изберат заяви от двореца Враня, че не по-късно от 800 дни животът ни ще бъде променен, въдица, на която са хвана цял народ. Тези дни минаха, заминаха цели два мандата, той си гушна имотите и се пръждоса в Испания, а ние останахме с пръст в устата. Та такива хора са способни на какви ли не нереални и примамливи обещания, само и само да подлъжат хората и да пипнат властта, но вземат ли я, става страшно.

    Коментиран от #107

  • 78 D.P

    1 0 Отговор
    нашите икономически системи уж са еднакви вече 23 години но имат и някои съществени разлики като например,че при тях секторите от икономиката като златодобив,ЕРП-тата телекомуникации и т.н са си държавни и никой не може и да си помисли даже да ги даде на някоя чужда фирма която да изнася печалбата навън.другата разлика е че там се атакуват супербогаташите които плащат по 50% та и повече данък върху доходите си а тук бюджета се пълни само от акциз,ддс даже ще обложат и лихвата по депозита на хората които са си заделили 200-300 лв за черни дни... Волен Сидеров е единствения политик в българия който говори за промяна на икономическата система,за това как да се развие българския среден и голям бизнес за който не се говори много и за това как доходите ни могат да станат сравними с европейските кой друг политик го прави?така наречения цар който не можеше да каже 2 изречения на български имаше ли такава ясна програма каквато има Сидеров или имаше 1 реплика на развален български за някакви си 800 дни които щели да променят живота ни?Кой издигна царя на власт тези му реплика или медиите които го снимаха от сутрин до вечер въпреки че не си беше направил труда дори българския да научи? Защо не му дадат и на Сидеров думата да се чуе каква е неговата програма ами се занимават само със разни малоумни скандали?

    Коментиран от #80

  • 79 Лайн000

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "МАЛИИИ":

    Да те щото в чужбина само се преквалифицират и друго не правят. разликата там е, че имаш възможността и без образование да започнеш нещо и да стигнеш доста високо като се издигаш в службата, ама тука не е така...
  • 80 Красен

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "D.P":

    Защото приятелю Сидеров има също една култова реплика с която според мен си вкара голям АВТОГОЛ.
    "Турците на сапун, циганите в Индия" или нещо такова, немога да я цитирам съвсем точно. Етто това нещо не недупостимо в 21 век да го каже дори и най-простия българин, а това го каза един политик претендиращ за влас, чиято работа е точно да ИНТЕГРИРА тези малцинства и да ги накара да работят и да си плащат данаците. И как очакваш този човек да направи нещо добро с тази държава, ако дойде на власт ??? Всичко е само промиване на мозаците. Царят с неговата реплика "уцели десятката" и всички пенсионери му повярваха. Тогава имаше и някакъв слух, Баба Ванга казала, че само той ще оправи България ( това по скоро беше евтин пиар с който се спечели доверието на всички пенсионери вярващи в чудеса) Волен се опита да настрои всички Българи срещу малцинствата, но всъщност си вкара автогол и накара точни тия малцинства да гласуват още повече за ДПС, а сега гледаме е пуснал нова песен, но на стар глас и този глас отново е НАЛУДНИЧЕВ !!!

    Коментиран от #108

  • 81 stefan

    1 0 Отговор
    volen siderov e edinsteniat politik s iasen i bistur um. bravo g-n Siderov.vinagi kazva istinata i ne spestiava nishto na nikoi.
  • 82 диан

    0 0 Отговор
    дааа може ама нарочно ни държат на 400 да ни дразнят:)
  • 83 D.P

    1 0 Отговор
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4024391 ПРОЧЕТИ ТОВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО... Точно за тази клевета ,че е изрекъл "циганите на сапун" Сидеров осъди Трифонов.СИДЕРОВ НИКОГА НЕ Е КАЗВАЛ ПОДОБНО НЕЩО!!! и съдът го призна ама няма как да го разбереш това като поцял ден гледаш БТВ ...
  • 84 D.P

    1 0 Отговор
    репликата "циганите на сапун" която Сидеров никога не я е изричал и дори осъди Слави Трифонов за тази клевета още я помните (линк - http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4024391)ама за мишо бирата,лошия човешки материал,че българите са като кучетата здраво трябва да се държат,съветите към студентите да станат овчари,и към българите да си садят картофи щом са много скъпи,или пък за тва ,че европейците трябва да си направят заплатите като българските които Борисов наистина е изрекъл забравихте отдавна нали???
  • 85 D.P

    1 0 Отговор
    Тая клевета я помните и не сте разбрали ,че сидеров е осъдил трифонов за нея но не помните ,че пенсионерите останаха без коледни надбавки понеже нямало възможност да се дадат 100 милиона лева...2 милиона пенсионери по 50 лв. толкова са....докато в същото време се водеха преговори за закупуването на 30 годишни изтребители 2-ра ръка за 800 милиона лева все едно ще ходим на война... Вярно че медиите отдавна не са 4-та а 1ва власт ама това не мога да си го обясня как става...
  • 86 ЗЛАТКО злобарката

    0 1 Отговор
    prodade se na upravlqvashtite i veche e na dunoto muchi se da izpluva s podobni populizmi ama nqma da go ogree
  • 87 нео

    0 0 Отговор
    dobre de edna sutrin kazaha sled godina beshe itaka kazaha che DPC i CDC sasi kupili koli odte pari ne se naqdohte be ministri i oniq pojarnikar nqma koi da go gramni vse tova pravite koeto ne trqbva aec belene ostana rabota nqma v bg koledni dobavki za pensionerite nqma uvelichenie na zaplati nqma ako shte mi ubelichavate s 20 ili 30 lv. nqma hvaida trqbva v bg da se vzima minimalna zaplata 1000evro
    taka nito doktori nito i m...lite shte idat v chuzbina
  • 88 българин, от село

    1 0 Отговор
    До малките папагалчета, които нямат памет за минало, а и до възрастните папагали, чиито мнение се базира основно на "официалните" ТВ/радио/преса коментари: след като ви се казва многократно от хора извън тези информационни канали, че ви манипулират относно даден човек и неговите идеи и цели, защо просто не прочетете да кажем последните му книги за да стигнете сами до оценка вместо папагалски да повтаряте набитите в главите ви клишета? Поне малко съмнение не се ли промъква в тея глави и желание да се потърси повече другата страна на нещата каква е?

    Коментиран от #91

  • 89 Иво

    1 1 Отговор
    до W164 Абе я се осъзнай !! България имаме море, много реки, можем да сме ядрена сила. Евро съюза спира АЕЦ -а ни защото иска Франция да може да си продава нейния ток !! Не е реално да изнасяме по евтин ток от колкото го продаваме на народа си !
    Ние можем да сме водна и ядрена сила, много залежи на злато!! Дубай са богати понеже са инвестирали парите от нефт в това да станат най-красивото и курортно място в светът, иначе живееха в 3тия свят.
    До коментарите на МАЛИИИИИИ Братле в БГ също имаме малко производство и не всичко е внос. Трябва да има закон за вносните стоки така, че да се стимулира пазаруването на нашето производство. И тук се гледат краставици и домати както през лятото така и в парник (както са те гледали теб) през зимата.
    Просто има кой да произвежда суровина и кой да я ползва, но никой не я купува, понеже народа няма пари да си я купи.
    И да аз мисля, че народа не е мързелив и заслужава повече пари, а ти ако смяташ, че е мързелив....... 12 процента безработица не е от мързел.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "българин, от село":

    на един промит мозък да му покажеш другата гледна точка,да подложи на съмнение това което е чул по телевизора и да го накараш да повярва,че не сме 10 пъти по некадърни и мързеливи от европейците и не е нормално да получаваме 10 пъти по ниски заплати от тях най малкото защото сме членове на един и същи съюз е също толкова трудно колкото и да промиеш мозъка на един мислещ човек и да го накараш да повярва в обратното.
  • 92 Красен

    0 1 Отговор
    Незнам кои е промитият мозък найстина, но ако мислите, че Волен Сидеров може да направи минималната заплата 1000 лв по-добре прочете по един път алиса в страната на чудесата и си лягаите да спите защото на тези думи и малките деца не вярват вече. Незнам вас какво ви кара да вярвате :))

    Коментиран от #95

  • 93 ключът за палатката

    1 0 Отговор
    Дания , Швейцария ,Австрия са сходни на България по площ и население, а са в пъти по-богати..те нямат:
    -нефт
    -голямо автомобилостроене
    ако си мислите,че това е най-важното...но имат :
    -управляващи, които обичат родината си
    -ГРАЖДАНИ,които обичат държавата си
    -закони и органи,които следят за спазването им
  • 94 W164

    0 1 Отговор
    ИСТИНАТА Е ЕДНА.БЪЛГАРИЯ Е НАЙ БЕДНАТА В ЕВРОПА И НИКОГА НЯМА ДА ИМА ПО БЕДНА ОТ НЕЯ.КАКТО ПИСАХ ЕДИН КОМЕНТАР РУМЪНИЯ Е 2.7 ПЪТИ ПО БОГАТА ОТ БЪЛГАРИЯ А ГЪРЦИЯ Е 2.5 ПЪТИ.ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА КАЗАХА ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ТУРЦИЯ ЩЕ ГЛЕДА ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ТОП 10 НА НАЙ БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ А ЗАСЕГА Е НА 15-ТО МЯСТО А АКО ВЛЕЗЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЩЕ СТАНЕ ПЕТАТА ИЛИ ШЕСТАТА НАЙ БОГАТА СТРАНА В ЕВРОПА
  • 95 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Красен":

    Аргументите му-това ,че сме на 4-то място по находища на злато но печалбата не отива в български пенсинен фонд например а във една канадска фирма същото важи и за енергото и за телекомуникациите и за всичко...когато ти си плащаш тока например ако си абонат на ЧЕЗ парите ти отиват в чешки пенсионен фонд а не в Български и след това ти обясняват че няма пари за коледни надбавки на пенсионерите и заплатата няма как да стане сравнима със средно европейската без да ти обясняват с аргументи защо това не може да стане...ами това е накратко обяснено за промити мозъци и да пиша повече едва ли някой ще прочете прекалено дълго ще стане.... А ти как точно стигна до този извод? Предполагам си изчел тонове книги на световно известни макроикономисти и имаш много точни аргуманти каквито има Волен Сидеров за това как заплатата може да стане такава ама за съжеление по БТВ-то няма да чуеш за тях...Дай някакви аргументи към мнението си защо мислиш че заплатата в българия няма как да се доближи до средноевропейската?

    Коментиран от #97

  • 96 W164

    0 1 Отговор
    НЕКА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ КОЛИ И ВСЯКА МАРКА ДА ПЕЧЕЛИ ПО 1,2 МИЛИАРДА НА ГОДИНА И ЩЕ ВИДИШ КАК МАЛКО ПО МАЛКО ДЪРЖАВАТА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО БОГАТА.ДА НАПРАВИМ НЯКОЯ БЪЛГАРСКА МАРКА КОЯТО ДА СЕ ПРОДАВА КАТО ФОЛКСВАГЕН И ДА ПЕЧЕЛИ ПО 10-15 МИЛИАРДА НА ГОДИНА И ОЩЕ 4-5 МАРКИ КОИТО ДА ПЕЧЕЛЯТ ПО 1,2 МИЛИАРДА И ДА ВИДИШ КАК ВСЯКА ГОДИНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАВА СЪС 20-25 МИЛИАРДА ПО БОГАТА САМО ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА КОЛИ
  • 97 Красен

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "D.P":

    Аз мойте аргументи ги написах по-долу. Просто няма магическа рецепта с която някой да каже "хоп" и заплатите да скочат на 1000 лв. Всички трябва да се потрудим за това и ПОЛИТИЦИТЕ и РАБОТОДАТЕЛИТЕ и обикновенните РАБОТНИЦИ. И ДА ЧЕЛ СЪМ КНИГИ НА ИКОНОМИСТИ и в повечето от тях гласи следното: "Благосъстоянието на народите се дължи на производството" тоест колкото повече произвеждаме толкова повече ще печелим. Разбира се това не важи ако работодателя печели на твои гръб и отказва да ти вдигне заплатата, но това е типична наша черта или т.н. балкански манталитет.

    Коментиран от #98, #101, #103

  • 98 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Красен":

    Магическа рецепта няма,и никой не казва че има но във предизборната програма на ПП АТАКА се предлага тези основни сектори от икономиката да се национализират както е във останалите европейски а и не само държави с висок стандарт на живот,да се въведе прогресивен а не плосък данък чуждестранните "инвеститори" да се задължат да плащат заплати каквито плащат и във техните страни и т.н като по този начин минималната заплата в България ще се доближи до средноевропейската за половин мандат... А какво предлагаш ти? какво предлагат другите партии които претендират за властта?
  • 99 D.P

    1 0 Отговор
    Какво предлага ГЕРБ и другите партии които претендират за властта? те живеят от доклад до доклад,те работят за да спазват разни дефицити,маастрихтски критерии и да ги потупа по рамото някой посланик...Вече дори не се говори за това как някога евентуално едва ли не ние може и да достигнем европа ако тя се обърне и тръгне срещу нас понеже това увеличение с 20 лв на заплататите и пенсиите за 4 години далеч не покрива дори и инфлацията....тоест преди 4 години със заплата от 290 лв човек е можел да закупи доста повече неща от колкото тази година със заплата от 310 лв... Кой представител на политическа партия освен атака сте чули да говори за доходите на хората? намерете ми изказване в което борисов или пък доган или не знам кой още говорят за това как може да се доближат доходите на българина
  • 100 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "крадливото фотографче":

    Доходите наистина могат да се вдигнат ако се изгони крадливата пасмина - нали скатаджийче, само че, скатаджиите сте доста злобнички и цялата партийка е основана Напук.
    Правите всичко възможно за да разделяте хората в България - това се вижда много ясно по вашата телевизия, която е всичко друга но не и Патриотична - вие разчитате изцяло на предаванията си, от които злобата е в неограничени количества, а народната музика и предавания от този род са за улов на балъците!!!
  • 101 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Красен":

    А да видях ти аргументите :D а ти тази статия дето ти я дадох даже 2 пъти прочете ли я? http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4024391 ??? вземи я прочети....
  • 102 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ай сиктир":

    Искаш да кажеш, че на партия Гроб всички преди тях са им виновни и затова докараха хората до просешка тояга?
    Това е мисловния процес на "Интелягентния" М`Трял на Гробокопачите на България - Герб, но както сам знаеш, който гроб копае другимо, сам пада в него.
  • 103 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Красен":

    Аргументите са ти,че си чул през 2005 година Слави Трифонов от БТВ-то да казва ,че Волен Сидеров бил изрекъл фразата "циганите на сапун" и разни папагали от други телевизии започнаха да я повтарят тази лъжа и започнаха да внушават че Сидеров внушавал омраза към малцинствата... Е Волен Сидеров го осъди за тази клевета ама какъв е смисъла след като по БТВ не съобщиха за това ,че Сидеров никога не е изричал тези думи и хората за които БТВ е единствения източник на информация още мислят че той наистина го е казал
  • 104 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "W164":

    Не бе ще прати гербавата п.....ч по евромагистралите да заработват бюджета - така и така са хлътнали и луднали по магистрали поне да осмислят живота си.
  • 105 по темата

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "W164":

    Проблема на България са такива като тебе.
  • 106 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "МАЛИИИ":

    А защо са вносни бе Пич?
  • 107 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "Гошко":

    Цар киро като дойде, ти обеща само, че ще те оправи - не ти е обещал вдигане на заплатата, а на краката.
  • 108 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Красен":

    Лъжеш и мажеш като дърт циганин.
  • 109 ОПТИМИСТ

    1 1 Отговор
    Люде.Разберете,че хората които ни управляват са едни и същи.
    Те просто си сменят купените пешки.
    Първо си купиха Доган,под тяхна режисюра го направиха това
    което е.
    Второ си купиха КОСТОВ.
    Трето до като се чудиха ВИДЕНОВ.
    Четвърто ЦАРЯ.
    Пето СИДЕРОВ.
    И накрая БОЙКО.
    ЖАЛНА НИ Е МАЙКАТА КАКВО ЛИ СА НИ СПРЕТНАЛИ?

    Коментиран от #111

  • 110 koko

    1 1 Отговор
    ако не беше станал сол т...к на бойко сега нещата нямаше да са така дори и за самата му партийка която е пред своя край и ако има повече от 2-3 народни представители от Атака в другото правителство
  • 111 D.P

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "ОПТИМИСТ":

    Е като човек който следи какво се случва в парламента,какви поправки предлага атака и какви изявления дава Сидеров пред медиите мога да ти кажа със сигурност че не са го купили него.И се съмнявам да успеят да го купят...Той Сидеров ако беше купен нямаше да говори за заплати сравними с европейските нито пък за връщането на златото или енергото в български ръце и нямаше да му купуват депутатите нито пък от сутрин до вечер да говорят по медиите ,че той е един краен страшен и луд човек. Така ,че Сидеров работи за интересите на Българския народ и точно за това има толкова атаки срещу него и толкова го очернят пред медиите...Включително и телевизия Скат която предполагам че гледаш редовно щом казваш че се е бил продал.. Ами валентин касабов има 2 присъди за клевети по адрес на волен сидеров само това ще ти кажа ако имаш мозък се поинтересувай....

    Коментиран от #118

  • 112 дюшеш

    0 0 Отговор
    лошото е че като станат държавни, п....те дето са в парламента пак ще ги крадат (става дума за монополите) ще си назначават техни хора и пак ще е тая.
  • 113 Красен

    0 1 Отговор
    Май нищо не си разбрал от това което исках да кажа. Според мен нищо няма да се промени ако сменим Б. Борисов с В. Сидеров. За да има реален напредък трябва да се променим ние самите, да се променят работодателите в цялата държава и да се промени самата държава. Как ще стане всичко това незнам, но знам че за да постигнем стандарт сравним с нормалните държави трябва да изградим едни здрави основи върху които да стъпим. Основи които в момента нямаме. Това което казва В. Сидеров звучи така сякаш е отишъл на риболов и е метнал стръвта, и етто че вече е хванал първите рибки в твое лице, без да се обиждаш разбира се.
    Разбира се ти казваш и верни неща като това за ЧЕЗ, ЕВН и темподобни... но освен това тази държава трябва да започне да произвежда. Ние трябва да започнем да произвеждаме и държвата заедно с политиците трябва да започнат да помагат на младите и преприемчиви хора за да може стандарта малко по малко да се вдигне. Немисля че това нещо е възможно да стане от днес за утре както явно си мислите вие потдръжниците на В.Сидеров. А колкото до ГЕРБ мисля, че е по добре отново те да спечелят изборите(не защото се справят добре) защото иначе на кого да дадем власта на "новите гладници" които гледат да се нагушат или на "старите познайници" ??? Сегашните поне са се нагушили и са дали началото на нещо и на тяхната визия за управлението, ако изберем други това означава да започнем отначало. И колелото ще продължава да се върти и ще продължават да си ни лъжат различни политици и ще си стоим на едно ниво. В лицето на Бойко Борисов аз виждам едн слаб политик, всъщност изобщо не виждам политик защото той по природа не е, но това може би е в негова полза защото когато той каже нещо противоречиво всички го разбират. А когато другите "умеещи политици" кажат нещо на тяхния си език всички мълчат. В крайна сметка най-важното е да сме живи и здрави и да бъдем по трудолюбиви :)) със здраве от мен :))

    П.С. И не гледам БТВ !!! Това за изказването на Волен незнам от къде съм го чул и казах че вероятно не го цитирам правилно но смисълът на неговите думи е подобен .

    Коментиран от #120

  • 114 Иво

    1 0 Отговор
    Изчетох доста от коментарите тук. Жалко, повечето са мирни овце вярващи, че магистралите на Б.Б. ще ни оправят. Жалко е , че мислите, че взимаме достатъчно, че нещата не може да се оправят с лекота. Нещата са елементарни, просто кората които ни управляват нямат интерес от това народа да живее добре. Работят да се нагушат за следващите 20 години в които няма да им дадем власт, техните деца да са осигурени и да си развият собствен бизнес (тип хотели и нощни заведения )
  • 115 prizrak

    1 0 Отговор
    Вие май не сте лъгани достатъчно или сте големи оптимисти и затова си хабите думите и времето по тези форуми.Нека ви опресня малко паметта:
    1.1995-96г. – финансовите пирамиди със знанието на власта и БНБ.Първите спестявания на народа след промяната на режима бяха окрадени най-брутално.
    2. 1995-96г.- раздадоха се кредити в Българска валута без покритие.Създадоха се кредитните милионери.Българските пари се обърнаха в долари.
    3.1996-97г. – финансов колапс и инфлация. Девалвация на Българския лев. Кредитите бяха погасени за жълти стотинки при курс 3200лв за 1 долар.
    4.2000г – масова приватизация.Предприятията бяха купени за жълти стотинки – фалирани след което сградния фонд и земите бяха продадени за милиони.
    5.2005-06 – лесни кредити.Народа беше подмамен да вземе кредити с което стана финансов роб на банките.По късно лихвите бяха вдигнати до небето и много хора изгубиха жилищата си и бизнеса си.
    Хора докато ЕС не стане една държава с общи закони ,полиция,прокуратура,и съд в България винаги ще бъдем бедни и окрадени.Всичко друго е една илюзия – театър за ограбения народ.
  • 116 prizrak

    0 0 Отговор
    И последно - всичко което изброих по доло се е случвало докато всички тези коментирани политици са били във власта.В това число влиза и Сидеров ,който освен да приказва и да се прави на бабаит друго не е направил досега.Политиците от всички партии разделят народа и го карат да се мрази по между си защото така по лесно се оправлява.Приказката за неволята обаче е все още актуална и ако сами не си помогнем никой няма да си мръдне пръста.Аз например работя извън страната и се прибирам на 4 месеца за по 2 месеца ваканция.Печеля добре и затова не ме интересува БГ политиката.Досега съм разбрал че който и да ме оправлява , цените винаги растат и сметките никога не са станали по малки.Всичко друго е цирк за пред хората.
  • 117 FAKT

    1 0 Отговор
    ФАКТ! НЯМА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ПОВЕЧЕ!!!!!

    Коментиран от #119

  • 118 ОПТИМИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #111 от "D.P":

    Как ще коментираш изказванията му,които заплашват със смърт?
    Това не се ли преследва от закона?
    Според мен той е марионетка.Ако аз или Вие на митинг отправим
    такива заплахи,отдавна да сме в панделата.
  • 119 Чайковски

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "FAKT":

    Що бе? Дай да гласуваме за тях и да гладуваме още един мандат, а може и повече. Има некадърници, дето вярват, че точно Бот бойко ще оправи държавата, е жестоко се лъжете. При тая партийка най-мизерстваме.
  • 120 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Красен":

    Ама ти май изобщо не четеш отговорите ми а??? то в такъв случай не знам дали има смисъл да пиша изобщо ама както и да е... вземи ги прочети коментарите ми първо като започнеш от 3те коментара в които казах ,че Сидеров никога не е изричал "циганите на сапун" нито пък каквито и да са думи с подобен смисъл...Ти си типичният всезнайко който си е заплюл да бъде гласът на народа който ни обяснява как ние сме си виновни и за да получи българският лекар,инженер,учител и който се сетиш заплата равна на тази на неговият колега в европа той трябва да....да работи по усилено по качествен и да си трае. е не може да изискваш подобно нещо от българина когато заплатата му е 10 пъти по ниска от средноевропейската и е доста под 800-те лева които редица синдикати определят като реалната граница на бедността. Т.е за нормален живот са нужни не по малко от 800 лева на човек...А относно изказването ти че ще е най-добре герб да вземе властта отново...ами нямам думи направо ти в кой свят живееш? коя политика ТРЯБВА да продължат Герб? политиката на замразените пенсии и заплати въпреки увеличаващите се цени? или политиката на турцизация,ислямизация и строене на джамии?Знаеш ли ,че в българия в момента има над 1200 джамии което е на 1во място на глава от населението в европа? и знаеш ли ,че 1200 са джамиите в Сирия например - страна със население от 20 милиона души 70% от които мюсюлмани? и този строеж на джамии не спира и няма изгледи да спре докато във всяко българско село дори да няма и 1 мюсюлманин не се построят по 2-3 джамии.С коя политика ще е добре да продължи България точно?Бъди по конкретен...Добре ще я продължим тази политика ами какво ще правим когато демографската криза напредне толкова ,че ние българите станем малцинство?кой ще изхранва паразитните групи от обществото?тези които не работят,не си пращат децата на училище,не плащат сметки за ток и вода и живеят на наш гръб от помощи и детски надбавки...какво ще правим когато демографската криза напредне толкова ,че да няма кой да им плаща помощите на тези групи?Какво ще правим след 2-3-4 мандата когато цените продължат да скачат всяка година с по 10-15 процента а заплатите и пенсиите си стоят замразени?Еми ще стане така ,че балканската война ще се обяви за възродителен процес ,руско турската освободителна война също,Турция ще каже че турското население в българия тук е подтиснато и ще дойде да си го "освободи" и ще излезе някой мургав политик който ще каже "България беше хубава страна,но..."

    Коментиран от #123, #133

  • 121 ОПТИМИСТ

    0 0 Отговор
    ТИ ходил ли си на негов митинг?
  • 122 Кони

    0 0 Отговор
    Почва голямото надлъгване,идват избори.Сидеров няма мярка в лъжите си.
  • 123 ОПТИМИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "D.P":

    ТИ ходил ли си на негов митинг?

    Коментиран от #124

  • 124 D.P

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "ОПТИМИСТ":

    Разбира се ,че съм ходил,чел съм неговите книги,чел съм негови статии и интервюта за разлика от останалите хора които коментират аз иначе нямаше да пиша в тази тема... защо???

    Коментиран от #125

  • 125 ОПТИМИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "D.P":

    И аз съм ходил на първите му митинги и там той изказа доста заплахи.Точно с тези думи той спечели доста гласове но ТЕ го оставиха за да отклонят вниманието на хората.Той е част от техния сценарий.
  • 126 pulnimishkisme

    1 0 Отговор
    realna NE e ... ama e napulno Normalna sprqmo cenite na jivota v Bulgariq... minimalna 1200 , sredna 1600 i taka... kakto e v Romaniq... tam minimalnata e 600 evro :P
  • 127 ПАТРИОТ

    0 0 Отговор
    Отиват си едни идват други за да си напълнят гушите............ Такава ни е кармата........ Трябва ни ПАТРИОТ с амбиции да вкара България в правия път а не с амбиции да забогатява............
  • 128 Фокусника

    1 0 Отговор
    До № 52, Рени: Абсолютно правилно! Още магистрали, трябва да се строят! И то от София да почват! Така де, софийските баровци се нуждаят от магистрали за да си карат лъскавите коли!!! За държавата е от първостеннна важност, за колко време един софийски баровец, ще стигне от София до морето! Правилно е и бензинът да поскъпне, поне 2 пъти!!!! Така де, кво има някакъв си простосмъртен/ т.н. средностатистически гражданин, който веднъж на няколко години , все пак е решил да заведе сечейството си на море, за някой и друг ден/, да се мотае по магисгтралите и да им убива скоростта! Кво си мисли този Сульо, та да прави калабалък!!!! Ае марш! Магистралите не са за Сульо!!! Той, Сульо е беден, щото е глупав! Дааа! И учиндолският умник така казва: който е умен е богат! Според него, щом си беден, значи си глупав!!! Но.... така е в една нормална държава! А нашата е НЕНОРМАЛНА!!!!!!!
  • 129 муспи

    0 1 Отговор
    Евреите ни владеят защато сами им се слагаме. Другаде не е така, даже американците имат някаква съпротива, и то след като имат само две еднакви еврейски партии. Ние имаме АТАКА със Сидеров, допусната наверно от презрение или поне безразличие към нас. Но се оказа че евреите не са сбъркали - народа не може да ги приеме! Програмата на АТАКА е "Да си върнеме България", всички други нямат никакви програми, борбата им за власт се изчерпва с лакейството пред окупатора. Не може да се каже че Сидеров лъже, евреите даже не го използват защото дава обратен резултат, но човешката глупост може да го каже! Народе, тогава да си гласуваме за откровенните лъжци - Станишката сладура, Тиквата циганина, и който още ни предложат - някоя Миглена. Ако тръгнем след Сидеров, окупаторът няма да се изплаши - просто няма да брои гласовете, което и досега го прави, въобще в врейския свят никога не е имало броене - едно изключение, '33г. Хитлер. Втори път няма да го допуснат. Но тръгването след Сидеров е първата крачка, - България вече е отъпкана от тях, ние за да съществуваме трябва да започнем с Първата Крачка!
  • 130 Николинка КАМОР

    0 1 Отговор
    глсувйте за мен ще нпрва мин заплта 3000лв

    Коментиран от #141

  • 131 прост данъкоплатец

    1 0 Отговор
    Така и не разбрахме какъв ни е проблема на нас българите. Когато нещо трябва да се свърши от друг, знаем му реда, ама когато трябва ние да го свършим, нарочно ще го направим на обратно! За внимание, заради това че не ни е платено достатачно и още хиляди оправдаващи причини...
  • 132 Фокусника

    0 0 Отговор
    До 129, мусли: Евреите владеят целия свят, не само нас! Защото, МОГАТ! Защото, въпреки, че са супер мързеливи, са супер умни!!!!
  • 133 Красен

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "D.P":

    Разбира се, че ги чета, но май ти не четеш мойте. Сидеров може да не е казал точно думичката "сапун" но речта му имаше подобно значение. И темата не е колко джамии има в България. Темата е възможно ли е Сидеров да направи минималната заплата 1000 лв.
    Моят отговор е : НЕ !!! Сидеров е просто поредният лъжец !!! Повече нямам какво да кажа по тази тема лека вечер ти желая :))

    Коментиран от #144

  • 134 D.P

    1 0 Отговор
    Никога не е изричал или намеквал нещо подобно, това е една гнусна лъжа която беше набивана в главите на хората с години.А мнението ти го разбрах но проблема е,че това е меко казано безумно това е расизъм "белите"хора могат да взимат по 2000-3000 та даже 3600 лева МИНИМАЛНА работна заплата а ние българите не можем да вземаме повече от 300 лева Еми ето това е расизъм а не думите на волен сидеров че циганите трябва да си плащат данъците и трябва да работят а не да живеят на наш гръб....мнението ти го разбрах ама проблема е че нямаш аргументи и не съм съгласен с него

    Коментиран от #135

  • 135 Красен

    0 0 Отговор

    До коментар #134 от "D.P":

    Разбира се и аз като теб искам заплатите ни да са по 2000 - 3000 лв. но за да стане това трябва да се измине дълаг път. Много неща трябва да се променят в тази държава включително и нашият манталитет. Също така ще ни трябват честни и можещи политици, а аз в момента невиждам да има такива.
    П.С. Виждам че всички много разбирате от различни статистики и знаете всякакви данни ровичкайки се в гоогле. Искам някой да ми извади една статистика колко често българинът се развихря из дискотеките и баровете и колко често се налива по кръчмите, и колко често го прави средностатистическият германец примерно. Също така какъв процент от заплатата си българинът дава за алкохол и цигари, и какъв процент дава германецът. Просто ми е много интересно :)))

    Коментиран от #139, #140

  • 136 роба

    0 0 Отговор
    При тези цени 1000 лв е напълно нормална мин. заплата, даже са малко!!!!
    Сега друг е въпроса, че българина е свикнал да бъде роб и да живее в лишения, то от това се възпозват другарите феодали и милиционерските мутри.
    Няма друг народ с толкова робски манталитет, даже и албанците са светлинни години преди нас....
    Разберете какво се е случило с електроразпределителните дружества в Албания и ще разберете, че българина е роден за наведената стойка.
  • 137 тати

    1 0 Отговор
    Г-да политици, въведете модела на т.нар. грамотна и осъзната раждаемост или за 3-то и нагоре дете, нито стотинка от държавата, ако: 1)родителите не са с мин. средно образование 2)не са навършили 25г. 3) нямат поне 3г. трудов стаж. Иначе вървим към гражданска война, престъпността и социалната тежест ще ескалират с още по високият процент цигани. Просто се минават всякакви граници вече на търпимост !!! Скъсала съм се да уча, скъсвам се да работя, страх ме е да родя второ дете в този несигурен свят и вместо правителството да влага парите от моите данъци да направи държавата по-приятно място, тя ги дава да хрантути неграмотни, безработни, с криминални увлечения животни!!! ТОВА ОБЕЗСМИСЛЯ ТРУДА НА ВСИЧКИ НИ!!!
    Децата на "самотните неосигурени майки с нулев доход бруто" вземат не по 35 лв., а по 59,15 лв. детски месечно от държавата. И още 20 лв. от Евро-Рома - общо 79,15 лв. Самата пък "самотна майка" получава други 78 лв. месечно.Отделно са помощите при бременност и раждане, еднократната, енергийната и хранителната помощ, Помощите, отпуснати на малолетни бременни жени или майки, се получават от законния им представител"
    Д-р Димка Зантина съобщи още, че 15-годишни ромки раждат трето дете на тази възраст

    Кратка калкулация: 2 цигани и 2 българи за 60 годишен период ...

    2 циганки: първо дете раждат на 15 г, до 30-тата година правят средно 6 деца, на 30-тата година, първото им дете вече има едно дете. След още 30 г, 6-те им деца имат по средно 6 деца. Или на 60-тата година общо м...лите стават приблизително: 2+6+36 = 44 ...

    2 българки: първо дете раждат на средно 25 г, до 30-тата година правят средно 2 деца. След още 30 г, 2-те им деца имат по средно 2 деца. Или на 60-тата година общо българите стават приблизително: 2+2+2 = 6 ...
    Една 11-15 годишна циганка, която вместо да учи, роди първото дете, си осигурява автоматично следните детски и помощи :

    - 100 лв. детски МЕСЕЧНО до навършване 1 година на циганчето ( след 1-та година тези 100 лв. месечно продължават да се дават, но вече като соц. помощ)
    - 35 лв. детски МЕСЕЧНО до 18 г. на циганчето
    - 20 лв. детски МЕСЕЧНО от партия "Евророма"
    - още 2,15 лв. МЕСЕЧНО допълнителна помощ за достигане на семейния ДМД
    (ДМД = Диференциран Минимален Доход по Закона за Социално Подпомагане)

    - 150 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за бременност
    - 250 лв. ЕДНОКРАТНА помощ за раждане на първо дете
    - 284 лв. ЕДНОКРАТНА енергийна помощ
    - 325 лв. е максимума на т.н. "КРАТНА ПОМОЩ", за посрещане на инцидентни обстоятелства
    - 4 пъти хранителни помощи (2 пъти от ЕС, от ДФЗ, и от БЧК )
    Това прави около 240 лв. чисто (без никакви данъци върху тях) МЕСЕЧНО !!!

    Като сложиш и здравните осигуровки, които не си плаща, и тока и...

    Не е важно да излекуваме симптомите, а да премахнем причинителя на болестта.!!!
    1. Къде са социалните работници по време на детството й, защото явно родителите й не стават за родители ???
    2. Къде са те, когато тя е забременяла на 12? Защо не се търси отговорност от бащата? Циганите не са виновни. Виновни са правителствата с тяхната демагожка политика, Виновнм са тези които решиха да им плащат за да раждат. Малолетната м...лка за 20 лева е готова да роди само и само да не работи, Докато им дават пари ще раждат Това е престъпление .!!!

  • 138 гост

    0 0 Отговор
    нямат файда да плащат босовете толкова,като има работна ръка за 350-400лв.Бягайте от Бг тук е АД
  • 139 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #135 от "Красен":

    Значи за дискотеките специално точна статистика но за почивки и ваканции със сигурност германците дават мноооого в пъти повече понеже на българина заплатата не му стига да отиде на ресторант пък камоли да отиде на море.А пък за цигарите много хубво направи че уточни какъв ПРОЦЕНТ от заплатата си даваме ние и какъв те...това е много интересно защото Българина ако взема 500 лв заплата (толкова е средната заплата в бг и и толкова е учителската заплата)и пуши по една кутия цигари на ден при цена 4лв(не знам дали са толкова но предполагам че са там някъде) на кутия=120лв това са около 24-25 % от заплатата му.
    Ако германеца взема да речем 4000 лева (толкова е средната заплата в германия такава заплата получава там един учител) и пуши по 1 кутия цигари на ден която струва 8 лева = 240 лева което ако смятам правилно е точно 6% от заплатата му...наистина много интересен въпрос... Ама да беше питал за някоя хранителна стока например... Цигарите и алкохола са Единственото нещо което в германия е по-скъпо отколкото тук всички хранителни продукти зеленчуци месо брашно олио каквото се сетите там са по-евтини по номинал! и то не с 1-2 стотинки ами с по 20-30 процента....ако се интересуваш потърси си статистиките сам...
  • 140 D.P

    0 0 Отговор

    До коментар #135 от "Красен":

    Бива те за журналист по Бтв например задаваш много добри журналистически въпроси точно в техен стил,целиш да ни изкараш мързеливи и алкохолизирани олигофрени които всяка вечер са по дискотеките а германците роботи които работят по 16 часа на ден 7 дни в седмицата...Ами далеч си от истината ама много си далеч от реалноста ние Българите сме тези които ходят болни на работа от страх да не ги изгонят,ние сме тези които не ползват болнични,ние сме тези които работим по повече от 8 часа и в събота понякога и в неделя,при ужасни условия на труд и на всичкото отгоре за жълти стотинки а за българските младежи остава да седят пред компютъра и долнопробните чалготеки....
  • 141 Стар Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #130 от "Николинка КАМОР":

    Не е тука мястото, където да си показваш простотията.

    Коментиран от #142, #143

  • 142 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #141 от "Стар Българин":

  • 143 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "Стар Българин":

    po princip tochno taka triabva da e no dali na tozi etap e dostijimo nadali Siderov e choveka koito moje da kaje.
  • 144 D.P

    0 1 Отговор

    До коментар #133 от "Красен":

    Е не това просто беше уникално циничен коментар...Колко често според теб ходи средностатистическия Българин на море,балкан или на екскурзия в чужбина и колко често го правят европейците?та те българските пенсионери от 89-та година насам не са си и помисляли за такова нещо кво остава да са ходили докато българското черноморие е препълнено с германци на всякаква възраст които идват тук да за да правят секс с българските жени...Това е България-дестинация за секс туризъм....Ами по-младите?? от това което аз виждам поне на 1/3 от Българските студенти им се налага да прекъснат понеже родителите им не могат да им поемат разходите ти ми говориш колко пари хвърляли по дискотеките...
  • 145 Красен

    1 0 Отговор
    Мисълта ми беше, че цигарите и алкохола не са неща от първа необходимост дори обратното, това са стоки които е по-добре да не потребяваме, а въпреки това го правим в по-големи количества ние бедните българи отколкото богатите чужденци. А за условията на труд и работното време няма спор и никога не е имало тук работим като кучета, защото бизнесмените ни ги интересува само да карат скъпа кола. Те нямат други амбиции, да се развиват, да прогресират и да се усъвършенстват в даден бизнес твърдо нееее. Единственната цел е да представляват с някоя мадама с скъпия си автомобил, но това мисля че и в предните коментари го споменах. И пак стигам до извода, че освен политиците и ние ХОРАТА трябва да се поменим в някои отношения.
  • 146 Красен

    1 0 Отговор
    Приятел не те знам къде живееш, но аз такива които са прекъснали поради липса на средства не познавам, но познавам такива които са прекъснали защото не ум се учи. А скоро ако си ходел някъде по баровете и видил колко е претъпкано ще разбереш за какво ти говоря. За друго пари може да нямат нашите младежи, но за това имат !!!
  • 147 W164

    0 0 Отговор
    ЕДНО Е СИГОРНО.БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ И ВИНАГИ ЩЕ СИ БЪДЕМ НАЙ БЕДНИТЕ В ЕВРОПА

    Коментиран от #149

  • 148 hienata

    1 0 Отговор
    До коментар #всички от " D.P":

    Какво не харесвам в обещанията на Болен Сидеров. Това, че не е изпълнил нито едно , а беше "управляващ". Това,че поговорката "..не ме гледай какво правя,слушай ме какво ти говоря.." го олицетворява най-пълно. Думата популизъм е измислена за хора като него. Политическа к...ва е псевдонимът му. Точно от този човек подобни кухи и икономически необосновани изказвания ме обиждат, обиждат интелекта ми и заради това не му вярвам. За какво злато говорите, ако беше толкова много комунистите отдавна да са го откраднали (имаха на разположение 50 години). Сидеров беше в политиката когато разпродадоха "енергото" защо нищо не направи, нали затова е в парламента, не бил "управляващ, има начин за противопоставяне и в опозиция. Хора, Народът е казал : " със стари к..ви, нов бардак не се прави" време е Костовци, Сидеровци, Станишевци, Догановци да се пенсионират, то се разбра,че тия нямат нагушване (няма смисъл да се залъгваме,че като се налапат и ще спрат да крадат)

    Коментиран от #150

  • 149 D.P

    1 0 Отговор

    До коментар #147 от "W164":

    Ако ние сами не се преборим за достоен живот и не спрем да оплюваме единствената партия в българия която иска да станем европейци не само ,че ще останем най-бедната държава в европа ами и ще ставаме все по бедни докато не стигнем дъното,демографската криза и ислямизацията ще напредват все повече докато накрая не изчезнем като нация и не дойдат на нашите земи разни други народи които отдавна имат претенции към тях (имам в предвид тези http://www.youtube.com/watch?v=J9_P3Je54h0 )....Това може да ви звучи абсурдно и нереално но на там сме тръгнали.В историята са се случвали страшно много неща които са звучали нереално. Страх ме е да си представя какво ще представлява България след 20-30 години ако не дойдат националисти на власт
  • 150 D.P

    0 1 Отговор

    До коментар #148 от "hienata":

    АТАКА НИКОГА не е била на власт! никога не е имала хора в министерския съвет и никога не е имала мнозинство в парламента...ЕРП-тата бяха продадени преди партия атака да бъде създадена, а Сидеров пишеше статии в които ги наричаше колонизатори... А относно политическата му дейност ако не четеш вестник Атака или не гледаш Телевизя алфа Просто НЯМА начин да разбереш какво е предложила партия Атака в парламента и въобще какво се случва там,по националните медии можеш да разбереш и най-малките подробности за всеки малоумен скандал но не можеш да чуеш за това ,че Сидеров е предложил минималната заплата да стане 1000 лв като има много ама кристално ясни аргументи и икономически обосновано как това може да стане... Но за това трябва да се чете и да се интересува човек а за съжеление на по голямата част от българите това не им е любимото занимание...Жалко за мислещите и кадърни хора в България....
  • 151 W164

    1 0 Отговор
    КОЯТО И ПАРТИЯ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЩЕ ГЛЕДА ДА СИ НАПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ С ПАРИ.НЕ НИ ЛИ УПРАВЛЯВАТ ЧУЖДЕНЦИ НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ

    Коментиран от #164

  • 152 D.P

    1 1 Отговор
    Еми то в момента България точно от чужденци си се управлява...Системата работи така: обажда се турския,американския или израелския посланик на премиера и му нарежда какво да прави а той следователно се обажда на хората които са по-ниски длъжности,те пък се обаждат на техните подчинени и така...Ще се оправим когато дойдат националисти на власт в момента единствените такива са Сидеров и АТАКА
  • 153 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    ПОДОБНИ ОБЕЩАНИЯ И ЗАБЛУДИ ПРЕДИ ИЗБОРИ СА МИ МНОГО ПОЗНАТИ . ВОЛЕНЕ НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ НЕ СИ ПЪРВИЯ ПОЛИТИК НА ПЛАНЕТАТА ??? ЦАРЯ НИ ,,ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ'' БОЙКО ВСЯКА ГОДИНА НИ ОБЕЩАВА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА И ДА НАПРАВИ ,,ЕВРОПЕЙСКИ ДОХОДИ'' И ,,УСЛОВИЯ НА РАБОТА'' СЕГА САМО И ТИ ЛИПСВАШЕ В КЮПА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ К..ВИ .
  • 154 муспи

    1 0 Отговор
    Щом не искате този който предлага да върне България на българите, евреите се възползват, и вече не става въпрос какво искате или не искате, а за територията и изселването ви заедно с циганите в анадола, и заселването на бивша България с евреи и гойски обслужващ персонал. Един от малкото останали честни българи предложи да се опълчи на окупатора, а робите избраха да си гласуват за предлаганите им лакеи, които се гордеят че с лакейство правят милиони. Един, разчитащ и той да се вреди между тях, 132 фокустник, пее раболепно че евреите владеят света защото са умни и могат. Точно така - робът си е роб независимо дали е бос или слуга, - и да си разменят местата се запазва системата. Това е еврейският рай. Уредихте се. Аз съм за Сидеров, независимо че тълпата няма да го допусне. Всички ще си умреме и ще си останем с това което сме си избрали на този свят. Утешавайте се че е глупост, това няма да ви направи богати, но ще ви улесни депортацията в анадола.
  • 155 123.300 д

    0 0 Отговор
    до *151*нали имахме премиер чужденец-за 800 дни се оправи човекът
  • 156 rtygdg

    0 0 Отговор
    тая пълна откачалка да влезе некой в парламента като тоя от норвегия и .........
  • 157 ххх

    1 0 Отговор
    само за 2010 г.Българите са оставили в чуждестранните вериги над 10 милиарда, пари напунали страната без особенно да допринесат за икономиката ни. А в днешните трудни времена Българинът се лишава от техника, мебели, дрехи дори, но супермаркетите са пълни..трябва да се хапва все пак. И докато оставяме все по голяма част от доходите си в супермаркетите, повечето от които от чужди вериги трябва да се замислим как да закачим нещо от тези милиарди, освен малкия брой неособенно добре платени работни места. Наскоро бях в Германия, в близост до магазин на Лидл и при поредното посещение се замислих: с какво този магазин, предлагащ същите стоки на същите цени , при същият поток кленти ( следователно същият оборот и печалба)може да наеме касиерка за €2000 на месец, а кварталният Лидл в България може да плаща само €300??? като добавим това, че земята, на която е магазинът, данъците и рекламата в Германия са по-скъпи, излиза, че печалбата от магазин у нас е много по добра от същия в Германия. Та мисълта ми е не можем ли да накараме чужденците,които източват капитали от нас,да оставят поне по-добри заплати. Пример с Лидл, ако искат да продължат дейността си заплатата на работник в България да бъде минимум 50% от тази на същата длъжност в Германия..
    трябва западните бизнесмени у нас да вдигнат доходите и нашите мутробизнесмени да ги последват...а не да позволяваме да става точно обраното. Когато въпросният Лидл отваряше първите си магазини в БГ, обра готови обучени кадри от Пикадили, като ги примами с почти двоини заплати. след няколко месеца обаче, въпреки ,че магазините вървят доста добре, виждайки ,че конкуренцията дава доста по-ниски заплати и те се полакомиха и оправдавайки се с кризата орязоха заплащането... кога най-после някой ще помисли по-сериозно за вдигането на заплащането на малко по-достоино ниво. Когато работиш,дори за минимално заплащане, това би трябвало да означава, че поне няма да умреш от глад и ще можеш да си позволиш най-основните и неотложни неща.. Е, с 310 лева НЯМА как да стане..не и през 2013 година. Не можем да обвиняваме само Дянков разбира се , БСП, НДСВ и тези преди тях също не се интересуваха от този проблем , така важен за простосмъртните. Нормално ли е да имаме БВП по-висок от този на Сърбия и в същото време по-ниски минимални и средни заплати?? Нормално ли е човек трудейки се за минимума да получава по-малко от въшлива ромка , чиято професия е единствено раждането на повече деца? Да , Турско-Украинското правителство ,което имахме преди сегашното превърна раждането на чавета в професия, а сегашното правителство не направи НИЩО за да спре дъравата да налива нашите милиарди в изхранването и размножаването на тази сган.

    Коментиран от #172

  • 158 batmusurat

    1 0 Отговор
    1000 лева ?? Ми че то аз преди 20 години бачках за 1000000 лева . Явно ще връщат пак нулите ;)))))) . Тия никога няма да го направят тва нещо за кво кат могат да им бачкат за бог да прости и да са оправдават само с тая криза. Искат трепане и дълбоко заравяне !
  • 159 Дменков

    0 0 Отговор
    Така така стоите в малките си мижави панелни апартаментчета и се крите зад компютъра може един ден нещо да стане
  • 160 БНРП

    0 0 Отговор
    Знаме го и този ветропоказател!И тои подкрепяше герберите.С онова мекере Яне се редуват-сега ти после аз съм в опозизия!Аиде нема нужда от такива дупедавци!!!
  • 161 Чичо Манчо

    0 0 Отговор
    Тоя винаги преди избори доизперква ... иначе си е изперкал, или както казват по нашия край - "перушан"!
    Той си мисли че като пие уиски за 500 лв. бутилката и пури от по 50 лв. парчето нещата на българина са цъфнали и вързали ...
  • 162 Иван

    0 0 Отговор
    Господина от пикчерса не трябва да се допуска в парламента,не че не искаме минималната заплата да е 1000 лева,но как ще се случи при данък 10% и за бедни и за богати-това защо не го обясни?!
  • 163 tiradjiata

    0 0 Отговор
    znaeteli kvo daite da zvannem, na putin dana kupi i opravi darjavata, to beztui nikoi nena i.ava
  • 164 PlimP

    0 1 Отговор

    До коментар #151 от "W164":

    151, не си прав, за тях винаги ще сме трън в гащите, ако ни оправляват ше има още повече гърч, винаги ще сме чужденците, за тва трябва да си седим тук и да се пазим от "цивилизованите" европейски тикви
  • 165 за тираджията

    0 1 Отговор
    тираджията,няма нужда да звъниш на Путин да ти купува държавата, като той отдавна я има за без пари... нямаш представа колко национални предатели има събрани на 111,000кв.км.. не виждам Руснаците да са оправили държавата, превърнаха я във втора Русия, мутри в джипове незачитащи закони.. оправиха техните лакей, близки до Лукойл ,Газпром..а народът е "оправян" много пъти за 20 години, и щом някой продължават да го искат значи наистина им харесва..
  • 166 Фокусника

    1 0 Отговор
    До 154, мусли: Слушай каво ще ти кажа: Не знам защо приемаш написаното от мен за раболепие! Просто е факт, че навсякъде / с малки изключения/, евреите дърпат конците във всичко! И само слепци, като теб, пропити от националистически идеи не го признават! Щото са заслепени и не го виждат Не е лошо да прогледнеш, ВЕЛИКИ БЪЛГАРИНО!!!!
  • 167 акула

    0 0 Отговор
    НЕ СЕ КАРАЙТЕ, ГОСПОДА!
  • 168 акула

    1 0 Отговор
    НЕКА ВИДИМ КАКВО КАЗВА ВАНГА ЗА БЪЛГАРИЯ? ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД, КОГАТО БОГОСЛОВ ЗАСТАНЕ НАЧЕЛО И ВЪВЕДЕМ РЕЛИГИЯ В УЧИЛИЩЕ. БЪЛГАРИТЕ СА ДАЛЕЧЕ ОТ бОГА, ЗАТОВА СТРАДАТ.
  • 169 Ванко

    0 0 Отговор
    Като гледам какви останаха в БГ едва ли ще се оправим.Все пак аз ще гласувам за Волен Сидеров.
  • 170 yli80

    0 0 Отговор
    toq 4ovek e nomer 1 no edna pti4ka prolet ne pravi
  • 171 Жоро

    0 1 Отговор
    Losho e samo che kakto men taka i oste hiljadi Balgarski Grajdani progoni s politikata si Balgaria. Tasi Darjawa e za sajelenie e palen bankrot , i prodaljawa da stawa takawa s malki malki iskluchenija.
    Hubawo ste da se nameri politik kato Putin nacheten i umen, i da raboti w interesa na rodinata si.


  • 172 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #157 от "ххх":

    Касиерка в лидл германия взема чисто 550 до 750 евро. 2000 не взема дори управител на магазин. Ама така е като си мислим че в германия заплатите почват от 2000

    Коментиран от #173, #174

  • 173 Сюлейман Ахмедов

    0 0 Отговор

    До коментар #172 от "аз":

    Да сългасен съм,на германците стандарта на живот много по висок от нашия, там цените са им по-високи а и освен това заплатата няма как да стане 1000 лв понеже е криза и нямаме пари.стига сте мрънкали че са ви ниски заплатите трябва да се научим да пестим и да живеем с това което имаме не бъдете неблагодарни някои хора и това нямат
  • 174 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #172 от "аз":

    Защо лъжеш бе.500 евро е заплатата на касиерка която работи по 15 часа на седмица.Това е работно време за студенти.В германия се намира и по-качествена и по-евтина храна от колкото в РБ.