Отидете към основна версия

11 967 116

Неполучено съчувствие

  • бойко рашков-
  • скандал-
  • извинение-
  • телевизия

Както съветва Николай Слатински - Рашков да се извини и да продължава напред

Снимка: Кадър от bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

bTV не получи очакваното съчувствие след гостуването на Бойко Рашков. Извън хранениците на ГЕРБ, които стигнаха чак до призив Радев да го изгони, малцина пуснаха сълза за "поруганата чест" на водещите и "потъпканата свобода на словото". Преди време някои твърде наивно обявиха въпросната телевизия за "опозиционна". Оказа се, че сериозно са се объркали.

Да, по времето на прогонения директор на новините Венелин Петков, който се оказа, че бил "лош със служителите", телевизията си позволи да включи директно от Дубай забегналия там бизнесмен Васил Божков. Той пък ги наговори такива, че властта освирепя, а лично Борисов нарече телевизията "Божков ТиВи".

Приливът на адреналин от атаките на властта позволи на журналистите да излязат от руслото на ретранслатори на Бойкоугодни думички и вести, подобно на останалите казионни медии. Телевизията изживяваше своята "Пражка пролет". Но, както е известно от събитията в Чехословакия, танковете на Брежнев скоро идват и наместват нещата в "правилния" порядък.

Венелин Петков бе прогонен, а Антон Хекимян за отрицателно време успя да излекува всякакви греховно-опозиционни помисли у екипажа. И аналитичните-социо-полит-апологети на властта отново се почувстваха комфортно в сутрешните блокове и следобедната приятелска раздумка при Цветанка Ризова.

Новият МВР-шеф, който е гърмян заек и има немалък опит в работата с медиите, показа с поведението си, че временните управляващи са наясно с медийното разпределение на политическите симпатии, но и че няма да хленчат за благосклонността на чакащите завръщането на белия кон с Борисов медии.

С ТВ-изявата си Рашков привлече 90% от общественото внимание към себе си, с което даде известно спокойствие на служебния премиер и другите възлови министри от кабинета. Цялата разправия и разменени позиции заглушиха почти напълно воплите от "изчегъртването" и безбройните изяви на пишман политика Костадин Ангелов, ридаещ след посегателството върху свещения му ваксинационен график.

Както съветва Николай Слатински - Рашков да се извини и да продължава напред.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 224 гласа.

Свързани новини