Отидете към основна версия

4 963 54

Защо изобщо се правят избори?

  • избори-
  • политика

"Фейсбук" прелива от коментари "Харесвам", "Не харесвам", "Искам", "Не искам"...Все пак, не сме на "Златния Орфей" или на "Мис Мокра фланелка"!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това е въпрос, на който всички журналисти, политолози и обикновени коментатори трябва да отговорят! Пред очите ни, победата на една партия, различна от всички други, втръснали на избирателите, се краде!

"Статуквото" ръка за ръка със "Задкулисието" се опитват да наложат на българското общество избор, който не държи сметка за резултата, който урните показаха. Вместо политическият елит да се обедини зад победителите и премахне окончателно системата "герб", се правят опити за "извиване на ръце".

"Фейсбук" прелива от коментари "Харесвам", "Не харесвам", "Искам", "Не искам"...Все пак, не сме на "Златния Орфей" или на "Мис Мокра фланелка"! Къде остана волята за промяна?

Телевизионните водещи също се позовават на "Фейсбук". Сондажите - и те.

Отклонява се вниманието със "Жълти" партенки. Е-е-е народе, вярно, че "демокрация" в България никога не е имало, но този факт не означава, че "Фейсбук" е по-важен от УРНИТЕ!

Рови се до девето коляно в личния живот на членовете на ИТН! Последната гадост, която прочетох е името на една госпожа кандидат министър, чийто съпруг е във, или е бил в затвора.

Подобни аргументи в една истинска демокрация, нямат абсолютно никаква тежест. Ето един пример. В някакъв Бар, брат на министър Жак Ланг убил с нож някакъв посетител. На другия ден журналистите нахлуха в бюрото на президента Франсоа Митеран, със злонамерено любопитство да присъстват на уволнението на министъра. Френският президент показа лист хартия, на лично написаната от Жак Ланг оставка. След това спокойно я скъса на няколко парчета и също така спокойно ги хвърли в кошчето. "Имате ли други въпроси"? попита Митеран сконфузените журналисти, които безмълвно се изнизаха от бюрото му.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.

Свързани новини