Отидете към основна версия

10 396 93

Гробното мълчание на ваксинираните

  • божидар чеков-
  • ваксини-
  • румен радев-
  • зелен сертификат-
  • коронавирус

Браво, господин Радев! От сега нататък няма да съм сам

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вълната от протести и отказът на мнозинството българи да се ваксинират е уникален в 450 милионният европейски съюз. Чел съм и съм чул всякакви аргументи против и нито един "ЗА". Странна ситуация при положение, че България е по принцип демократична държава и противоречивият дебат е този, който различава тоталитарната система от демокрацията. Като привърженик на ваксините, върху мен се изля толкова помия, че вместо да ме обезкуражи, тя затвърди убеждението ми, че съм на прав път. Зачисляването ми от антиваксърите към в.Труд, сайта ПИК или партия ГЕРБ, напомня времето през което доносниците на ДС ме описваха като разпространител на "западно влияние", защото носех джинси и притежавах магнетофон със записи на рокендрол.

Във всеки спор, вещественото доказателство оборва всички слухове, подозрения и предрасъдъци. Моето веществено доказателство съм самият аз. В София съм защото съм ваксиниран. Ако не бях нямаше да съм тук. Това мое присъствие само по себе си доказва ползата от "Зеления сертификат" - център на недоволството на мнозинството българи. Този документ, така оспорван, ми позволява да виждам, да слушам и най-вече да участвам в спора, въпреки, че се чувствам сам. Поне за сега.

Ето защо, реших да задам въпроса за мълчанието на тази част от българското общество, която се ваксинира шепнешком, вместо да вземе участие в спора?

Няма българин, който да не е чул колко важен е Туризма за България. В цифри този икономически сектор донася на страната ни 4 милиарда лева. Трудовата заетост доближава 95 000 работни места. Без "Зелен сертификат" всички хотели фалират, сервитьори, готвачи, спасители и учители по ски заминават на Трудовата борса.

Друг важен икономически сектор е международният транспорт. От него се прехранват около 14 000 семейства.

Третата група българи към които отправям моя поглед, са родителите на българските студенти в чужбина. Те са повече от 50000. Без ваксинация, едните и другите за Коледните празници ще се срещат само по Скайп.

Защо всички тези хора, жизнено засегнати от внедряването на "Зеления сертификат" мълчат като риби, за мен е неразбираемо.

Ако има българин, който би ми обяснил причината за мълчанието им, ще съм му благодарен.

P.S. Президентът Радев призова най-сетне за ясни позиции! След като се върна от Брюксел той каза: Всички са изплашени от това, което става и никой не иска да вземе отношение какво да се прави в тази криза и да излезе с ясна позиция. Много от партиите в момента броят гласове - ще спечелят ли или ще изгубят гласове, ако заемат ясна позиция, а не броят хора, които се заразяват, не броят с колко лекари и медицински сестри разполагаме, не броят колко хора умират всеки ден. Очаквам конструктивни и ясни позиции от тях.

Браво, господин Радев! От сега нататък няма да съм сам.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 102 гласа.

Свързани новини