Отидете към основна версия

4 559 43

България може да продължи със служебно правителство до март 2022 г.

  • стоян тончев-
  • румен радев-
  • служебен кабинет

Този вариант става все по-възможен

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България може да продължи със служебно правителство до март 2022 г., като същевременно има действащ парламент. Не изключвайте и този вариант, който става все по-възможен и в голяма степен зависи от това - коя ще е втората политическа сила на изборите.

Спечели ли Радев президентските избори, въпреки че се очаква изключително критична зима в условията на няколко кризи, негативите, които ще се трупат за сметка на евентуален служебен кабинет, вече не го касаят персонално. Защото ще е избран.

И още нещо - тъкмо тогава ще се види борците за промяна какви законодателни промени ще предприемат и реализират.

Изобщо не изключвайте тази хипотеза от сметките си. И ще кажа защо! Не виждам как ДБ, ИТН и ПП подкрепят правителство с мандат на БСП (Нинова), ако са втора политическа сила. Ако не го направят, след това БСП (Нинова) няма да подкрепи мандат на ПП, а без БСП правителство в следващия парламент не може да бъде съставено.

И не забравайте, че все пак първа политическа сила ще бъдат ГЕРБ, тоест - първи мандатоносител за съставяне на кабинет.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 32 гласа.

Свързани новини