Отидете към основна версия

11 622 179

Николай Колев-Босия за ФАКТИ: Русия поддържа високо ниво на напрежение в България с агентурни партии

  • план голгота-
  • николай колев-босия-
  • нато-русия-
  • китай

"Не може да направиш пълна промяна без да смениш модела на управление", категоричен бе общественикът

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Напрежението по оста Запад-Русия не стихва. Източните ни съседи стават все по-агресивни в претенциите си, като можем да предполагаме, че самоувереността им се засилва все повече и повече на база все по-ключовата роля на природния газ за нормалното функциониране на европейските икономики.

Преди точно 10 дни Руската федерация поиска НАТО да се изтегли от България и Румъния и това може да се окачестви като нечуван акт на вмешателство в стратегическите избори на нас и съседите ни от една страна, а от друга - поставяне на неизпълнимо условие в рамките на преговорния процес с НАТО.

В същото време проруските гласове в България са още по-мощно активизирани да защитават руската позиция, независимо от обективните факти, и някои партии, формални и неформални обединения искат да направят така, че в услуга на Москва България да напусне НАТО по един или друг начин.

Наблюдавайки тези интензивни процеси в тяхната цялост, нямаше как да не се сетим за напомнянията на общественика Николай Колев-Босия, че в България безспирно се изпълнява съветският план "Голгота", който цели възстановяването на социализма и, разбира се, с това и връщане на България (и другите страни от Източния блок) в руската геополитическа орбита.

Интервюто ни по темата с Николай Колев четете в следващите редове:

- Г-н Колев, свидетели сме на изострен диалог между Запада и Русия, а Вие нееднократно сте говорили за амбициите на руснаците, които те се борят да осъществят чрез плана "Голгота". Искането на Русия НАТО да напусне териториите на България и Румъния част ли е от плана "Голгота"?

- Да, част е от "Голгота", но там има и друга намеса и тя идва от Китай. Никой не споменава тази държава, за тях се води, че са в много приятелски отношения с Русия, но китайците имат една много прикрита политика. Може да се сравни с плана на Ленин от 1922 година за тайно въоръжаване на Германия и реваншисткото ѝ настройване към Франция и Великобритания. Става въпрос за плана "Буря". Идеята е била Германия да бъде въоръжена и подготвена да удари и завладее Франция и Великобритания, а след това съветската армия да удари Германия в гръб, да превземе цяла Европа и на практика Съветският съюз да стане цяла Европа.

- Тоест Китай действа на тихия фронт?

- Точно така. Те отдавна имат мерак към Източното крайбрежие, една голяма част от Сибир. По тези земи живеят китайски племена, например хунхузите. Според мен настройването на Русия срещу Америка и част от Европа се използва много хитро от китайците, защото когато се сбият Китай ще получи възможност да увеличи сериозно територията си. Тe имат много голяма нужда от това, а никой не го споменава.

- Връщайки се на "Голгота", има ли шанс този план да успее, предвид това, че някои партии, които не са съвсем български, искат референдум дали да сме членове на НАТО или не?

- Разбира се, че не са български. "Възраждане" чие е? Христо Иванов за кого работи? Волен Сидеров за кого работи? Това са пределно ясни неща...

- Христо Иванов за кого работи?

- Естествено, че за Москва.

- Имате предвид с неадекватното си политическо поведение?

- Имам предвид, че го познавам много отдавна, познавам и майка му, тя ми преподаваше руски език в университета. Познавам го още от дете, неговото даже не е русофилство, а нещо много повече. При него е тежко психическо заболяване. Поначало русофилията у българина е психиатрично състояние.

- И все пак на въпроса, дали е възможно планът да успее, особено в контекста на едно евентуално излизане на България от НАТО?

- Това е част от плана. И да, ако България продължава тази отвратителна форма на капитализъм по плана "Голгота", където е предвидено капитализмът да е дивашки, за да може хората в рамките на 50 години хората да поискат възстановяване на социализма.

Преди няколко месеца в Подмосковието Путин в прав текст каза, че капитализмът е изчерпан и трябва да се възстанови социализмът. Това е основата на плана "Голгота".

Въпросът е Китай какво ще направи, както и американският президент, който не се оказа много интелигентен, защо се хвана на китайската игра. Говори глупост след глупост

Мога да ви дам и един пример с една телевизия. По телевизия "Евроком" вечерно време ще чуете много остри предавания, например на Сашо Диков и Люба Кулезич, но в следобедните часове там се прокламира колко е прекрасно това, което сме имали по времето на социализма.

- Рекламират и откровено проруски, антинатовски партии. Шири се проруска пропаганда там.

- Аз познавам единия от собствениците, те в момента са двама, но в началото беше сам. Той работи 5 години в Коми и като се върна откъде намери толкова пари, че да направи телевизия? Това не става просто така. Нещата там са лесно обясними.

- Парламентарно представената партия "Възраждане" е в синхрон с руските позиции. Подобие на "Атака" ли е тази партия?

- Да, разбира се, че е подобие на "Атака". Когато бях гладна стачка 81 дни, при мен се домъкна председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов. Беше към 60, 70 ден от гладната стачка, бях доста немощен, но умът ми работеше светкавично и го провокирах на тема Русия. Той е завършил история и се оказа, че признава само руския прочит на българската история. Надрънка много глупости и когато аз му обясних за плана "Голгота", забелязах, че Костадинов вътрешно побесня.

- По-амбициозен и устойчив план ли е партия "Възраждане"?

- Той е създаден заради провала на "Атака". Русия поддържа високо ниво на напрежение в България с тези агентурни партии.

- Виждате ли хора от сегашната власт, които се стремят към изпълнението на плана "Голгота"?

- Да. Самият факт, че тези, които сега дойдоха на власт, не пипнаха модела на управление, за мен това е показателно за какво става дума. Ако те искаха действително да направят промяна, трябваше да започнат със смяна на модела, защото този модел, който беше създаден по плана "Голгота" през 1990 година, той се самовъзпроизвежда. Не може да направиш пълна промяна без да смениш модела на управление.

Ние повече от 20 години правим електронно управление. Досега са похарчени над 4 милиарда лева и такова управление няма и не се очертава. Ако някой си мисли, че това бавен процес, трябва да знае, че Естония започна с нас 2002 година и го направи за 10 месеца срещу равностойността на 55 милиона лева.

Показателно е също така, че в бюджета, който сега правят, няма предвидено рязко намаляване на администрацията. Ние имаме над 800 000 души администрация, колкото имаше и Гърция, когато фалира. А една Нидерландия, която е с население от 18 милиона души, има 38 000 души администрация. Няма и предвидено рязко свиване на парите за администрацията, както и пари за преквалификация, както и за създаване на фонд за съкратените от администрацията. Вместо за тези неща, парите отново отиват за бюджет на администрацията, което е безумие и което ясно показва, че промяна няма да има.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 99 гласа.

Свързани новини