24 Декември, 2021 10:00 54 166 260

Светът на Горбачов се срина. Русия и Китай минават в настъпление

  • русия-
  • китай-
  • михаил горбачов

Коментар на Милен Милушев, фейсбук:

Светът на Горбачов се срина. Русия и Китай минават в настъпление - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мисля, че доживяхме политическата екзекуция на Горбачов – гробокопачът на СССР и световната социалистическа система.

Мекият спусък преди изстрела, който да върне Украйна към руската сфера на влияние /Киевската Рус/ и Тайван към Поднебесната империя /китайския остров, където разгроменият от Мао Дзедун контрареволюционер Чан Кайши се приютява/- това представлява втората среща на върха за 6 месеца между Путин и Си Дзинпин на 15 декември. Те не го артикулираха, но удариха на масата историческата логика.

Русия и Китай минават в настъпление.

Което означава ревизия на предателството на Горбачов. За недосетливите зам. – министърът на външните работи на Русия, Александър Грушко, поясни:

„Русия ще премине към режим на контразаплахи, ако НАТО не приеме предложенията ни за гарантиране на сигурността.“ А предложенията са руско вето за разширяването на НАТО. Изтеглянето на НАТО от Източна Европа. С една дума възстановяване на постсъветското пространство.

По отношение на Китай след властовото усвояване на Хонг Конг следва същото и за изконната китайска територия Тайван.

О, да шефът на НАТО е против. О, да, САЩ са против…

Искат си Горбачов. Политиката на свалените гащи и тържеството на западняшки расизъм – ние сме висши и командваме, вие сте низши и изпълнявате.

Това обаче вече не работи. Защото, ако работеше, нямаше ген. Тед Уолтърс, главнокомандуващ войските на НАТО в Европа, да иска неформалното анексиране на България и Румъния чрез постоянно увеличаващо се военно присъствие на НАТО. Панически се опитват да съхранят част от плячката, заграбена с помощта на Горбачов. Същевременно САЩ, Канада, Австралия, Великобритания правят фронт срещу Китай в Тихоокеанската зона заради Тайван. Не че Тайван е толкова важен. Но налагането на власт е жизненоважно за западняшки расизъм.

Ако не можеш да командваш и да се налагаш, няма как да си по-висш.

Светът на Горбачов се срина. Експанзията на Запада на Изток приключи. Последната надежда е военният ботуш. Явно санкциите, износът на цветни революции, хибридните войни не са ефективни. Щом се налага използването на по-скъпия и по-рисков метод-военният.

Мекият спусък обира луфта преди ударникът да бъде освободен за изстрел. Това състояние е временно. Или стреляш. Или се отказваш.

Мислите ли, че Русия и Китай ще се откажат да се защитават? Така или иначе Западът ги обгражда, души, мачка… Няма смисъл да чакат захватът на врага да стане смъртоносен.

Историята го доказва. От 12 век насам имаме 12 руско-шведски войни за контрол на Балтика-Северния търговски път. С променлив успех, но в крайна сметка Русия доминира. Дори откъсва Финландия от шведската империя-1808-1809 г.

Сега НАТО превръща Балтика в плацдарм за удари срещу Русия. Норвежкият военен министър предупреди : „… недейте….“ Столтенберг не разбира и не чува. Вероятно защото учи история от учебник за незрящи на Сорос. Става въпрос за контрол на Северния търговски път, който е жизненоважен за Русия.

Южният търговски път – това е северното черноморие, Крим и Кавказ. За 241 г. Русия е водила 12 войни с Османската империя. С променлив успех, но в крайна сметка, победно. Кой малоумник от Вашингтон си въобразява, че в 21 век руснаците ще си свалят гащите и ще кажат: „Онождайте“!?

Централноконтиненталният търговски път, славянството, житницата на света, там, където е Украйна, Киевска Рус, защо да бъде отстъпен? Защото някаква застаряла дама-военна министърка в Германия, плаши руснаците със санкции. Със стопиране на Северен поток 2. С изваждане на Русия от западняшката разплащателна система. Че той самият Путин се опитва да се измъкне от тази разплащателно система и го постига чрез партньорството си с Китай и невероятния си златен резерв-номер едно в света. В продължение на цяла година Русия може да се разплаща само със злато. А когато златото свърши, за какво им е на руснаците да кротуват?

А санкциите? Че те не са спирали от революцията на Ленин досега. Прословутият Голодомор в Украйна-в началото на 20 век, е дело на западняшките санкции. За да не се развива индустрията на СССР, блокират всичко експортно с изключение на износа на зърно, защото все пак Западът трябва да яде и пържени филийки. Сталин е имал една единствена експортна стока-зърното от Украйна. Ето ти фатален дефицит, предизвикан от човеколюбивия Запад. Радетелят на спазването на човешките права. Другият изход за СССР е бил капитулация.

Че те руснаците, ако капитулираха, нямаше да бъдат най-голямата държава в света.

Няма да се учудя, ако Горбачов бъде открит обесен или облъчен с радиация в едно от именията си в Германия или САЩ. Символно послание в стил КГБ. Тези резиденции са му 30-те сребърника, с които бе купен, за да направи най-лошата сделка в историята: „…. Ние отстъпваме, даваме всичко. Вие настъпвате, взимате всичко. ..“

Най-простият циганин да хванеш и да го пратиш на преговори с Рейгън ще се спазари :“…. Ние закриваме Варшавския договор и отстъпваме, вие закривате НАТО и отстъпвате…“ Справедливо е, паритетно и ползотворно. Другото е линч на Мечка и Дракон. А те убиват и в смъртта си, ако нямат друг изход.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 783 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротшилд

    86 178 Отговор
    Без нас, навсякъде щеше да е хаос и Латинска Америка. Защото онзи професор ви излъга, че 80% сте невменяемите. 99.9% сте.

    Коментиран от #150

  • 2 Много кухи лидери имаше

    340 33 Отговор
    Джон Мейджър ,Берлускони,Горбачов,Ердоган,Костов,Папандреу,Елцин

    Коментиран от #97

  • 3 Тъп

    97 399 Отговор
    Брей, какъв пасквил

    Коментиран от #246

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Най-стойностната статия

    577 109 Отговор
    от години насам..

    Коментиран от #19

  • 6 хахаха

    141 487 Отговор
    Русофилистични блянове на аФФФтора, сътворени между сутрешната и вечерната мАлитва пред портрета на батюшката:::)))

    Коментиран от #8, #123

  • 7 БОКОКРАД

    490 54 Отговор
    горе долу такава е истината САМО ДЕТО РУСИЯ И КИТАЙ + ИНДИЯ НЯМАТ НИКАКВА ПРОЯВА НА АГРЕСИЯ СРЕЩУ НАТО ....... СКОРО МОЖЕ И ОКОЛО САЩ ДА СЕ ПОЯВЯТ РУСКИ И КИТАЙСКИ РАКЕТИ , ЕЙ ТАКА ЗА ПАРИТЕТ !

    Коментиран от #104

  • 8 Тъп

    78 303 Отговор

    До коментар #6 от "хахаха":

    Добре полято с водка

    Коментиран от #197

  • 9 Пешо от блока

    148 466 Отговор
    Бог да пази България да не попадне отново под руско влияние! По-лошо от това няма.Вече сме го изпитвали на гърба си.

    Коментиран от #23, #176, #206

  • 10 Някой

    518 60 Отговор
    Учуден съм, че посолството на САЩ е позволило да се публикува такава статия!
    Браво на "Факти" - малко различен поглед на събитията.
    Всъщност, точно същото мисля и аз за ситуацията между Русия и Запада, между Китай и Запада.

    Време е медиите да започнат да показват истината за тези отношения, а не само да налагат западният пропагандистки поглед.

    Коментиран от #82, #132, #205

  • 11 САТЪРА НА ХАНА

    286 14 Отговор
    УЧИТЕЛЯ ХРИСТОС НИ Е ЗАВЕЩАЛ ПЕТ ПРИНЦИПА - СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, СПРАВЕДЛИВОСТ И ДА НЕ СЕ СТРАХУВАШ ДА СЕ БОРИШ И УМРЕШ ЗА ТЯХ ....
    ..,....... А ЦЪРКВАТА ПРЕВРЪЩА ТОВА УЧЕНИЕ В ИНСТРУМЕНТ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА ГРУПИЧКИ ХОРА КОИТО СА СЕ НАРЕКЛИ ЕЛИТ ...... ТА ЗНАЧИ АКО СЛЕДВАХМЕ ИНСТИНСКОТО УЧЕНИЕ НА ХРИСТОС, И ВСИЧКИ БЯХМЕ ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИ ... ВСИЧКИ ТИЯ НАТО, ДЪРЖАВИ , ГРАНИЦИ , УБИЙСТВА И ВОЙНИ НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА .... ...... ВОЙНИТЕ ХРАНЯТ ЕЛИТИТЕ И УКРЕПВА ТЯХНАТА ВЛАСТ

    Коментиран от #166

  • 12 Хахаха..

    142 11 Отговор
    Сега ще стане билни-както казваше баба ми-кой висш,кой низш,кой кум,кой сват и кой на булката брат!
  • 13 ПЛЕВНЯЛИЕВ ЗНАЕ ЧЕ Е БОКЛУК .

    183 24 Отговор
    ЗАЩО БОЙКО НЕ ПИШЕ И ТОЙ ЗА РУСИЯ ?
  • 14 АУУУУУ

    118 402 Отговор
    Браво ...... има само един проблем ........рублите с които ти платиха за тази ВЕЛИКА СТАТИЯ скоро ще ги ползваш само като тоалетна хартия...... Путин е в паника че руснаците мизерстват и започнаха да надигат глас......Съвсем случайно ....повтарям съвсем случайно техните милиционери могат да влязат в всеки дом и арестуват някой по съмнения за тероризъм и така нататък.....и да го държат без доказателства колкото искат...... просто РАЯ за който се пениш нещо не е чак толкова красив...... със 120 долара минимална заплата .....и повече от 70 милиона руснака които живеят под прага на тези 120 долара...... имам само един въпрос колко стотинхиляди руснака годишно бягат да живеят на запад или в САЩ ... и колко западноевропейци и американци са избягали като икономически емигранти в Русия...... държавата за която се пениш драги има Брутен Вътрешен Продукт колкото Италия или колкото щатът Калифорния ........Минусите и рубладжийските коментари не променят факта че Русия е изправена пред финансов колапс.....а сега ако я изключат и от банковата система ....... тогава вече ще започнат да вият от глад....... НЕЩО ДА КОМЕНТИРАШ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ........

    Коментиран от #84, #99, #144, #189

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Порно

    229 33 Отговор
    Това май е статия за компенсация на пасквилите на Дойче с.е.р.е
  • 17 ЧЕБА НА САЩ ОТ БЪЛГАЛИЯ

    295 34 Отговор
    ЧИБА И НА ПАМЕТНИКА НА ТЕХНИТЕ ГЕРОИ ЛЕТЦИ - УБИЙЦИ !
  • 18 Пучо Капучо

    371 41 Отговор
    Че то си е така. Тоя пич изби рибока. Втори път краварите едва ли извадят онзи щур късмет да намерят отпадък като Белязания. Следователно, западната цивилизация върви към затриване. Русия и Китай не са лъжица за всяка уста, даже и за НАТО. Руснаци и китайци в момента са сила. Затова и оня с деменцията откача.

    Коментиран от #26, #186, #220

  • 19 Напротив!!!!!

    75 287 Отговор

    До коментар #5 от "Най-стойностната статия":

    Де го удряш,де се цепи е статията!Заиграването с исторически факти отпреди 200-300 години е признак на слабост!!!Русия и Путин стават смешни със заплахите си кат онуй севернокорейче!Когато имаш вътрешни проблеми гледаш да ги изнесеш навън!Путин има огромни вътрешни проблеми напоследък и скоро там ще има вътрешна революция!Затова и Западът си трае за Украйна.

    Коментиран от #54, #57, #223

  • 20 Абсолютно е прав

    347 47 Отговор
    Горбачов си заслужи 30те сребърника и прозвището ЮДА. Ние сме малка и окупирана страна, сега искат и да ни направят цел на руските ракети. По-добре целта да е Вашингтон и Брюксел

    Коментиран от #30

  • 21 Наблюдател

    237 39 Отговор
    Бой по капитализмът - това е пътя
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Патето Яки

    295 26 Отговор

    До коментар #4 от "deaf":

    всичко в дома ти е китайско а горивото и газта руски,само колата втора употреба не е

    Коментиран от #47, #169, #218

  • 25 Жоро

    62 238 Отговор
    Идиотии на изкукуригали рашки. 1)"Русия и Китай" = "Агнето и Вълкът". Дългосрочно Русия е суровинен придатък на Китай, с драстично измиращо руско население (всичко тъпо мре, умно бяга), превземано откъм Азия, чиито щедри ресурси се грабят от шайка олигарси размахващи картонени оръжия и плащащо за пропаганда като този чехъл 2)Тайван и е толкова важен за всички (не ми се губи време да обяснявам защо) че почти единствения начин Китай да го получи е да бъде изтъргуван от Щатите за Северна Корея - което според Китай е "кон за кокошка". Те една Македония (реално - американски протекторат в Европа) не могат да изтъргуват, Тайван ще се пипа ... а по-полека
    За тези като мен които познават руските масмедии и безумната пропаганда там - учудвам се че това не е преводна публикация.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 НЯКОЙ

    194 5 Отговор
    Истината е, че всичко е борба за пари и власт! Останалото са подробности! Къде сме ние - май винаги попадаме между шамарите! Дано този път да се разминем с жалката си участ!
  • 28 !!!?

    69 241 Отговор
    Този е изперкал, направо е изпаднал в амок ! Горбачов нищо не е дал на Запада, а СССРо банкрутира, защото не можеше да изхранва населението си. Така беше и с живковата държава и затова той сам каза: СоциализЪма е едно недоносче !!!?
  • 29 Доротея

    58 136 Отговор
    Горбачата е над 90 годишен бе, авторе и хич не можеш да го уплашиш! В първата програма на нашето СДС се призоваваше за разпускане както на Варшавския договор, така и на НАТО! След това атлантизма надделя и дори Парванов и Герб се писаха евроатлантици, а опонентите си мосочиха за непоправими комунисти и слуги на Кремал, при все, че децата им са на Запад! За да пасеш бюджета и еврфондове е нужно да демонстрираш атлантизъм и ваксинация!
  • 30 deaf

    44 173 Отговор

    До коментар #20 от "Абсолютно е прав":

    Добре,Горбачов бил предал СССР. Повтарям,СССР,а не Русия. А Путин?! За тези,които забравят да им напомня,че Путин се е клел на два пъти,(веднъж като войник и втори път,когато е влязъл в КГБ),да защитава СССР и комунизма,но ги предаде. И като на Путин толкова му харесва комунизма,защото не го възстанови сега. Има властта.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Историк

    197 21 Отговор

    До коментар #4 от "deaf":

    И към теб,вече трети въпрос-Защо обречения и "ФАЛИРАЛ" Китай в момента притежава 40% от външния дълг на "ПРОЦЪФТЯВАЩИЯ" САЩ? За журналистчето не знам,но съм убеден,че на тебе ти плащат със шекели !!!

    Коментиран от #40

  • 33 това беше

    231 36 Отговор
    най-добрия политически коментар за годината.Браво за куража.
  • 34 Roze може

    47 132 Отговор
    България, Чехия, Словакия, Унгария с нетърпение чакат руснаците отново да ги поробят...
  • 35 САТЪРА НА ХАНА

    109 23 Отговор
    РУСИЯ Е 5-ТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА ... МИНИН, СУСАНИН, ЛЕНИН, МАЙКАТА НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ, СУВОРОВ, УШАКОВ .... ВСИЧКИ СА ОТ ВОЛЖКО-БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД .... ... 500 ОТ НАЙ-ИЗВЕСТНИТЕ ЕУСКИ ФАМИЛИИ СА БЪЛГАРСКИ

    Коментиран от #156

  • 36 Ти пък кой беше

    42 144 Отговор
    Навремето и в Германия след първата световна са обяснявали как са били предадени отвътре
    и затова са загубили..и после са почнали да анексират разни работи за да симулират величие..ей Милушев руския комунизъм се срина поради собствената си тежест некадърно управление и корупция..всичко което притежавате сега е измислено на запад и общо взето нищо не се е променило за вас след равносметката от 89-91 година..пак сте добре въоражен гашници не можещи да се самоуправляват в нормални условия
  • 37 Гого

    9 35 Отговор

    До коментар #23 от "Пешкоо":

    Ми за пенсионери и войници?

    Коментиран от #147

  • 38 ПБФ

    98 9 Отговор
    Ами да, има верочтност да се срине международният ред, установен порез 90-те. След като САЩ допуснаха Китай да им влезе под кожата и да диктува дори политическата им мода, задно с музикалната, филмова и пр моди.
    Това се случи след като първите отрекоха състезанието от всякакъв характер и го замениха с политкоретно диръсити - по отношение на образованието, културата, бизнеса и пр....

    Сякаш речите на някои западни политици и активисти ги пишат в Народната Република.

    Освен това, кой е казал, че движението на историята е само в една посока? Историческият процес днес е в критична точка - ще имаме или срив или консолидация или нов ръст. Зависи според зависи. Ясно е, че ще видим предизвикателство от страна на тези, които бяха в остътпление последните десетилетия. Това е неизбежно.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 deaf

    25 125 Отговор

    До коментар #32 от "Историк":

    Китай държи само 15% от външният дълг на САЩ,което е нищо,(един трилион долара са). Въпросът е защо Китай не иска от САЩ да му върнат този дълг? Щатите могат много лесно да върнат на китайците тези пари.

    Коментиран от #51, #177, #221

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Няма как

    116 16 Отговор
    Всичко е геополитика. Идеологиите,бла-бла приказките за демокрация,права на нефелниците....са приказки за камуфлаж на колониалната лакомия. Няма как англо-саксонците броящи има-няма 500 милиона да се наложат и командват Хартланда - огромни територии и няколко милиардно население в Китай,Индия,Русия,Казахстан,Иран,Бирма,Тайланд,Виетнам,Лаос,Камбоджа....

    Коментиран от #95

  • 43 Ясна позиция

    120 7 Отговор
    Системно изказване което изразява важен резултат от действията на Горбачов с 30 годишна давност. Очевидно е че налаганото до сега табу върху неговото обсъждане пада под напора на новите събития, които далеч не са опити за ексхумация на социализма от онова време, както някои наивно си мислят. Представлението тепърва започва.
    Обективен и демократичен е подхода да се дава думата и за такива позиции.
    Весели празници на всички.
  • 44 Българин

    174 24 Отговор
    Троловете на Козяк подивяха от яроcт ! За пръв път cтатия , която е различна от традиционната американо-турcка
    ( натовcка ) пропаганда .
    Браво на автора Милен Милушев !
  • 45 Наркос

    46 71 Отговор
    Много странно животно е българина ... знае всичко за всяка друга страна, но е и какво става на собствената му територия...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 пфффф

    27 84 Отговор

    До коментар #24 от "Патето Яки":

    Май гледаш у вас как е. Китай се вдигна благодарение на тенденцията да се задоволяват мизерните нужди на такива като теб от евтина стока. Приеми, че има хора, които не ги притеснява да платят за нещо качествено колкото трябва
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Дедо Пене

    34 136 Отговор
    СМЕШНА СТАТИЙКА! ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ НА САЩ-22хил.т., Германия-8500т.,ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ЯПОНИЯ, КИТАЙ, РУСИЯ-2600Т.РУСИЯ Е С ИКОНОМИКА РАВНА НА ЮЖНО КОРЕЙСКАТА. КОЛОС НА ГЛИНЕНИ КРАКА, С НЕЩАСТНО НАСЕЛЕНИЕ И ИМПЕРСКИ ЦЕЛИ!!!
  • 50 чърчил е казал

    98 15 Отговор
    "демокрацията е лошо нещо,на засега по-добро не е измислено! " капитализмът и комунизмът са агрегатни състояния на едно и също,както водата може да бъде твърда/лед/,така и мека/течна/! просто трябва да се намери златното сечение ,симбиозата между двете! китай е живия пример! а горбачов избра само едното състояние и сгреши!

    Коментиран от #191

  • 51 Пучо Капучо

    140 16 Отговор

    До коментар #40 от "deaf":

    Китай държи точно 38% от външния дълг на САЩ. Разбираш ли, ония дръпнатите държат евреите и умрелото ти ФАЩ, в ръцете си? За какво мислиш, че Тръмп бесня толкоз срещу Китай?

    Коментиран от #68, #72

  • 52 123

    155 20 Отговор
    Браво. Неочаквано, но браво. Явно Козяк съвсем сдават багажа, а продажниците, които искат американски войски да ни окупилат са в дива ярост. Та същите тези продажници издигнаха паметник на американски летци, които свалиха българският герой Списаревски...... т.е. ако трябва да избират между България и САЩ, то те избират САЩ. Марш в САЩ безродници, ама и там не ви искат, защото ще сте безполозни, без никакви знания и умения. А САЩ дори кафеварките си внасят от Куба и за нищо не стават. Дори стоки за ширпотреба не могат да си произведат.
  • 53 Хаах

    23 109 Отговор
    Щатите нямат нужда от нови бежанци руснаци, че и с РАКЕТИ.Щели да разположат ракети на границата със САЩ.А онова за Китай е виц, в който едно джудже плаши възрастните с Татко-Батко.
  • 54 Йес

    33 111 Отговор

    До коментар #19 от "Напротив!!!!!":

    Някой да зацепва правилно нещата. Поздравления! В Русия до 2 г. ще има тежки вътрешни процеси, вероятно и метежи
  • 55 Чеченец

    123 15 Отговор

    До коментар #4 от "deaf":

    Китай е световна икономика номер едно но ти явно живееш е виртуалния свят наСороскотоНпО . Китай временно спря износ на чипове и настана криза за тях по света .

    Коментиран от #59

  • 56 Руски вестник

    19 56 Отговор
    Няма лошо да се покажат на светло всички диверсанти вътрешни терористи в СВОБОДНИЯ СВЯТ.
  • 57 Някой

    100 7 Отговор

    До коментар #19 от "Напротив!!!!!":

    Да, кофти е, когато се говори за събития, които са се случили преди да са създадени САЩ. Особено, ако си им г..зоблизец.
    Е, това са фактите - не можеш да ги промениш.
    Пък, иначе, историята е хубаво да се познава и напомня, за да не се повтаря...

    Коментиран от #60

  • 58 Софиянец

    32 115 Отговор
    Боже какви червени гниди имаме родни

    Коментиран от #81, #96

  • 59 Долноуювец

    13 73 Отговор

    До коментар #55 от "Чеченец":

    Според чеченците ли? САЩ е първа сила по всичко.
  • 60 Хахха

    18 114 Отговор

    До коментар #57 от "Някой":

    Благодарение на това, че САЩ не са на 5000 г. стават номер 1. Не робуват на нищо. Не им пречат исторически обременености. И хоп - най-успешната държава.

    Коментиран от #79, #183

  • 61 ЕВРО НЮЗ

    113 16 Отговор
    ВЪН ОКУПАТОРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.
  • 62 Професора

    129 24 Отговор
    БРАВО НА МИЛЕН МИЛУШЕ БРАВО МНОГО ТОЧНО НАПИСАНО!!
  • 63 Ти пък кой беше

    35 118 Отговор
    Тоз е някакъв на нивото на типичния русофил
    финала е особено силен с обесването на горбачов..или общо взето как мокрите ни сънища се материализират в думи и обещания в типичен болшевики неграмотен стил..ако го питате тоз какви са му политическите възгледи няма да може да обясни друго освен че обича путин но и той не знае защо
  • 64 Отряд ",, Чавдар,,"

    106 20 Отговор
    Световните терористи ще си го получат от Руската Федерация и КНР!!!!
  • 65 Прости хора

    21 86 Отговор
    Русия да хранят запада това няма да стане и след 1000 години те тях се не могат
  • 66 дядо Иван

    106 18 Отговор
    Много Много ЯКО,но това е ИСТИНАТА
  • 67 Карл Маркс

    106 15 Отговор
    Западните имперялисти секривт зад лозунги за,, демокрация" и,, правата на човека" за да могат плячкосват по Света!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Феодал

    29 84 Отговор
    хА-ХА световната икономика Китай преди месец още въведе режим на тока в цели провинции и спира цели производства.От вчера е забранен и вноса на стоки от Китай в Щатите.Запада прояви милост 89-та заради ХУМАННОСТА, те взеха да въстановяват комунизма и диктаторството.Един кабел не могат да произведат в Русия да свържат Крим със захранване токове, та се наложи Китай да им го произвежда.Ама докога Първата икономическа сила ще може да произвежда... все още не се знае.

    Коментиран от #89, #139

  • 70 deaf

    26 94 Отговор
    Горбачов носи вина само за ужасният "Преход" към капитализъм на руснаците. Но за друго няма вина. В Малта Горбачов и Джордж Буш-старши са се договорили за формален троен съюз между САЩ,Европа и Русия. Това е потвърдено с документи публикувани от Държавният департамент на САЩ. И тази договорка е била добра и правилна,но Путин сложи край на нея и тласна Русия към варварство и "самодостатъчност".

    Коментиран от #77

  • 71 Хисторик

    105 10 Отговор
    21 век НАТО иска да настани турска армия на територията на РБ точно като Чърчил е искал да настани турска армия след ВСВ за да окупират България.

    Коментиран от #192, #253

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 гост

    106 9 Отговор
    Марк Твен, Автобиография,Народна култура. С.1982г. с. 450. ПИСАНА ПРЕЗ 1908 Г.
    " НИЕ АНГЛОСАКСОНЦИТЕ"
    За добро или за зло ние продължаваме да поучаваме Европа! Изпълняваме длъжността на учители повече от едив век и четвърт. Никой не ни е избирал за нея, просто си я присвоихме. Англосаксонци сме. На миналогодишния банкет на организацията която се нарича "Клуб на всички краища от света" председателят заяви високо и вдъхновено:Ние сме англосаксонци, а когато англосаксонец иска нещо той просто си го взема".......
    Великото изказване на този воин, изтълкувано със значението, което влагаше в него на обикновен английски език значи: "Англичаните и американците са КРАДЦИ, РАЗБОЙНИЦИ, ПИРАТИ И НИЕ СЕ ГОРДЕЕМ, ЧЕ СМЕ ЧАСТ ОТ ТОВА СЪЧЕТАНИЕ"......

    Коментиран от #198

  • 74 Янко

    10 74 Отговор
    Горби ви спести 30 милиончета мъртви това беше цената на Болшевизама ...но щом искате Китай ще приеме тази цифра ...и ще продължи...както дошло така ще си ходи...в космоса нощо не се губи само сменя костюма същто като при наз дойдоха Татари...станаха Булгари...а още по късно Тракийци..до когали ...
  • 75 Калмук

    26 97 Отговор
    Тази статия си е чиста пропаганда ... няма дори намек за някаква обективност ... Значи, според автора, Русия има право (някакво ... историческо ?!?!?!) над Украйна ... Ама украинците не са много съгласни - абе, кой ги пита ? Значи, когато НАТО поиска да разположи военни в натовска България - трябва да откажем ... Но в същото време няма проблем с "историческото право" на Русия над Бълагрия ?!?!?!?

    Коментиран от #83, #88

  • 76 6A13TT

    89 14 Отговор
    Запада, населен с джендъри, очевидно не е способен да води дори регионална война. Пасквилната му пропаганда не е способна да повлияе на ничий мозък, освен на тези със сериозно умствено изоставане. Не им остава друго, освен да отстъпват квичейки и зъбейки се.

    Коментиран от #78

  • 77 Знаещ

    26 58 Отговор

    До коментар #70 от "deaf":

    Умен човек си. Де да бяха поне част от тиквите на това ниво щяхме да сме на друго ниво. А то само простофендели. Сега ще се нашльокат с ракия и всичко ще им е наред. Ще любят Русия и Китай, ще обсъдят нещо политика, футбол и това е.
  • 78 виждащ

    22 94 Отговор

    До коментар #76 от "6A13TT":

    Русия е населена с пияници и егоцентрици на власт

    Коментиран от #80

  • 79 Успешна

    93 7 Отговор

    До коментар #60 от "Хахха":

    УСПЕШНА, успешна, колко да е усоешна? Особено последните 29 години.
    Пък, иначе, те така загиват империите - Шумер, Вавилон, Рим у т.н.
    Почват да си мислят, че аа вечни и са силни по посеазбиране. Започва вътрешно разлагане - разврат (ЛГБТ), охолен живот, спиране на развитието, използване на роби (емигранти) за всяка основна дейност...
  • 80 6A13TT

    48 7 Отговор

    До коментар #78 от "виждащ":

    Каквито и да са, са изключително решени да отстояват своето до край.

    Коментиран от #100

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ЕВРО НЮЗ

    87 11 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Това е и социологическото проучване на мама Хери с каква любов се ползват на окупираната територия... Чудя им се какви наркотици вземат нощем за да спят ако знаеш че си мразен и нежелан..... Земята ни е пропита от Руска кръв, разрушавана от американски и английски бомби. Отровена от Натовски бомби.. Как и кога това ще забравим..????
  • 83 Историк

    107 8 Отговор

    До коментар #75 от "Калмук":

    Погледнато обективно Украйна винаги е била част от Русия и Полша и никога автономна държава! Автономия и дадоха същите тези руснаци,които след разпада на СССР и го позволиха надявайки се на едни добросъседски отношения базирани на общото им минало.А относно западните демокрации-защо Испания не позволява на каталунци и баски да си направят автономни държави..защо Великобритания не го разрешава на Ирландия или пък на вечно жадуващата за автономност Шотландия...защо,защо,защо-много въпроси но мисля,че отговорът им ти е ясен.

    Коментиран от #86, #105

  • 84 Алоуу,

    5 44 Отговор

    До коментар #14 от "АУУУУУ":

    Нещастник,ти на коя планета жевееш?

    Коментиран от #102

  • 85 авото

    27 42 Отговор
    Абе, друго си е някой да вземе едни пари и да напише, колко са велики сащисаните!
  • 86 Гаргамел

    20 63 Отговор

    До коментар #83 от "Историк":

    Англия не разрешава на Шотландия...вЕрно ли бе червен папагал? Я провери как гласуваха шотландците на последния референдум за независимост

    Коментиран от #91, #231

  • 87 😂😂😂😂

    24 72 Отговор
    Абе Милене..обяд е още..кога свари да се насвяткаш като руски обущар??😂, карай по кротко😂, утре като се събудиш прочети какво си писъл. До вечерта сигурно ще напишеш и.."ИДИОТ" от Достоевски и "Война и Мир"😂
  • 88 ЕВРО НЮЗ

    81 10 Отговор

    До коментар #75 от "Калмук":

    В България няма Натовска армия. Има военен контингент на окупатора. НАТО се състои от 30 държави, защо има само американска армия....???? В окупирана Италия имат 110 военни бази.. Защо има само американски войници..??? Къде са представени другите членове.???
  • 89 Ти си

    82 7 Отговор

    До коментар #69 от "Феодал":

    про проsт от плетен дувар бе.
    Ква милост от Запада бе?
    Кога Западът е проявявал милост?
    Ако Западът прояви милост и ти даде 10 да знаеш че това за да ти вземе 100.
    Бяха алчни и затова изнесоха всичко там.
    Направиха Китай развита и богата държава.
    И сега се чудят как да ги спрат.
  • 90 Народен съд

    93 22 Отговор
    Само забележете платените фишизоирани саросоидни тролове под статията - тях не ги интересува Род и Родина, а това как да убият Русия, без значение дали ще погуби това страната ни..,.,разбирате ли сега защо едно време е имало Народен съд и Белене?!?

    Коментиран от #143, #151

  • 91 Историк

    72 10 Отговор

    До коментар #86 от "Гаргамел":

    ИМЕННО !!! Това е толкова коректен референдум,колкото и референдума за ковид мерките в Швейцария-също толкова "КОРЕКТНИ" бяха и изборите във САЩ(на цял свят стана ясно какъв фарс бяха) както и в Германия,Франция..дори и в България(това също е очевадно)..И във никой случай аз не съм червен-просто съм обективен и изразявам собствено мнение !!!

    Коментиран от #255

  • 92 баста

    12 64 Отговор
    Американците са Англичани, РУСНАЦИ, китайци, ГЕРМАНЦИ-най големия етнос, Африканци-втори по големина етнос- цялата палитра от световния Свободолюбив и икономически ЕЛИТ.Няма там путинци и лавровци, Ким ченовци.Та кого управлява тази върхушка в Москва, модерни някакви си талибани ли, що.
  • 93 И аз да кажа

    31 76 Отговор

    До коментар #15 от "Капитан Планета":

    Тази статия е пълна с лъжи, лесно проверими: Русия НЯМА най-големия златен резерв; Горбачов клекна, защото соцът просто фалира- западните банки отказаха да му дават повече кредити, при положение, че икономиката му не може да си изхранва населението- да, имаше изнесени милиарди на Запад, но не в държавни, я в частни и фирмени сметки! При това положение на Горбачов се предложи помощ срещу реформи и разоръжаване, естествено- откъде накъде просякът ще те държи на мушка? Тези неща се "забравят" и пропускат, и руснаците, които душа дават да се броят за велики и специални, измислиха да набедят Горбачов, че ги бил предал! Има интервюта на хора от върха на СССР- Чевернадзе (външен министър), Егор Гайдар (премиер) в ранните 90, които свидетелствуват как бюджетът е бил празен, а военната им технология- безнадеждно изостанала, затова са клекнали- иначе е следвало глад и гражданска война. Та черна неблагодарност е да се вини Горби, дето ги спаси от глад и мор! Авторът, който го заплашва с обичайната кагебейска разправа е лум.пен- садист

    Коментиран от #129

  • 94 няма никой между ушите май

    22 67 Отговор
    поредният дето вместо глава има буца чугун..не можаха да разберат че 1000 лъжи не правят една истина
    истината е че запада спаси и ссср и китай втората световна да не станат на сапун
  • 95 Луди всякакви

    8 35 Отговор

    До коментар #42 от "Няма как":

    Има начин- ти чувал ли си за елит? Или предпочиташ, ония от Индия, дето се мажат с тор за изцеление, да решават и за нас?
  • 96 Черна котка

    62 5 Отговор

    До коментар #58 от "Софиянец":

    Аз не съм червена.. ама американските евр1и прекалиха. И всъщност разделянето на леви и десни е манипулация за тия , които не могат да видят каква всъщност е истината.
  • 97 Черна котка

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "Много кухи лидери имаше":

    Ами те са платени марионетки
  • 98 Джони

    27 73 Отговор
    Аман от руски слуги и лакей в европейска и натовска България. Слаби държави и слабо въоръжени страни като България, Русия много обича да прилепва, пример през 1944г съветско руските войски окупират независима България и назначават комунистическия режим на власт,спускащи желязната завеса. Съветските другари заедно с българските комунисти върнаха България 100 години назад и надолу.

    Коментиран от #103

  • 99 Черна котка

    77 12 Отговор

    До коментар #14 от "АУУУУУ":

    И в Америка ги арестуват за щяло и нещало и ги вкарват ро затворите без доказателства, за да им работят и произвеждат безплатно като роби. И ако САЩ не правят войни и не крадат блага от колониите си, ще са най- долните бедняци.

    Коментиран от #106

  • 100 Вярвай си

    22 13 Отговор

    До коментар #80 от "6A13TT":

    Ми те целия свят смятат за "свое си", психопатите и искат да му наложат пиянската си визия
  • 101 Хаах

    14 52 Отговор
    Такива хора се нуждаят от специализана помощ, в специализирани заведения.Открити призиви за новичок и тероризъм.После се чудим защо и във форумите се пръкват насилници.Алоо, Прокуратурата, алоо ФАКТИиии....Недейте да се превръщате в Гласове на Дачков, където даже са измислили специална рубрика ВАШИТЕ Гласове на такива Специално отглеждани спящи клетки за Гьобелсова пропаганда.
  • 102 АУУУУУ

    8 26 Отговор

    До коментар #84 от "Алоуу,":

    ГОРЕЩО ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ ВЪРНЕШ НА УЧИЛИЩЕ......ОПРЕДЕЛЕНО ТИ Е ТРУДНА БЪЛГАРСКАТА ГРАМАТИКА.....ИЛИ КАКТО СЕ КАЗВА ......ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ НЕЗАВЪРШЕНО И СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ НЕЗАПОЧНАТО......

    Коментиран от #172

  • 103 Черна котка

    79 12 Отговор

    До коментар #98 от "Джони":

    Не съм привърженик на Русия...ама да се запитаме от къде идва силата на САЩ? Кражби и " спасяване на умове", долни чиф1тски манипулации, създаване на напрежение И сриване на чужди икономики
  • 104 Аз съм шокиран

    17 70 Отговор

    До коментар #7 от "БОКОКРАД":

    А Крим не е агресия.А струпване на войска до границата на Украина пак не е проява на агресия.Май си Колчо слепеца.

    Коментиран от #174, #232

  • 105 Професора

    60 10 Отговор

    До коментар #83 от "Историк":

    Научете се Украйна няма има Киевска Рус и Окрайна. Окрайна са покрайнините на Киевска Рус от страната на Полша там живее едно смесено население между руснаци и поляци и се наричат украинци, а са реално окраинци хора от от покрайнините на руски окрайнини!

    Коментиран от #109, #256

  • 106 Черна котка

    63 8 Отговор

    До коментар #99 от "Черна котка":

    На тоя , който ми е дал минус искам да каже къде лъжа. Май не е запознат с как действа полицията в САЩ и за какво се ползват тамошните затвори. Че шият безплатно бельоза големи марки. А и явно не е чел история....Тук поредният интерес на Сащ е пак да печели като унищожава чуждото.

    Коментиран от #108, #171

  • 107 Мдаааа...

    16 64 Отговор
    Денят започва весело...написаното в статията е уникално...тази статия е невероятен бестселър..написан след употребата на много..ДЖОНИ...бело, и шизофрения..браво..сега очаквам следващата статия, в която се описва как великият руски вожд плува в Северният ледовит океан, и улавя косатка с голи ръце, и с Шойго е опичат на лагерният огън, и се гощават. След това с техните нови авери китайците превзимат Украйна, Уембли, Айфеловата кула, и политат в космоса, там сразяват Дарт Вейдър, и пият кафе с Гагарин...Бъдни вечер е..но внимавайте със субстанциите..айде сега...НАЗДРАВЕ..и Весели празници...😂

    Коментиран от #116

  • 108 АУУУУУ

    27 61 Отговор

    До коментар #106 от "Черна котка":

    Ти бил ли си в САЩ или само си слушал коментарите на другаря Киселов по НТВ..... определено не си бил ...... аз съм бил и такова СТРАШНО НЕЩО .....не видях...... но видях хора които правят бизнес.....и благодарение на това ...... само БВП на щата Калифорния е колкото на Русия...... ами другите 49 щата къде ги забрави ....... Русия и след 100 години няма да може да достигне някакви резултати.... защото Китай чакат само Русия да се заиграе с НАТО иииии..... За сведение на всички червени пенсионери тук Китай има териториялни претенции към Русия..... Китайците влизат в Русия само с визи.....и независимо от това всички градове на Русия граничещи с Китай са вече китайски.... Там вече основно живеят китайци и останалите руснаци работят за китайците ....... И Китай вече иска предоговаряне на границите......това другаря Киселов винаги пропуска да го казва по НТВ........ Така че Путин може само да заплашва НАТО ..... Но другаря Си Дзи Пин гледа и чака....

    Коментиран от #114

  • 109 Историк

    15 1 Отговор

    До коментар #105 от "Професора":

    Е аз не казвам ли същото?
  • 110 гост

    58 5 Отговор
    Скоро гледах в тубата за китайската войска . Хич не е за подценяване , дори напротив ! За рашата се знае - няма да позволят някой да им нарежда или вземе благинките !
  • 111 не може да бъде

    68 8 Отговор
    Доста грубо казано,но това е реалността.Това е грубата истина ,която кара някои нежни души да припадат и да изпадат в истерия.Руснаците не са идеални,както всички хора по света те имат светла и тъмна страна.И изборът винаги опира до това -когато приемаш някого приемаш и двете им страни,търпиш и балансираш.Това се нарича компромис.Иначе се получава това ,за което казва Морис Дрюон -"Русия е едно малко княжество ,което в борба за оцеляване е достигнало три океана!"
  • 112 Реалист

    51 9 Отговор
    Това е точният коментар!Истината.....
  • 113 Сър Пичук

    23 59 Отговор
    Не мога да разбера телешкия възторг на автора. Радва се, пърха, почти получава оргазъм. За какво? Че се опитват да вкарат редица народи, включително България, обратно в затвора на тоталитаризма? Били сме плячка на Запада и това не било добре. Трябвало правдата да възтържествува и да станем пак плячка на Русия, Китай и всички други, които така са си решили. А той не мисли ли, че трябва все пак и народите от Европа и Тайван и т.н. да имат правото да решават сами съдбата си? И ако ни е отредена ролята на обслужваща територия за всеки, който може да си я вземе, този драскач защо така пърха и се кефи?
    А бе къде се отглеждат такива подлоги?!?!!?

    Коментиран от #126

  • 114 123

    56 13 Отговор

    До коментар #108 от "АУУУУУ":

    Та казваш китайците лично ти снасят, че имат териториални претенции към Русия :) :) Я си гледай затъналите в лайн американци, които спят на палатки покрай градовете и са стигнали до канибализъм от глад и не се занимавай с руснаците. Всъщност колко щата искат свобода вече от федерацията с оборското име :)

    Коментиран от #120, #163

  • 115 Читател на Факти

    56 11 Отговор
    Горбачов е национален предател на 100
  • 116 Човека Коза

    5 21 Отговор

    До коментар #107 от "Мдаааа...":

    Ограмоти се преди да бистриш политиките из форумите, че изглеждаш нелепо. 🤭
  • 117 Тодор Правешки

    13 38 Отговор
    Ще го кажа на майчиния език на вечния коалиционен партньор на Партията - Ашколсун!!!
    Ако Хаяско I-ви и Румен Грипенов Решетников не връчат по един орден на човека, грях им на душите!!!
  • 118 оня с коня

    20 49 Отговор
    Усмихнатият на снимката на пръв поглед се е пообъркал в Излиянията си,но това не е точно така щото ...Що пък да не се "обърка " Човек ЗА ПАРИ?И му е пределно ясно че винаги Едно нещо е "добро" за едни и "Лошо " за други,той обаче слага всичко под общ Знаменател - за По-лесно.Та бил се сринал света на Горби според Автора,ама случайно да се е завърнал бивщият СССР и ПРИЛЕЖАЩИЯ МУ в далечното минало Източен Блок?та ето какви ги ПЛЕЩИ по-нататък лицето Милушев:"...Самият Путин се опитва да се измъкне от тая разплащателна система и го постига с помощта на Китай и "НЕВЕРОЯТНИЯ СИ ЗЛАТЕН РЕЗЕРВ"- ном.1 в Света"Има ли хабер Авторът на кое място в Света е Русия с "невероятния си златен резерв" и че той е около 3,5 ПЪТИ по- малък от тоя на АМЕРИКА?Ето я и класацията към 2021г:Германия - 3,361 тона.злато.2/Италия- 2,451т.3/Франция-2,436 т.4/Руската Федерация- 2,292т. АМЕРИКА - 8,500Т...И възниква въпроса:След като АЗ - обикновен човек от Простолюдието мога да направя тази справка,КАКЪВ АВТОР е тоя Неумития и КОГО се надява да излъже?

    Коментиран от #122

  • 119 119

    27 16 Отговор
    Аз предлагам да говорим тайно с Путин и да разположим руски ракети със среден обсег в България с/у НАТО

    Коментиран от #121

  • 120 АУУУУУ

    31 10 Отговор

    До коментар #114 от "123":

    Това са ми го казвали руснаци......плюс че го има и в интернет....... но не и там където влизаш.......но все пак това са трудни неща за учене особенно след определена възраст..... я по-добре бързо включи телевизора че започна индийския шедьовър МАЛКАТА БУЛКА ....и ще вземеш да изтървеш драматичния момент когато тя изтърва тавата с ориза ...........ХА ХА ХА

    Коментиран от #130

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Мстенли

    43 11 Отговор

    До коментар #118 от "оня с коня":

    Тази справка,си е пъхни на топло.Ти какво си мислиш,?Че Мечока и Дракона,ще обявят реалните си количества златен резерв? Пълен наивитет си.Три държави държат златото на света-Китай,Индия,Русия.Другото е дъвка за лековерни.Китай е една от най древните империи на планетата.И от хилядолетия,независимо кой е на власт събира злато.От хилядолетия.Преди три години,изтече инфо,че те имат над 22 х тона златен резерв.И не беше публикация,във жълт сайт,а сериозен официоз.Дракона нито отрече,нито потвърди.Мечока от 2014 г,се освободи от ДЦК на краварите-от 376 млрд,ги стопи на под 34 млрд,към 2021-И с тях изкупуваше масово злато-физическо.-250-300 т годишно.Срещу зелени тапети.Индиеца,само в населението има резерв от хиляди тона физическо злато.Сещаш се-над 1,3 милиарда души.Отделно в държавния резерв,който,както в Китай и Русия,никой не знае,точно какво съхранява.Тук не маркирам добива вътре-в Русия.Имат огромни находища,+добив при преработка на рудни изкопаеми за други метали.Обора лъже нагло-нямат подобниреални количества.Помниш ли,как се пробваха да пробутат на Дракона кюлчета от волфрам,покрити със златно фолио? И защо не допускат никого,от онези-на който прибраха златото още от 50-те,да не ги изброявам.Да го"пазят"!? Но да извършат реален оглед,поне на тяхното злато не допускат.Запомни:зеленчука е пътник!

    Коментиран от #133

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 ГОГО

    19 47 Отговор
    Винаги съм знаел,че между нас живеят такива болни,комунистически мозъци,като автора на тази глупост!Никога повече комунизъм!!!
  • 125 Mdaaa

    17 36 Отговор
    Голомодор е след действията на Сталин не на запада буквално той нарежда да се изземе картофената реколта на Украйна и народа измира от глад

    Коментиран от #131

  • 126 stan40

    42 3 Отговор

    До коментар #113 от "Сър Пичук":

    Нека българите сами да решат дали да участват в конфликта между САЩ и Русия. Нали така?

    Коментиран от #215

  • 127 Читател

    13 43 Отговор
    По големи глупости не бях чел скоро.
    Съжалявам за загубеното време…

    Коментиран от #159

  • 128 Точно в целта.

    51 13 Отговор
    Поздрави на Автора. Възхитителна статия!
    Браво.
  • 129 Другия един

    44 6 Отговор

    До коментар #93 от "И аз да кажа":

    Дребна подробност Каквото било било Сега технологиите и евтината работна ръка са в Китай Ресурсите в Русия И двете въоръжени с атом и хиперзвукови ракети Който измисли санкциите срещу Русия дрьпна баба меца за опашката Ха сега на червеното килимче ред по ред
  • 130 Во Нгуен Зияп

    36 7 Отговор

    До коментар #120 от "АУУУУУ":

    Виждал съм китайски атлас. Границата с Русия е където и в руския. Тайван е в Китай, Аляска в Русия
  • 131 ДаЗдраПерМа

    29 6 Отговор

    До коментар #125 от "Mdaaa":

    така измират от глад че имат приръст на население 10%, разбира се малко по малко от други години но са на плюс а не на минус
  • 132 Дсса

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Посолството са на софра, затова.
  • 133 ДаЗдраПерМа

    17 5 Отговор

    До коментар #122 от "Мстенли":

    2020 год Русия е продала 320 тона злато а е произвела за същата година 290 тона
  • 134 Матей

    42 8 Отговор
    Китай иска от щатите да си прибере Тайван в своя си патримониум,настоява.САЩ не са и подозирали такава дързост,и сякаш е съгласувано,същевременно Русия заяви ,че си иска Източна Европа отново под своя опека,което е божествена музика за нас.Американските лакеи са в цайтнот,та как е възможно ,те се виждаха парадиращи по Червения площад,ама да не е като германските пленници.Путин спомена,направо подчерта ,че ако американците си правят оглушки и се ошумоляват,ще има военна или военно-техническа намеса от Русия.Ккаво точно означава,едва ли ще е много приятно за натовци,но е факт че назряват големи събития.
  • 135 Славянин

    28 6 Отговор
    Логично и вярно
  • 136 Бон

    34 8 Отговор
    Един приятел от Италия преди около 10-тина години юи беше казал по някакъв повод : Който се е захапал с Русия си е счупил зъба : Швеция птеди години загуби Финландия след война с Русия, Френския език и бит беше обогатен с една нова дума и понятие " бистро" / " бьистро" след войната на Наполеон с Русия, след войната на Хитлер с Рисия се роди цял социалистичедки лагер от страни подобни на Русия / СССР и управляваш 1/3- та от Европа - дали някой може да каже какво ще стане след една война днес с Русия..
  • 137 Сталинист

    33 12 Отговор
    Мачкай, Володя!
  • 138 Абе

    9 34 Отговор
    руска подлого!Що не се...сещаш се!
  • 139 Курбанколи Пардимагомедов

    36 4 Отговор

    До коментар #69 от "Феодал":

    Гусине ,ти изобщо ходил ли си в Сащ или си гледал доста филми?Още преди години повечето стоки които съм купувал там(без значение естеството им ) бяха мейд ин чайна.Може би се чудиш кво е това чайна ? Ами чайна майна.

    Коментиран от #195

  • 140 1111

    32 7 Отговор
    Ние въобще си нямаме идея нали виждаме, какъв министър председател имаме той взима веднага отношение ние сме в НАТО и готово.Народа само носи последиците от такива наречени политици менте но не обяснява нашият интерес какъв ще бъде,като иска веднага разполагане на НАТО тези решения се взимат с референдум така че българският народ да си носи кръста каквото реши а такива менте политици трябва да изпълняват без да се изказват публично
  • 141 Кинжал

    39 9 Отговор
    Браво Милене, чудесен коментар! Изненадам се, че факти те публикуват, обикновено се спускат манипулативни и плиткоумни статии от Дойче Зеле или другите двама идиота здравков и джамбазов, които да ни убедят колко лоши са братята руснаци. Твоят материал, обаче, съвсем обективно представя същността на нещата! Поздравления!
  • 142 Брей,брей

    6 27 Отговор

    До коментар #15 от "Капитан Планета":

    Колонизатора е в плесенясалият комунистически мозък!
  • 143 Божеее,

    14 8 Отговор

    До коментар #90 от "Народен съд":

    Абе,може пък ти да попаднеш в Белене,умнико!Знае ли се!
  • 144 Алоооооу

    36 7 Отговор

    До коментар #14 от "АУУУУУ":

    Ти в Америка знаеш ли колко милиона са бедняците,или си мислиш че всички карат огромни пикапи и вземат по 10 хил.долара заплати ....я слез малко на земята ?!

    Коментиран от #162

  • 145 Един

    9 23 Отговор
    С какво ще го правят това настъпление? Основно ракетите са им силата. От там нататък са пълна скръб в сравнение със запада. Но така или иначе директна война е почти невъзможна, защото това значи ядрена война, а при нея човечеството си заминава. И двете страни го съзнават.
  • 146 JVS

    28 11 Отговор
    Браво,чудесен материал,малко семпъл но точен.Поздрави за автора!
  • 147 Го60

    7 1 Отговор

    До коментар #37 от "Гого":

    Ако имат зелен сертификат-може и за тях....
  • 148 Сами

    23 7 Отговор
    Поради някаква незнайна за мен причина руснаците не могат да произведат добър автомобил, телефон, компютър, хладилник и т.н. демек продукт с висока добавена стойност. В същото време имат много големи мозъци там. За сметка на това китайците копи-пействат вече почти всичко. Двете държави заедно стават доста силни. Индия от друга страна също са будисти и според мен ще вземат страната на Китай при някакъв конфликт. Абе силите са доста изравнени, а и никой не иска да има война с атомни бомби, защото света ще се затрие. Западната цивилизация загива, заради ЛГБТ и много други извратени причини, та да се надяваме да станем будисти а не мюсюлмани…

    Коментиран от #149, #181

  • 149 100

    11 7 Отговор

    До коментар #148 от "Сами":

    Ооо, Индия въобще не си я представям на страната на Китай. Тя си е предимно на собствена страна, а точно с Китайците да се съюзи е много невероятно. Те на няколко пъти са водили малки войни в Тибет. Имат спорни територии, а и Индия въобще не одобрява китайската политика и въобще китайската власт в Тибет. Отделно че през последните десетилетия Китай подкрепя доста Пакистан- заклет враг на Индия. Индия по-скоро би застанала на страната на запада, но в началото сигурно ще е неутрална.
  • 150 айзенауер

    10 28 Отговор

    До коментар #1 от "Ротшилд":

    Това момче миуенчо получава рубли, но си е гей

    Коментиран от #157, #158

  • 151 айзенауер

    11 27 Отговор

    До коментар #90 от "Народен съд":

    най-голямата грешка на САЩ е, че ви остави живи - безродни предатели русороби!
  • 152 ХАРОН

    18 3 Отговор
    Звучи като да ядем пак хурката. Надявам се дипломацията да преразппедели сферите на влияние со кротце, со благо и без кютек, че пак няма да видим края!

    Коментиран от #164

  • 153 Грух

    26 8 Отговор
    Браво на автора ! Браво !
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Бамбам

    9 18 Отговор
    Някой се има за много умен, ама не е запознат с истината.
    Образовай се бе човече,тогава ще разбереш че не Горбачов раздели СССР.
  • 156 Бамбам

    11 0 Отговор

    До коментар #35 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Точно
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Не дават да те подкре

    10 18 Отговор

    До коментар #150 от "айзенауер":

    Айк, явно путинистката народна демокрация е победила във Факти. 30 години по-късно пак някой се опитва да ми каже какво да мисля. Честито на всички!
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Ned

    25 13 Отговор
    Има ли някъде народна приказка за добрата демокрация? Ако някой я намери да я каже. Русия има хилядолетна история а Китай повече от 5000. САЩ имат 200 годишна. Русия е единствената страна в света която може да съществува сама. Ние като скачахме по площадите и искахме демокрация сега защо всички искат държавата да помага тук и там, защо не се оправят сами, нали това искахме. През1987 имах заплата 500. Сега това се равнява на 5000. Колко хора сега вземат такава заплата? Баща ми се пенсионира с 150 , майка ми също. В момента майка ми взема 450 с 20 процента от баща ми. Хайде сега ми кажете кога е било по добре.

    Коментиран от #167, #251

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 АУУУУУ

    10 20 Отговор

    До коментар #144 от "Алоооооу":

    Знам колко са бедняците в САЩ ...... И по-добре знам как живеят там , защото бях един месец в командировка в Нови Орлеан , Тампа и Хюстън. И ще ти го кажа в прав текст даже с риск комунистическия администратор да ме изтрие: РУСИЯ И СЛЕД 1000 ГОДИНИ ЩЕ ДИША ПРАХА НА АМЕРИКА И ЗАПАДНА ЕВРОПА. И ТЕЗИ МОИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ СА ВЪЗОСНОВА НА ПРЕКИ НАБЛЮДЕНИЯ. ПУТИН МОЖЕ САМО ДА ЗАПЛАШВА НО ТОЗИ ПЪТ РУСИЯ Е САМА. КИТАЙ СИ ГЛЕДА НЕГОВИЯ ИНТЕРЕС , КОЙТО ПОЧТИ НЕ СЕ ПРЕПОКРИВА С РУСКИЯ...... НО ТОВА У СЕЛО НА МЕГДАНА НЯМА КАК ДА ГО НАУЧИШ ......
  • 163 Айде бе

    7 16 Отговор

    До коментар #114 от "123":

    Няма нужда да ми казват китайците- виж какви територии от РФ са взели на 50-годишни концесии и какво интензивно земеделие развиват там. Самите руснаци се тревожат, но тук русолюбите сте като глухари- не чувате нищо освен хвалбите им! И Китай и Русия добиха някаква мощ напоследък, защото Западът купува стоките и суровините им. Ако реши да спре ( факт е, че има излишък на стоки), къде мислиш ще завият на умряло? А кои са двете първи производителки на земеделска продукция- САЩ и Франция! Та кой ще подсмърча и кой ще стои гладен?
  • 164 И аз да кажа

    12 14 Отговор

    До коментар #152 от "ХАРОН":

    И защо да ги преразпределя? Нещо не съм чул европейци и американци да се натискат да емигрират в Чайна и Раша! А обратният поток тече с пълна сила, та трябват зелени лотарии и квоти! И при тази очевадна тенденция- дай да се гушнем с тези, от които бягат! Вие редовни ли сте? И какво, като Путин искал половин Европа? Освен тукашните ненормални.ци, нито Румъния, нито Полша, Чехия, Унгария, Словакия , нито балтийските страни искат да попадат в сферата му на влияние! Значи те, дето по численост са повече от РФ, нямат думата? Абе няма ли доктори за вас?

    Коментиран от #168

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Емил Боев

    17 3 Отговор

    До коментар #11 от "САТЪРА НА ХАНА":

    а основателят на Китайската Комунистическа партия Сун Ян Сен ни е завещал три принципа Бъдещето устройство на държава се основава на трите принципа 1 на Родолюбието 2 на Народовластието 3 На Народното благоденствие . А наскоро Китайският президент каза за споделеният просперитет че богати трябва да участва със парите си за намаляване на бедността ,защото богатството което имат е благодарение на помощта на .държавата .
  • 167 Емил Боев

    24 5 Отговор

    До коментар #160 от "Ned":

    А САЩ във 240 годишната си история като държава имат само 16 мирни години ,изказване на Хенри Кисинджър . Много ясно е защо уж са най богата държава във света много е лесно да заграбваш на малките народи природните богатства и да пазиш своите .Да ама Русия и Китай не са България ,Индианците и Африканците .А и друго извън САЩ те нямат спечелена война кой където ги хване все ги бие и добре че във Ирак и Либия образуваха коалиция иначе и Садам и Кадафито щяха да ги смачкат от бой .
  • 168 АБЕ ТИ С ЛЯП ЛИ СИ.

    14 7 Отговор

    До коментар #164 от "И аз да кажа":

    ПРОЦЕСА ВЕЧЕ Е ОБРАТЕН.КОЙ ИЗКУПИ КЪЩИТЕ ПО СЕЛАТА.СИИИИЧКИ БЯГАТ ОТ ЗАПАД..

    Коментиран от #170

  • 169 Кольо

    2 11 Отговор

    До коментар #24 от "Патето Яки":

    Не позна. Полско ,Чешко , Немско и малко Английско е , а ти просто гледай и внимавай какво купуваш .Образовай се за фирмите с не много известни имена и доказано качество. Честита Коледа ако я празнуваш.
  • 170 АУУУУУ

    9 11 Отговор

    До коментар #168 от "АБЕ ТИ С ЛЯП ЛИ СИ.":

    ОПРЕДЕЛЕНО Е ЯСНО ЧЕ ЗВЕЗДИТЕ ТИ ГОВОРЯТ......ХА ХА ХА ........ЗНАЧИ СЕГА ИМА МАСОВА ЕМИГРАЦИЯ ОТ САЩ И ЗАПАДНА ЕВРОПА В РУСИЯ.........ИЕЕЕЕЕЕ ..... КАК СМЕ ПРОПУСНАЛИ ТОВА ВЕЛИКО ПРЕСЕЛЕНИЕ.......

    Коментиран от #185

  • 171 месут

    8 9 Отговор

    До коментар #106 от "Черна котка":

    Ти пък кво се пениш бе това тука да не ти е Китай или Русия живеем в свободна страна и ще ти слагат това което и където си искат.
  • 172 уууууу

    12 2 Отговор

    До коментар #102 от "АУУУУУ":

    Тя пък твоята една граматика та седнал забелжки да прави. Само главни букви и точки, точки, точки за запетайки чувал ли си.

    Коментиран от #179

  • 173 fuckT NATO

    24 7 Отговор
    Браво , най-после здравомислещ журналист да се осмели да пише направо истината а не каквото му диктуват
  • 174 Емил Боев

    22 10 Отговор

    До коментар #104 от "Аз съм шокиран":

    А окупацията на източна Румелия от България не е ли агресия . А за Косово нещо да кажеш и как може да бъде агресия струпване на войски на собствената си територия .Я ми кажи Русия коя държава е обградила със свой военни бази .Само че да знаеш Русия затвори Северният морски път за Американски муфтаджии и НАТО ,сега ще затвори и Черно море за тях и от там яма да има излизане за Натовските и Американските кораби всичките ще отидат на дъното при Нептун.
  • 175 Ники

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "deaf":

    Ти кога си бил в Китай и в Русия МОЛОУМНИК
  • 176 Тоти

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо от блока":

    Тиси ,1лайно
  • 177 Дкщ

    9 3 Отговор

    До коментар #40 от "deaf":

    Как ще го върнат.снапечатани,нови тоалетни долари
  • 178 Тоти

    2 1 Отговор
    Тиси ,1лайно
  • 179 АУУУУУ

    4 9 Отговор

    До коментар #172 от "уууууу":

    ЛЕКОООО С НЕРВИТЕ ..... ИЗБЪРШИ ПЯНАТА ОТ УСТАТА , ЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕШ ДА ПРОПУСНЕШ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ....... ХА ХА ХА
  • 180 Социологията

    9 13 Отговор
    Само автора забравя, че всяка държава може само да определя бъдещето си. А никой народ, ако може да избира не би желал да живее, като в Русия, включително и Украйна. Също не съм чул българите да са се юрнали да живеят и да работят в майка Русия, както я наричат. А за самата Русия, 42%, от населението бия я напуснало при първа възможност, по данни на левада. Така, че всички народи, които почустваха свободата, ще се борят срещу връщане на руското влияние. За Китай дори не искам да отварям дума, пълен контрол над населението, това ли искаме.....
  • 181 Йо Несбьо

    13 0 Отговор

    До коментар #148 от "Сами":

    Трудно е да наречем Индия будистка страна! Сравни в Уикипедия колко са будистите в Индия и Китай. Ще стигнеш до извода, че Китай е доста атеистичен, освен това си има Конфуций и камара други авторитети, а начело и до днес е Комунистическата партия.

    Друг проблем е съперничеството между двете държави. Няколкото погранични конфликта в Хималаите са само симптом на тихата война между Индия и Китай. И двете държави са стари и познати съперници за влияние в региона и света, и двете не биха приели хора от друга раса за водещи фигури, макар Индия да е богата на етноси.

    Единствено можем да приемем, че Индия ще има донякъде общи интереси в световен мащаб, доколкото тя е много бързо развиваща се държава и вероятно ще влезе в бъдещи структури за сигурност поради тежестта си в световната икономика и огромното си население (над милиард).
  • 182 1944

    11 16 Отговор
    някой е препил с новия моден руски коктейл от фалшив антифриз, урина от болна крава и любимия на ушанките самагон от картофени обелки /щото пари нема/. дрогарят ММ има спешна нужда от медицинска помощ. уви този дял от медицината още не е открил как да лекува хроничната русофилия. затова пък болните ше се налудуват под статията от правеца на село. да здраствует кпсс дарагие тавариши.
  • 183 Йо Несбьо

    10 1 Отговор

    До коментар #60 от "Хахха":

    Аз го виждам така - в началото са просто заселници, които обаче постепенно формират обществена структура. Така налагат английския като официален език и новодошлите се съобразяват с това. Има и някакви местни порядки, с които емигрантите се съгласяват, за да могат да се установят. И в днешно време, добре, зле, но американското общество е американско общество. Емигрантите са като цяло малко, за да могат да се интегрират.

    В Европа нещата са различни - големи групи емигранти, които невинаги се стремят да се интегрират и създават огромни проблеми относно правосъдие, работа, социални придобивки. За пример - САЩ взеха 5000 сирийци при Гражданската война в Сирия, за които ще положат усилия да бъдат интегрирани, обучени, реализирани. Европа погълна над милион и прииждат още. Можете ли да приобщите 1 000 000 души към 500 000 000 така, както САЩ ще приобщи 5000 към 320 000 000? Ето как се появяват гетата!

    Коментиран от #224

  • 184 Фейк

    8 12 Отговор
    Горбачов не е толкова виновен, колкото икономическата политика на мечката! Нима Горбачов не подготви почвата за бъдещите олигарсите в Русия и България!!! Автора да не ни прави на маймуни.
  • 185 Не се хаби

    11 3 Отговор

    До коментар #170 от "АУУУУУ":

    За слепия, аргументите не важат! Важна е само сляпата му вяра.
  • 186 Кенеди

    6 16 Отговор

    До коментар #18 от "Пучо Капучо":

    Как така Горбачов, Елцин еднолично ликвидираха Русия населението и е било съгласно те искат кокакола , мерцедеси лукс . Глас народен . Насила не става пускайте населението на Русия по света без визи и Русия ще се разпадне без войни за съжаление........
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 no name no face no number

    1 8 Отговор

    До коментар #14 от "АУУУУУ":

    Дувай го
  • 190 Бай Турко

    10 3 Отговор
    Браво,точно така има здавомислещи българи
  • 191 no name no face no number

    10 3 Отговор

    До коментар #50 от "чърчил е казал":

    Чърчил е пе.......л
  • 192 Кенеди

    1 17 Отговор

    До коментар #71 от "Хисторик":

    Населението на БГ ПОВЕЧЕТО си иска САЩ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

    Коментиран от #204

  • 193 Евросим

    16 8 Отговор
    Браво за смелата статия!С много неща в ретроспективна план бих се съгласил. Но Путин не е военнолюбец нито пък император Си! /само прегледайте емоцията в него във филма на Коларов - Путин 1, когато отговаря за чудото спасение на родителите си от смъртта по време на блокадата на Ленинград. / А че със Си са се разбрали за преса на запада по целия свят е май така. Та Африка е почти цяла китайска! Предстои вероятно или Ялта 2, или нова Карибско криза. Западат пътува към канала на историята.Нашите атлантици и соросята, имат уникален шанс да се докажат като верни съюзници и да грабват пичовете с бора крачка към Украйна за да воюват за чест и слава на НАТО. Ние ще им осигурим тържествено посрещане, независимо от резултата...
  • 194 Махно

    6 19 Отговор
    Точно Русия и Китай ще ми служат за пример , те самите не живеят добре но и другите не оставят
  • 195 Kresi

    5 13 Отговор

    До коментар #139 от "Курбанколи Пардимагомедов":

    Ами ти знаеш ли че в Китай са 6000 американски фирми,а другите западни 1600.Какво би представлявал Китай след като се изтеглят.Какво се случи на Хуауей след като им спряха чиповете

    Коментиран от #233

  • 196 Стефан

    5 17 Отговор
    Авторчето, не светът на Горбачов се срина, ами прогнилата система и на икономическо и политическо ниво, неспособността даже когато имаш цялата власт и всичките медии да задоволиш ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ потребности на хората, липсата на конкуренция, ръководни кадри от село и така наречените шумкари бяха неподготвени, както се казва ще поживеем и ще видим, но нито Украйна ще бъде руска, нито Тайван китайски, а колкото до Хонконг той се върна на Китай съгласно договор подписан от двете държави, поинтересувах се от автора и като видях че работи за сайта ПИК ми стана ясно всичко, не е журналист, а някакъв дописник.
  • 197 Умен

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Тъп":

    Много добре се определи.
  • 198 Матю

    11 2 Отговор

    До коментар #73 от "гост":

    Като има плебей който да позволяват на англосаксите , те ще грабят . Пък и без англосак.... те не са живеели по добре
  • 199 Viking

    17 3 Отговор
    Отлична статия. Браво!
  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 В.В.П.

    12 4 Отговор
    Тайван пада ,като Хонг Конг,и Крим ,щото Сащ ,се полакомяха много .Планът е приготвен ,от Путин и Си..
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 В.В.П.

    15 4 Отговор
    Рф ,няма исторически претенции към Украйна Напротив ,признаха референдум..Обаче има,Военна опастност,и затова се стекоха тези събития .Скоро Одеса и Херсон ,отиват в РФ. За назидание на,, Неизбежния бял,,.Янките да си махат базите от Ново село..Стрелят в двора ми.!
  • 204 В.В.П.

    17 5 Отговор

    До коментар #192 от "Кенеди":

    Сащ да се махат от Ново село ,Безмер,Граф Игнатиево .!
  • 205 Едуард Петров-Едо

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    БЕЗИМЕННИЙ, добре написано, всичко е правилно, НО СИ СИ ЗАБРАВИЛ ИМЕТО! ,,У страха глаза велики!" Българска поговорка.
    ,,Страхливецът не е годен за нищо добро!" ИЗВОД: ИЛИ ИЗЛИЗАЙ С ИМЕТО СИ, ИЛИ ИЗОБЩО НЕ СЕ ПОЯВЯВАЙ ДА СРАМИШ БЪЛГАРИЯ!"
  • 206 Савата

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо от блока":

    Защо мислиш ,че сега си по-свободен? Единственото което ме интересува е,да не сме мишена. Т.Е. никакви ракети на наша територия.Иначе и аз имам резерви към "братята".

    Коментиран от #209

  • 207 Антикомунист

    5 15 Отговор
    Що за малоумник, на такива "експерти" по геополитика и откровенно болшевишко мислене не трябва да се дава думата. Все едно да дадем думата на един неонацист как мисли да се преразпредели света.....
  • 208 Георги

    13 8 Отговор
    Браво ! Все още има трезвомислещи хора.
  • 209 Антикомунист

    3 8 Отговор

    До коментар #206 от "Савата":

    На "братята" ще сме им най- малкият проблем като ги нагъзят..........
  • 210 Anonymous

    15 8 Отговор
    Поздравления , г-н Милушев!!! Най-добрата , обективна и аргументирана статия за годината!!!
  • 211 Магела

    6 11 Отговор
    Милушев ти голям отворко се направи относно полетиката ма руските бляди о кагебейсли алкахоли.Явно геополетиката ти е тъмна материя.Чак аз да те питам?Защо мужиците са толкова алчни за чужда зема като владеят такава голяма теротория от сушата ?Това което имат малко ли им е?
  • 212 Магела

    4 11 Отговор
    Милушев ти голям отворко се направи относно полетиката ма руските бляди о кагебейсли алкахоли.Явно геополетиката ти е тъмна материя.Чак аз да те питам?Защо мужиците са толкова алчни за чужда зема като владеят такава голяма теротория от сушата ?Това което имат малко ли им е?
  • 213 Магела

    5 12 Отговор
    Милушев ти голям отворко се направи относно полетиката ма руските бляди о кагебейсли алкахоли.Явно геополетиката ти е тъмна материя.Чак аз да те питам?Защо мужиците са толкова алчни за чужда зема като владеят такава голяма теротория от сушата ?Това което имат малко ли им е?
  • 214 Иванов

    6 11 Отговор
    Много манипулативен анализ.Мечти,мечтииии…..
  • 215 Сър Пичук

    8 5 Отговор

    До коментар #126 от "stan40":

    В живота правата и задълженията вървят ръка за ръка. България е обвързана с договори и трябва да изпълнява задълженията си по тях. По времето на Варшавския договор също имахме задължения към него и ги изпълнявахме. Тогава никой не можеше дори да си помисли да не изпълни нареждане на Кремъл, Отделно, че армията ни беше на директно командване от там.
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Име

    5 2 Отговор
    Не че Тайван е толкова важен. Просто е хъб за производство на най-напредналите чипове в света. Ма кво бе не е важен това е просто западняшки расизъм. Как така обаче когато западния и пазят китайци от други китайци е признак за расово надмощие на белите над жълтите си остава загадка която никой не може да обясни
  • 218 Име

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Патето Яки":

    Тка ли и кое по точно му е китайско. Вие си мислите че като пише Made in China ТЕ ТОПНК ТАЮ Е НАПРАВЕНО И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ! Е да приятелю ама технологично джудже като Китай не може даже металната пластинка върху процесора да ти направи със собствена технология.

    Коментиран от #225

  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 220 Име

    2 12 Отговор

    До коментар #18 от "Пучо Капучо":

    Каква сила са бе? Е сега ги затварят и двете държави спират да съществуват. Това са технологични джуджета
  • 221 Вагнеровец

    4 9 Отговор

    До коментар #40 от "deaf":

    Никой няма нужда да плаща нищо накуп.Това не е заем от кварталния лихвар,че да ти се иска крайната сума накуп.Часта към Китай е 15% от американския дълг.Плаща си се в срокове.Това обаче няма никакво значение.Едно ,че целия американски дълг е деноминиран в щатски долари и второ ,че не съществува държава на тоя свят която може да натисне САЩ да плащат накуп каквото и да било.Единствено и само САЩ решава какво ще се случва с дълга,а Китай няма думата.Общо взето този дълг е най-умния икономически ход в историята.
  • 222 Западняк

    2 3 Отговор
    В този свят нещата се случват както ние кажем.
  • 223 Георги

    10 4 Отговор

    До коментар #19 от "Напротив!!!!!":

    А според вас Байдън, Джонсън или Макрон нямат така ли? Байдън напира два пъти за среща с Путин, бръщолевеше глупости срещу Тръмп и накрая прегърна изцяло неговата политика а взе властта с тотална фалшификация. Джонсън 3 пъти пожела среща с Путин и му отказаха и Англия от висшата лига ще изпадне при бъдещото разделяне на икономически зони. Моди се усмихваше доволно след срещата с Путин (предполагаемо връщане на земи от Пакистан). Макрон беше като излъганото овчарче след отказа на Австралия да купи оръжията по сделката с Франция. Орел, рак и щука е този Западен модел на нас не ни трябва изобщо.
  • 224 Георги

    11 6 Отговор

    До коментар #183 от "Йо Несбьо":

    Хайде стига с този гола проамериканска пропаганда, колко граждани има със своите автомобили в пустинята далеч от всякакви услуги изхвърлени на произвола на съдбата. Другите 40 милиона със купони за храна, разрушаване на паметници в днешно време, фалшифициране на избори, налагане с политически убийства своята икономическа политика - Има дори издадени книги по въпроса. Защо Немски и Американски фондации окупират властовите функции чрез свои представители в наши правителства?
    Стигнахме дотам че издигаме паметници на летци бомбардирали София!!! Дъното вече го копае нашата либерална политическа класа вместо да се отблъсне от него!
  • 225 Георги

    10 4 Отговор

    До коментар #218 от "Име":

    Я погледнете че в Първата десетка на технологичните компании има 2 Китайски като Huawei е на Първо място. А при производителите на смартфони в десетката са 7 китайски!!! Да не говорим за смешния плач на САЩ когато Китайски компании печелеха конкурсите за инсталиране на 5G системите по цял свят.
    Никой не отрича че основата на промишленото развитие в СССР е направено с помощта на инженерите от САЩ по време на Голямата депресия а по късно с масираното предаване на патенти и технологии към Китай. Има си Българска поговорка за такива случаи - Не е луд този който яде от зелника а този който му го дава! А технологичния гигант САЩ не може дори с печатането на пари или технологиите на целокупния Запад да създаде самолети от типа на Мрия, ТУ -160 - преди 30 години или хиперзвукови ракети управлявани въпреки плазмения облак около тях, Подводния автономен апарат Посейдон с ядрено торпедо чийто възможности са да създава цунами около бреговете на САЩ, Средствата за радиолектронна борба - побъркващи Америка и много други технологии като най важната за момента е създаването на касетки за ядрено гориво с обогатен уран където САЩ също са безнадеждно изостанали. Факт е огромното неравенство и мизерията в днешно време в Русия но това е заради последните остатъци на Нео - Либералите в Руската Дума и Икономически институти. Само се замислите когато Руската Космическа станция мир беше 20 години в Космоса и нямаше нито Американска, Китайска, Европейска или Японска. По Българ

    Коментиран от #226

  • 226 де факто

    7 11 Отговор

    До коментар #225 от "Георги":

    Във всяка сфера където си избройл ,САЩ са с минимум 30 години пред Русия.Руснаците откъм авиация са крайно изоставащи,.Още дори нямат изтребител от пето поколение ,а изостават само с 30 години от САЩ,Откъм военноморски флот са една бълха пред САЩ,а откъм сухопътни сили да не говорим...армията на Русия е наполовина аматьорска.Въобще тея глупости дето си ги написал за ТУ-160 и Ан-Мрия е меко казано комично.Първо ,че Мрия е украйнски самолет и второ ,защо им е на САЩ да правят подобен на ТУ-160 самолети ,като имат b-2 spirit ,а скоро и b-21 raider ? Това е все едно да се хвалиш ,че караш Лада ,при положение ,че съседа ти има Майбах.Различните държави имат различни подходи.Русия е технолгоично изостанала във всяко едно отношение и не може да се мери дори малко с военната мощ на САЩ.За това и руснаците последните години се ориентираха към това да правят единствено и само ракети,защото е евтин и ефективен вариант.По друг показател могат да бъдат прегазени от САЩ във всяка сфера,независимо дали става въпрос за военноморски сили,авиация,сухопътни сили,икономика или влияние.Просто руснаците потъват все повече и повече.Вече са трета сила след САЩ и Китай.Да не говорим и ,че САЩ е единствената суперсила в света,докато Русия се води регионална сила със силно влияние.

    Коментиран от #234

  • 227 Татул

    15 3 Отговор
    Имах щастието да поживея в онова "прокажено" комунистическо време. Така имам реална база за сравнение. Тогава нямах всичко това, което имам сега. Но с носталгия си спомням за онова време. Бих заменил всичко това за онова, стига да имах тази възможност. И не ми се слушат приказки от рода на дядо ми беше в Белене, чичо ми яде бой щото не искаше в ТКЗС. Кой не слуша му дърпат ушите. И сега е така. Само дето бандитите имат повече права от нормалния човек. Та хубаво си беше, колехме си прасето на Коледа. Празнувахме нова година здраво. Имахме си Трифон зарезан, празник като вси светии не познавахме. Странно, но лятото бях по 15 дена на море, което сега не ми се е случвало от 20 години. След това на Балкан или Сандански. Та гадни времена бяха. Само дето явно съм изтрещял и си ги искам обратно. И напълно ги разбирам Руснаците и Китайците. Искат си своето е не нещо чуждо и то натрапено.

    Коментиран от #236

  • 228 ира

    12 2 Отговор
    Поздравления за текста, браво!
  • 229 Дякон Игнатий

    4 11 Отговор
    Аре пак алчна феодална имперска зомбираща руцкосавецка путлерофашистка хибридна Пропаганда.
  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Как гласуваха

    4 0 Отговор

    До коментар #86 от "Гаргамел":

    Бе умник? Защо сега не им разрешават втори референдум? Да ти писне от т....ци!
  • 232 Сивата чапла

    6 0 Отговор

    До коментар #104 от "Аз съм шокиран":

    Искаш да каже, че ако съседът ти е крадец и го знаеш това, ще оставиш отключена вратата на дома си? И няма да вземеш мерки да не те ограби поради твоето лекомислие?
  • 233 Голям праз

    0 2 Отговор

    До коментар #195 от "Kresi":

    Нищо не се случи, само смениха името.
  • 234 Голям праз

    6 0 Отговор

    До коментар #226 от "де факто":

    Хубав анализ, но има една малка подробност. Русия няма как да не е суперсила, докато има ядреният си потенциал.
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Болярин

    1 8 Отговор
    Вие, от "fakti.bg", допускате компетентното мнение на журналистчета, които изобщо не са сигурни какво точно искат да избълват !!!
    Лика-прилика сте си по възможности ...
  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Ко речи

    1 7 Отговор
    Миленчо, размечта се. Затвори си поне устичката, че ще ти потекат лигите.
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Петър Стоев

    4 0 Отговор
    Много точно, кратко и ясно.
  • 244 Веселинъ ЕГН 7112136860

    2 3 Отговор
    Понятието "запад" няма никаква логика,но представлява едно ехидно оправдание за руснаците. Китай е една достойна страна,която пострада не от някакъв абстрактен запад,а от англосаксонският империализъм.Китай,за разлика от Русия,не е крадла на територии и народи.Руснаците заграбиха от България език,култура,население и територии. Напомням,че Крим е Български. Руснаците ,подобно на англосаксонците са безсрамници . Днес Русия най-безцеремонно тласка България към робство от османско-еврейско тип-въоръжава до зъби Турция и бидейки в съглашение с фашиста Ердоган,изгражда електрически централи. Прави отвратително впечатление факта,че руснаците се жалват за епохата Горбачов,но не търсят извинение нито от българи,нито от чехи,нито от поляци....от никого. Все те са окаяните и неоправданите. В един нов руски филм "Една вяра,един език" руснаците унижават Българите,които им дадоха език и азбуки,измъквайки ги от непросветеността и варварщината. Мисля,че съдбата на Русия ще е трагична,защото никой не обича вече Русия.Китайците не са глупави. Китайците никога няма да си рискуват добрите търговски отношения с Франция,Италия,Испания,Белгия,Швеция....QVO VADIS , Русия!И какво да правим с милионите руснаци,които живеят на запад и източват социалните системи?
  • 245 До автора

    1 2 Отговор
    Предлагам всеки петък в БГто да се излъчва само руската телевизия
  • 246 Разбирач

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Тъп":

    По измислен "анализ" може да направи само .....Чуков. Русия и Китай в настъпление ! Победа ! Западняците са агресори.Руснаци и китайци живеят с по 1 € на ден но те са щастливи ,защото Русия и Китай са ВЕЛИКИ.Боже ,чуваш ли гласа на идиотите ...
  • 247 Ссср

    2 3 Отговор
    Заради един мръсник, продажник Горбачов, предателя на усилията на поколения за по- добър живот, различен от налагания от капитализма алчност и агресия прекрасния ни живот в социализма беше ликвидиран и заменен със оскотяло бездуховно, безпросветно и без перспективни съществуване на роби на капитализма
  • 248 Матей

    1 2 Отговор
    Путин умело и небрежно им подхвърли ръкавицата,за неприятна изненада на западните импералисти,Русия също се осъзнава като велика сила и империя и си иска своя бивш хинтерланд--Източна Европа.Това не е някакъв каприз или хрумване на Путин,а добре обмислена стъпка,от която има и следващи.Като се е казало шах,значи стремежа е към мат,има си и някакъв план,да се принуди запада да отстъпи.Спомена се за Мексико,гранична страна на сащ,значи може друга да бъде настроена и снабдена със стратегическо въоръжение за да създава противовес на заплахата в Украйна.Може по най-простия начин да се закарат ракети до БЕРИНГОВИЯ ПРОТОК,а от там до Аляска са няколко километра.Или пък о. Сахалин,който е близо до Ю.Корея и Япония,съюзници на сащ.Натовските стратези не могат да се отърсят от шока,причинен от тези заявления,да се изтеглят от И.Европа и се чудят какво ли още ще им дойде на главите,защото в момента са по-слаби,руското въоръжение е с цяла степен отгоре по качество,руската армия мотивирана и боеспособна,така че премерването на силите е ясно с какъв резултат ще завърши.
  • 249 hellmaker

    5 1 Отговор
    Прекалено тенденциозно и изкривено представяне. Ясно е , че има борба на интереси. Само, че и слепите и малоумните виждат разликата: запада има стандарт на живот, който Русия нЕма!!!!!!! От 2 века почти! Хората от половин век ходят на Запад, не на Изток! Стига простотии.. Малоумни неграмотни ли лъжете?? Гладомора бил от западните санкции??? Еее - не!! Бива , бива ама..по- нелепа глупост не е публикувана! Явно не помните качеството на руските изделия... По време на СИВ хората искаха да ОТИДАТ на ЗАПАД! А НЕ ОБРАТНОТО!
    И нали са велика сила? Къде им е икономиката и стандарта???? Как една Германия миналата св.криза 2000 затвори вноса и беше самодостатъчна? А на ушанките Запада им виновен, че нямали износ!! На кое, бе?? Сельодка и водка? Освен ресурси(които са природни,т.е. нямат заслуга!!), кое продават?? Кино? Мода? Козметика? Музика? Кухня? Финанси? Курорти? Автомобили(съвременни)?? Калашника и "руската" салата не са техни, архитектурата в Петербург на италианци, кралицата Екатерина - германка, езика и вярата са от нас... Див и пиян народ, самовлюбени властимащи ще размахват оръжия на площада , все едно сме 50те години... Другари- 21 век сме! Технологиите дърпат света, стига смешни оправдания!!

    Коментиран от #250

  • 250 hellmaker

    2 1 Отговор

    До коментар #249 от "hellmaker":

    корекция:
    "миналата световна криза 2009"- малки бутони :)
    Колкото до гладомора- хем изнасят зърно, хем нямат за тях?!?!?!? Я пак!! Нелепи плоски оправдания.
  • 251 тишо

    1 1 Отговор

    До коментар #160 от "Ned":

    А ОТИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТИВАТ В САЩ, А НЕ В РУСИЯ

    Коментиран от #254

  • 252 ОЛЯ

    2 1 Отговор
    1рубла=0.02лева
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #251 от "тишо":

    Оти и всички рашки искат "кравари" да стават.
  • 255 Пешо

    3 1 Отговор

    До коментар #91 от "Историк":

    Я ни разкажи за референдума в окупиран Крим.
  • 256 Пешо

    3 1 Отговор

    До коментар #105 от "Професора":

    На последните избори в УКРАЙНА проруската партия получи под 1⁒.Това обясни а не лъжите на империята
    Русия.И в царска Русия и СССР и сега и набиваха в главите че са рашки охраники от покраѝнините.
    40милиона невазсприемат."ИЗСТОРИК"Обясни.И Русия и Сърбия са едно голямо зло.
  • 257 СТАЛИН

    2 0 Отговор
    ГОРБАЧОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУБЛИЧНО НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД. ДО МАВЗОЛЕЯ НА ЛЕНИН!!!!
  • 258 предател на родината,има такава професия

    1 1 Отговор
    Миша -конвертчик е национален предател на Русиа № 1 . Води класацията комбайнера ! Много прост колхозник. Втория в класацията е пияния Елияс Барух, той е № 2 . За другите нямам време,знаят си !
  • 259 Рейган

    1 0 Отговор
    И аз съм тръгнал такива говеда като този "автор" да очовечавам! Сега да ми се върне, ще ги оставя в обора да си мучат.
  • 260 Един

    0 0 Отговор
    Яко червен анализ.