Отидете към основна версия

22 348 165

Глухи ли са българите?!

  • божидар чеков-
  • ангел джамбазки-
  • нацистки поздрав-
  • евродепутат

Видеото от изявата на българския евродепутат Джамбазки се върти по информационните канали в Европа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Депутатът Ангел Джамбазки посред европейския парламент се изяви като нацист с поздрава на хитлеристите и неговата изява залива медиите на континента. В България нищо никой не споменава. Нито по телевизията, нито вестниците, радиото, даже и сайтовете - пълно мълчание.

Правителство, парламент, президент - оглушахте ли бе?

Толкова ли е трудно за българското общество, да се изправи някой и да каже поне, че тази изява е СРАМНА? Как е възможно подобна личност да представлява днес страната спасила евреите си по времето на Хитлеризма? Оставете бюджета, сметачните машини, списъците с компромати поне за миг и се замислете! Милиардите за възстановяване, които България се надява да получи, от къде ще бъдат взети? От джоба на европейските данъкоплатци. Същите тези хора с право ще се запитат - страната на Джамбазки ли да подпомагаме за възстановяване и за какво? За възстановяване на Нацизма може би?!

Европарламентът е най-голямата европейска трибуна. Ехото от изказванията на депутатите се разпространява на десетки езици. Видеото от изявата на българския депутат се върти по информационните канали в Европа. Мълчанието или самоцензурата на средствата за масова информация практикувана в България относно случая "Джамбазки", няма да изтрият петното което "нашият" представител лепна върху лицето на страната ни.

И понеже името "Джамбазки" е трудно за произнасяне от чужденците, за по-лесно те казват направо - "българският депутат".

Същият въпрос засяга преговарящите с Македония историци уж патриотично настроени. Не си ли дават сметка те, че като мълчат относно безрасъдността на Джамбазки, те го оставят да налива вода в мелницата на македонистите и българомразците от Скопие, които настояват България да бъде съдена за изтребването на техните евреи?!

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 218 гласа.

Свързани новини