Отидете към основна версия

3 175 33

Огнян Минчев: Борба с корупцията, но не с този милиционерски подход

  • огнян минчев-
  • бойко борисов-
  • бойко борисов арест

Утре това може да се случи с всеки един от нас

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В България има пряка и арогантна злоупотреба с репресивна власт. Това коментира във "Фейсбук" проф. Огнян Минчев.

1. Имаме зрелищен арест на политическо лице.

2. Оказва се, че за ареста няма нито прокурорска заповед, нито процесуално оправдание за каквато и да е "неизбежност".

3. "Основанията" за ареста са показания на лице, укриващо се от правосъдието и известно като един от най-крупните представители на организираната престъпност в България, лице санкционирано от международния закон "Магнитски".

4. Истинските основания за ареста са ненавист, породена от безсилие и провал във властта.

5. Утре това може да се случи с всеки един от нас, ако неговото/нейното поведение не съответства на кефа на пребиваващите на власт. Зад гърба им - вкл. във ФБ - стоят хора с откровено антидемократични възгледи и претенции за масови репресии - очевидно, по модела от последните два дни.

6. Режисурата на този преврат в упражняването на държавната власт е отново под диригентската палка на "човека с юмрука", който неотклонно дебне за възможността да прекрати демокрацията в България.

7. Милиционерският произвол във властта осуетява всяка смислена възможност за целенасочена борба с корупцията и освобождаване от олигархичен контрол на завладяната държава. Произволът деградира потенциала на обществото за изчистване и демократизиране на държавната власт - изчистване от системна корупция и произвол.

8. Този репресивен произвол на властта сам по себе си представлява опасен прецедент на организирана корупция по върховете на властта.

Днес е важно кой на коя страна ще застане.

P.S. Не приемам аргументи от типа - "А те като репресираха като бяха на власт, ти защо не протестира". Първо - протестирах. Второ - едно безобразие в миналото не е основание за безобразия в настоящето и бъдещето.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 26 гласа.

Свързани новини