Отидете към основна версия

1 851 98

Николай Слатински: Време е за активна и мощна подкрепа за Украйна срещу агресията на Путин

  • украйна-
  • руска агресия-
  • война

Пълно енергийно ембарго, затваряне на въздушното пространство и нов „ленд-лийз“

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отново тежка нощ за Харків (Харкив). Отново тревога след тревога. Отново убити мирни граждани. Отново разрушения.
Заради бленувания парад на победата на 9 май, Адолф Путин явно е разпоредил жестока, изпепеляваща, кръвожадна и брутална военна офанзива. Това коментира във "Фейсбук" Николай Слатински.

Впрочем, на нас приятно ли ще ни е, ако в Гърция, Турция, Zърбия, Румъния, РуZия, да речем, наричат нашите градове - да кажем Пловдив, Пазарджик, Плевен, Благоевград, Добрич - според старите названия, използвани в тези държави?
Може би е време вече да започнем да наричаме украинските градове така, както те се наричат в Украйна, а не както са се наричали в СССР, т.е. да се откажем от названията им по съветски образец, използвани в РуZия...
Киив (Київ), Харкив, Лвив (Львів), Миколаив (Миколаїв), Днипро (Дніпро), Ивано-Франкивск (Івано-Франківськ), Запорижжя (Запорі́жжя) и др.

Непривично е, но приетите у нас названия в момента са названията на градовете, които използва рашистката армия, докато ги бомбардира. Смелите украинци, които отстояват градовете си, използват своите названия, тези на украински език. При това, както се вижда от някои репортажи, включително на рашистката телевизия, местните рускоезични също ги наричат все повече по украински образец. Да ги наричаш с украинските им имена очевидно е знак на солидарност с родината Украйна!
...
И накрая, на фона на новата, още по-бандитска и по-зверска фаза на рашистката война срещу Украйна, за кой ли път, отново и отново ще изредя четирите най-важни, стратегически важни решения, които Западът трябва да вземе на всяка цена и независимо от цената.

1. Налагане на пълно енергийно ембарго на Руzия. 2. Нов „ленд-лийз“ като през Втората световна война с непрекъснато снабдяване на Украйна с ВСИЧКО необходимо от военна гледна точка. 3. Пълно и безусловно затваряне на въздушното пространство на Украйна. 4. Нов въздушен мост като Берлинския въздушен мост от 1948-1949 г. за снабдяване на украинския народ с абсолютно всички стоки, предмети и средства от първа необходимост.

Алтернативата на безумното забавяне на тези четири стратегически решения е тежка и може да се окаже страшна!

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 80 гласа.

Свързани новини