Отидете към основна версия

27 491 88

Оставете ги да станат за резил!

  • протест-
  • северна македония-
  • френско предложение-
  • ес

Европейците считат Гърция за люлката на европейската цивилизация

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не бързайте да преговаряте с македонски националисти. Няма смисъл. По-добре е Брюксел да се занимае с тях.

Германци и италианци са много по-компетентни по въпроса за "фашизма"

и те ще намерят подходящия отговор - бъдете сигурни. Доближете се до гърците, защото те успяха да да си върнат Александър Македонски въпреки гипсовата Триумфална арка в Скопие.

Това коментира във "Фейсбук" Божидар Чеков.

Европейците считат Гърция за люлката на европейската цивилизация. Начело на Южната римска империя няколко поколения наследници на Балдуин са царували в Константинопол. Поради тези и други факти, гръцкото мнение има много по-голяма чуваемост и съответен отзвук на Запад от българското.

Достатъчно е да убедим европейците, че ние също сме част от тази "южноевропейска" цивилизация, защото реално те не ни познават. Няма начин да не успеем!

Достатъчно е Атина да ни даде едно рамо и всички спорове относно историята стават излишни.

По въпроса за палежите на така наречения "Български културен център" в Битола, българското правителство носи отговорност. Не е достатъчно оправданието - не сме ние, а тамошни пробългарски активисти. България е член на Европейския съюз.

Страна с принципи, с доказана цивилизация, която не се нуждае от "активисти", във външната си политика. Самото име на Иван Михайлов е провокация, която налива вода в мелницата на македонистите и подхранва антибългарските настроения.

Смяната на това име, което няма нищо общо с "културата" с името на един Димитър Талев например ще бъде израз на доброжелателност и великодушие от страна на България към лутащата се по пътя към Европа - Вардарска Македония.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 120 гласа.

Свързани новини