Last news in Fakti

5 Юли, 2022 16:00 27 466 88

Оставете ги да станат за резил!

  • протест-
  • северна македония-
  • френско предложение-
  • ес

Европейците считат Гърция за люлката на европейската цивилизация

Оставете ги да станат за резил! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не бързайте да преговаряте с македонски националисти. Няма смисъл. По-добре е Брюксел да се занимае с тях.

Германци и италианци са много по-компетентни по въпроса за "фашизма"

и те ще намерят подходящия отговор - бъдете сигурни. Доближете се до гърците, защото те успяха да да си върнат Александър Македонски въпреки гипсовата Триумфална арка в Скопие.

Това коментира във "Фейсбук" Божидар Чеков.

Европейците считат Гърция за люлката на европейската цивилизация. Начело на Южната римска империя няколко поколения наследници на Балдуин са царували в Константинопол. Поради тези и други факти, гръцкото мнение има много по-голяма чуваемост и съответен отзвук на Запад от българското.

Оставете ги да станат за резил!
Снимка: БГНЕС

Достатъчно е да убедим европейците, че ние също сме част от тази "южноевропейска" цивилизация, защото реално те не ни познават. Няма начин да не успеем!

Достатъчно е Атина да ни даде едно рамо и всички спорове относно историята стават излишни.

По въпроса за палежите на така наречения "Български културен център" в Битола, българското правителство носи отговорност. Не е достатъчно оправданието - не сме ние, а тамошни пробългарски активисти. България е член на Европейския съюз.

Страна с принципи, с доказана цивилизация, която не се нуждае от "активисти", във външната си политика. Самото име на Иван Михайлов е провокация, която налива вода в мелницата на македонистите и подхранва антибългарските настроения.

Оставете ги да станат за резил!
Снимка: БГНЕС

Смяната на това име, което няма нищо общо с "културата" с името на един Димитър Талев например ще бъде израз на доброжелателност и великодушие от страна на България към лутащата се по пътя към Европа - Вардарска Македония.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 120 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да,оставете ги!

    179 1 Отговор
    Нека сега и Европа да разбере що е то "македонизъм"!

    Коментиран от #13

  • 2 минувач

    110 5 Отговор
    Коментарите на Божидар Чеков винаги са били умни и проницателни. Дано водачите ни се вслушат в него.
  • 3 С лъжи и злоба,не става

    112 8 Отговор
    Макетата прости сами си го набиват! Ама тъй е, когато на власт е посткомунизъм.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Нашите историци са за бой !

    78 9 Отговор
    В българската историография все още господства тюркската теза за произхода ни, защото видите ли, прабългарите били тюрки ! Всички народи около нас се изкарват местни /автохтонни:, произлезли от тракийските племена, само ние държим много да сме от Памир и Хиндукуш/прабългари/ и от припятските блата/славяни/ Навремето д.р Ганчо Ценов казваше, че българската историография по редица въпроси не стои на национално- отговорни позиции !

    Коментиран от #12, #33, #82

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Язе

    70 0 Отговор
    Да, да правим като гърците. Но, това го предлагаш сега. Без да споменаваш 30 годишната изолация на т. н. РСМ, наложена от същата тая Гърция. Та, според това и ние така трябва да направим. Вече имаме мотив за това и никой няма да ни каже копче. Колкото до документа на Макрон, ние не го отхвърляме, това е дело на вардарците. Ние просто ще искаме оригиналния документ да стане част от преговорите. Това е...
  • 7 По-лошо

    65 0 Отговор

    До коментар #3 от "С лъжи и злоба,не става":

    Сляп и наивен нацизмо-шовинизъм, чиито идеолози са били нарцистични психопати с елементарна култура. Ако можеха да се видят отстрани, щяха тръпки да ги побият.
  • 8 трак

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "При нас е още по-зле !":

    сбъркал си статията.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да, ама не...

    87 9 Отговор
    ИРИ, с измисленото име Византия 100 години след като вече е престанала да съществува, през цялото си съществуване не е имала нито един император с гръцки произход. Освен това така наречената "Гръцка митология" всъщност е тракийска, а гърците я присвояват и приписват незаслужено на себе си. През XVII - XIX век това допада на оформените Велики сили и техните не историци, а политици започват да пишат историята на Европа според своите си интереси, точно като гърците.
  • 11 Иван Михайлов

    74 3 Отговор
    Още дълги години ще кара сърбомани и македонисти да се припотяват от страх.
  • 12 така де...

    47 14 Отговор

    До коментар #4 от "Нашите историци са за бой !":

    После същите тези наши историци наддават вой до небесата, че в македонските учебници пишело, че сме татари. Е какво друго да пише, когато в нашите пише същото?

    Коментиран от #34, #35

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да оставете

    29 5 Отговор
    ЩО ТО НЯМАМЕ КАДЪРНИ ПОЛИТИЦИ И СПЕЦИЯЛНИ СЛУЖБИ ДА ГО НАПРАВЯТ. НЯКАКЪВ ФРАНЦУЗИН или Европа Е ПО ДОБЪР ОТ БЪЛГАРИЯ да решат проблемите си. Ами Албания и там има Българии , моят приятел Ицко
    Е прав какво е положение на българите В АЛБАНИЯ. ЗАЩО ЗА МАКЕДОНИЯ ТАКИВА ПРАВИЛА А ЗА АЛБАНИЯ НЯМА СЪШИТЕ ПРАВИЛА ????? И ТАМ ИМА БЪЛГАРИЯ. ЗАЩО ИМА ТАКАВА ДИСКРИМИНАЦИЯ МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ МАКЕДОНИЯ И АЛБАНИЯ ТРЯБВА ВСИЧКИ ПРАВИЛА ДА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ КОЙТО ИМАТ БЪЛГАСКО НАСЕЛЕНИЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО АЛБАНИЯ.

    Коментиран от #18, #30

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Асен Милев

    74 7 Отговор
    Хора моля ви се, каква е тая Гърция "Древна Гърция", гърци по онова време??? Не знаете ли, че Гърция за първи път е държава от 1830 г.!! Какви са тия гърци?? Как може да има толкова неграмотни хора постоянно повтарящи гръцката догма?
    Извинявам се за грубия тон, но при днешната бърза и достъпна информация това е недопустимо.
    Има "Еладийци" или както знаем "елини" , в Илиадата може да има само в късни преводи /създадени след н.е./,но не и в оригинала.
    Но липсата на думите"гърци"и"елини"в оригинала на Илиадата не попречи на гърците да си ги присвоят и да ги обявят за гръцки? Много хора обаче не го знаят.

    Единен гръцки народ в древността не е имало, както днес няма славянски народ. Имало е различни народи, името на един от тях по-късно е започнало да се използва от западните народи като по-общо понятие - греки, грекос...
    Евреите използвали "йаван" а турците "юнан" от името на племето "йонийци".
    В оригинала на "Илиада" Омир никъде не използва "елини" или "гърци" като събирателно понятите.

    Гръцката пропаганда обаче върши страхотна работа, и сега адски много хора са уверени, че в древността е имало единен гръцки народ, че дори и гръцка държава.
    Докато малцина знаят, че България е най-старата европейска държава.
    А днешните гърци имат толкова общо с древна Елада, колкото днешните македонци с Александър Македонски.
    По време на Източната римска империя, елин е било равнозначно на езичник под влияние на християнската църква.
    През Възраждането сре

    Коментиран от #17

  • 17 Асен Милев

    56 4 Отговор

    До коментар #16 от "Асен Милев":

    Продължение...
    През Възраждането сред етносите в Османската империя започва процес на формиране на националната идентичност. Сред потомците на данайците и част от други бивши поданици на Източната римска империя , започва процес на формиране на националната идентичност на съвременните гърци, обединени около „Великата идея” и „Голямото въстание” за освобождение на Гърция, но паралелно с ползване на името Елада.
    Няма дума "Гърция"? А Елада?
    А Елада не е етническо, национално, или държавно наименование.
    Елада е топоним/топографко понятие.
    Както и Тесалия.
    Основното население на древна Елада са йонийците. Те са местно население и нямат общо с данайските пришълци от Етиопия (братовчеди на семитите). “Timeo Danaos et dona ferentes (Страхувам се от данайците (гърците), дори когато носят подаръци). Вергилий.

    Коментиран от #20

  • 18 това от мен да го знаеш

    37 3 Отговор

    До коментар #14 от "Да оставете":

    От части си прав, но не съвсем. Албанците отдавна признаха българското население на тяхна територия. Друг е въпроса ако говорим за Гърция. Там няма толкова гърци, колкото българи, но никой не обелва и дума за това, а до скоро беше престъпно да говориш на български на публични места и даже още македонци и тракийци при наличие на гърци не смеят. Защото макар и не официално може да се намери някой заядлив, който да им създава проблеми също като в РСМ.

    Коментиран от #25

  • 19 начо

    67 2 Отговор
    простите сме ние, че заради македонските чукари загубихме тракия и беломорието
  • 20 Тюркие

    43 3 Отговор

    До коментар #17 от "Асен Милев":

    50% от турците са гърци, приели исляма
    останалите са араби, арменци, кюрди, перси
    и около 7% монголци, т.е. турци.
    но всички вярват заради пропагандата че са турци

    Коментиран от #24, #27

  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    40 2 Отговор
    ".....името Иван Михайлов е провокация.....", САМО В ГЛАВИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ, нашите и техните!
  • 22 Войводата

    62 2 Отговор
    Он ви го каза бре макета Ванче Михайлов. Македония е със бухарско население нема македонци, Тито ви направи македонци и ви окупира 60години. Немайте власт ни дръжава па да е говорим свобода. Сръбски комунярри ви дръпнат юздите на магарето .
  • 23 333

    39 2 Отговор

    До коментар #13 от "УКРО-ФАШИЗО-МАКЕДОНЦИ":

    Не са македоно-фашисти а македонисти, които в голямата си част са сърбомани. И русофили.
  • 24 3333

    26 5 Отговор

    До коментар #20 от "Тюркие":

    Траки са, не са гърци. Траките са населявали днешна Турция, включително и немалка част от Мала Азия.
  • 25 333

    25 4 Отговор

    До коментар #18 от "това от мен да го знаеш":

    Не е вярно това. Дедите ми са от Егейска Македония. Почти всички българи са изселени от там. Близо 800000 души по време, когато България не е била много повече от 3 милиона. Взети са им къщите, земите, и всичко ценно на границата. Повечето останали са помаци, които наистина говорят български, но са мохамедани и не са очаквали от тях да искат да отцепят територия, за да се присъединят към България. По това време, не много години след освобождението не е било приятно място за помаците в България, та са били прави. Та има българи в северна Гърция, но са малко.

    Коментиран от #29

  • 26 Гоце Делчев

    13 5 Отговор
    Чеков, ти вече си се орезилил чрез медийното лансиране на лъжливите, фалшиви и потиснически пропагандно-идеологиески етноцидни БКП-догми по македониските гюролтии! Пък и ти блесна червения закордонен ДС-памперс, който вече не може да сдържа "експертните" ти напъни! Само материално заинтересован екземпляр може да се гордее, че е представител на циг@низираната "нова българска единна социалистическа нация", основана на пленум на ЦК на БКП през 1963 и последващо запълвана с "историческо" новоскалюпено съдържание! Щом искаш, Чеков, да си в единство с номенклатурните "трудещи се циг@ни", които са се записали в общината като "българи" за да им се "уреди положението" по Решение "А" №229 от 31.10.1959г. на ПолитБюро на ЦК на БКП от правешкия гюфто Замфир Яшар - Тато (с БКП-псевдоними "Тодор Живков - Янко") и делиорманския м@нг@с@р Пънчо Кубъдънъ - Бато авджията, бъди си с тях, Чеков!
  • 27 това от мен да го знаеш

    21 2 Отговор

    До коментар #20 от "Тюркие":

    По време на Римската империя масовото население в Мала Азия в голямата си част е предимно стари или по късни преселници от Балканите или с други думи роднини на траките. В един момент ИРИ позволява на селджушки турци от Азия да се заселят в източните територии с условие да охраняват границите от Азия. По късно те се разселват като малцинства и достигат територии около Мраморно море, С упадъка в ИРИ някои лидери успяват да организират на малки територии няколко турски бейлика, със собствено управление и малки армии. Османския бейлик е бил с добре организирана армия и от Константинопол ги наемат за съюзници срещу българи и сърби. Така от нелегална организация, с римска покана и протекция, бейлика се превръща в империя, която завладява територии населени предимно от народи с тракийски произход. От там започва да набира войска, а и не само, и по този начин произхода на населението в голямата си част няма как да е азиатски. По късно завладяват араби, арменци и т. н. Гърците обаче са също малцинство пристигнало на Балканите от Етиопия и асимилирало много повече местно население, голяма част от което се е "погърчвало" доброволно, заради добрите търговски връзки на гърците и по бързо, и лесно забогатяване.
    Асен Милев също е прав като цяло, но това което греши е, че името елини е принадлежност на гърци. Нищо подобно, това наименование също е крадено от траките. Не един от древните автори (най вече гръцки) говорят за пелазгийско племе Селои (Селини) = Елои (Елини)
  • 28 безпартиен

    34 5 Отговор
    Смените ли името на Ванче Михайлов,никой няма да ви брои за свестни!Това е един Българин от област Македония който дори и да е грешил,го е правил все в името на Единението на Мизия,Тракия и Македония в една България!С какво Д.Талев е допринесъл за единението повече от Ванче?Мислете и пазете България!
  • 29 това от мен да го знаеш

    38 4 Отговор

    До коментар #25 от "333":

    Ти сигурно ще се опиташ и да ме убедиш, че българите са пришълци от Памир, Хиндукуш, Припятските блата или кой знае от къде, но така са се споили с местните (отново пришълци славяни), че още втория български владетел Тервел, само 2 десетилетия след създаването на държава вече разполага с армия която се включва като помощ на Константинопол и всички световни историци твърдят, че е спасил Европа от нашествието на сарацините (арабите).
    За сведение цели 500 години не можахме да се "споим с турските си роднини", но все още в учебните ни заведения се преподава, че сме пришълци от Азия, с тюркски произход. Нека поне ние да я караме малко по сериозно, а не само да цитираме история писана не от историци, а от политици!
  • 30 Споко

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да оставете":

    Ако албания не спре да слуша турция и продължи да отлага ратифицирането на ИИЗ между Гърция и албания, което беше постигнато през 2009 г., но с намесата на турците албанците нарушиха подписа си, албания НИКОГА няма да види Европейски съюз.
  • 31 ????

    35 3 Отговор
    Много,правилно сега е идеалният момент- да направим като гърците! Минимум 30 г пред портата на ЕУ! Те макетата още не знаят кои са- измислена нация в измислена държава! Докато се определят кои са- крадейки история и исторически личности- ще станат албанци! После - друг ще им е виновен
  • 32 ТАРАЛЕЖ

    35 2 Отговор
    РСМ в ЕС, това е като таралеж в гащите!
    Няма да мине много и ЕС ще съжалява!
    Тогава и бюрметата ще имат право на вето и стой та гледай! Като се зАпрат, като магарета на мост по всякакви въпроси и ще блокират съюза!

    Коментиран от #47

  • 33 Само да кажа….

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Нашите историци са за бой !":

    Тюркската група НЕ е етническа група а само езикова ( linguistics) ….
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Безплатен урок

    22 2 Отговор

    До коментар #12 от "така де...":

    Няма данни за татари преди 12-13 век. Връзката с тях е с Волжка България, но не и с Дунавска…..my friend….,

    Коментиран от #44, #61

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Събудете се народе

    14 7 Отговор
    България е най старата Европейска държава, след нея е Македония. Прегледала съм най старите световни карти. На някои държави не им изнася, че България е първата цивилизовано държава. Не са написали България, а са поправи и България с ИМЕТО"ТНРАСЕ" Всички останали дъ жави са след България. Не напразно Людмила Живкова създаде АСАНБЛЕЯТА ПРЕСПАНСКИТЕ КАМБАНИ. С нахалство то промениха името СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НА ПРЕСПА ЗА ДА УНИЖАТ И ПРОВОКИРАТ БЪЛГАРИЯ. Защо ЕС Унижава България? 36 години ЕС обезлюди Б лгария, за да я заграбят. Защо ЕС позволи да променят името на Македония?Защо ЕС позволи да сключат договора на ПРЕСПА? ЕС не иска и не се съобразява с България. ЕС е подкупен. На България и омръзна от лъжи. Чрез шарлатанство всичко заграбиха. Македония съществува след България, затова България и Македония трябва да вървят ръка, за ръка. Омръзна ни от тормоз. В ЕС е хаос. ЕС да престане да критикува България.
  • 41 Минкова

    5 5 Отговор
    България е най старата Европейска държава, след нея е Македония. Прегледала съм най старите световни карти. На някои държави не им изнася, че България е първата цивилизовано държава. Не са написали България, а са поправи и България с ИМЕТО"ТНРАСЕ" Всички останали дъ жави са след България. Не напразно Людмила Живкова създаде АСАНБЛЕЯТА ПРЕСПАНСКИТЕ КАМБАНИ. С нахалство то промениха името СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НА ПРЕСПА ЗА ДА УНИЖАТ И ПРОВОКИРАТ БЪЛГАРИЯ. Защо ЕС Унижава България? 36 години ЕС обезлюди Б лгария, за да я заграбят. Защо ЕС позволи да променят името на Македония?Защо ЕС позволи да сключат договора на ПРЕСПА? ЕС не иска и не се съобразява с България. ЕС е подкупен. На България и омръзна от лъжи. Чрез шарлатанство всичко заграбиха. Македония съществува след България, затова България и Македония трябва да вървят ръка, за ръка. Омръзна ни от тормоз. В ЕС е хаос. ЕС да престане да критикува България.
  • 42 БРАВО НА МАКЕДОНИЯ

    8 11 Отговор
    ЕС НЕ МОЖА ДА ГИ ИЗЛЪЖЕ И ОГРАБИ ! НО ТРЯБВА И ОТ НАТО ДА ИДЛЯЗАТ ЩОТО ТАКА ВРАГА ИМ Е ПАК ВКЪЩИ !
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 така де...

    12 0 Отговор

    До коментар #35 от "Безплатен урок":

    Напълно си прав, но това го кажи на тези които пишат учебниците, а не на мен! Българската история за древността (произхода ни) и средновековието, че на много места и за по късни времена е писана не от историци, а от политици. Жалкото е, че същата още продължава да се преподава в учебните заведения, а голяма част от казионните историци скачат като ужилени, когато се отвори дума за писаното в древността или цитати от чужди (предимно римски и гръцки) древни хронисти по същата тема.
  • 45 Доротея

    14 2 Отговор
    Eто, това е истинското знаме на Македония! Това, с красивата звезда! А момчето вдясно в профил е близнак на едно от съседния вход, типичен македонец! Дядото на съседчето е дошъл от Егея. На Порто Лагос е ловил риба с моя дядо, който е тракиец от Гюмюрджинско - все български територии! Старите хора знаеха, че Гърция е от Солун надолу....

    Коментиран от #50

  • 46 Ропот на природа

    10 5 Отговор
    Не и пука на Европа какво е македонизъм или укронацизъм! Тя се стреми да си върже геополитическите сорсоидни гащи! Европа се превръща все повече на сателит на САЩ със централизирана власт! НАТО е просто световният жандарм за и контрол и сплашване! В момента и в България върви сатанизиране на Русия с пълна сила, искат да програмират младото поколение в рамките на омразата и късогледството! Ако проверите статистиките над 60 процента от младите Японци смятат че Русия е пуснала ядрените бомби над Япония!
  • 47 Хасковски каунь

    12 5 Отговор

    До коментар #32 от "ТАРАЛЕЖ":

    Ежко,
    какъв ЕС ? Това е харемът на САЩ. Последните им го обещаха за да ги набутат в НАТО. И те въртят всичко.
    Само бързото ни излизане от НАТО ще запази нацията и културата ни.
    А за РСМ 5 пари вече не давам. Страх ме е само т.н. Пирински македонци да не се заиграят с Вардарските. Тогава България е пред следваща национална катастрофа.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Маке

    3 18 Отговор
    Македония е била и па ке биде

    Коментиран от #69

  • 50 Точно!

    17 0 Отговор

    До коментар #45 от "Доротея":

    Само да добавя, че ако се върнем още назад във времето всичко е било тракийско. Гърците се заселват в Пелопонес като бежанци от прогонилите ги египтяни на посочената им територия и с позволението местната управа. После с развитата си търговска дейност привличат много от местните жители, заради лесната печалба и бързото забогатяване. По този начин се настаняват по Средиземноморските крайбрежни зони и всички морета свързани с него. В последствие, с натрупване на капитали, успяват да се впишат в местните управленски структури и започва кражбата на местното културно наследство, житейски умения и технологии, заличават произхода им и ги приписват на себе си. Така гърците не са имали държава чак до 1830 г., а само колонизирани градове (полиси) по крайбрежията, когато едно организирано и спонсорирано от Европа и Русия въстание срещу Османската империя е успешно и за пръв път има гръцка независима държава само на територията на Пелопонес.
  • 51 Европейците

    23 2 Отговор
    са нискоинтелигентни . Люлката на цивилизацията е България,а гърците са пришълци араби и етиопци,доказано с ДНК изследване .

    Коментиран от #60

  • 52 Лъжлив Съби

    17 0 Отговор
    Кат гледах репортажите, направо си онемях - зачервени лица и разширени зеници! Все едно, преди да се съберат на митинга, са минали през най-близката кръчма и са "дръпнали" по едно жлъто или бело, плюс няколко цигари ганджа!
    Къде е Масръчка? Що не публикува или коментира дали цeлjот ЕС са фашисти и по този начин да си оправдае парите, които тайно получава!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Наблюдател

    7 0 Отговор
    Реално България няма външна политика, само имитира такава!
  • 56 "Гоце е

    7 0 Отговор
    Македониjа" - правилно, един българин има нещо общо с тази антибългарска вардарска България, рсм поне си признаха, че тяхната измислена "македониja" НЯМА нищо общо с Александър Македонски!
  • 57 БПЦ НЕ трябва да признава "македонската"

    9 0 Отговор
    "църква", която е неканонична и е против историческата истина, и няма нищо общо с Православното Християнство
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Спас безделника

    15 2 Отговор

    До коментар #51 от "Европейците":

    Още древният Херодот - "бащата на Историята" е казал: "Елините научиха имената на боговете от траките и египтяните"! Разбираш ли? По - голямо признание от това - здраве му кажи!

    Коментиран от #62

  • 61 Спас безделника

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "Безплатен урок":

    Глупости! Ако Ленин беше оцелял още 1 година, днешният Татарстан щеше да се казва както преди
    България - Волжка България ! Сталин до смъртта си мачка българите по света!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Дянков

    5 2 Отговор
    Германци и Италианци имат опит с фашизма !!!!! Имат нали там се ражда.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 евро

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "Дебила прост си ти!!!!":

    Пълни глупости пишеш.Затова ли в старите им книги пише-Зевс,бога на варварите.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Гражданин

    12 0 Отговор

    До коментар #49 от "Маке":

    Била е българска и па ке биде!
  • 70 Какво толкова давате значение на тази

    11 1 Отговор
    комунистическа псевдовържавица северна македония, която от създаването си и до сега е тоалетната - клоака на Балканите.Турците даже не я признават за държава! ЕС и България нямат нужда от злобни промити мозъци
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Я да видим...

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "Дебила прост си ти!!!!":

    Първата независима гръцка държава е основана 1830 г. след едно организирано и финансирано от Европа и Русия успешно въстание в Пелопонес, за да може да се образува втори фронт срещу Османската империя при нужда. Никога преди това гърците са нямали държава, а само градове колонии (полиси) където са имали сериозно влияние в местното управление. Ако имаш претенции посочи коя е била столицата на Гърция през XVIII век?

    Коментиран от #73, #77

  • 73 Тъпако, по тези твои разсъждения

    4 4 Отговор

    До коментар #72 от "Я да видим...":

    трябва да се счита, че България съществува като държава от 1878 година, а не от 681 година. Гърция или Елада съществува като държава много преди България. Днешна Гърция е наследник на Византия ( по вяра и етнос и отчасти по територия), Турция също е наследник на Византия или ИРИ ( бивш Константинопол - Истанбул и Мала Азия). Това са историческите факти, които явно на теб и разни кретени не им изнася.

    Коментиран от #79

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Преди доста години, докато пътувах за

    8 0 Отговор
    Италия, в автобуса имаше една "горда" македонка, която слушаше сръбско Tako mlаdа - Tanja Savic. Смятайте...
  • 77 Явно не знаеш този факт, че

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Я да видим...":

    Юстиниан Първи Велики, родом близо до Сердика, е император, който най-дълго и успешно е управлявал Византийската империя. За съжаление той и съпругата му Теодора остават бездетни цял живот.
  • 78 Ванче Михайлов

    8 0 Отговор
    Георги Димитров,Тито и Сталин в ада да горят. Димитров е предателя,пияница, комунист!
  • 79 ха сега де!

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "Тъпако, по тези твои разсъждения":

    Тъпака си ти! Името е Източна римска империя и през цялото си съществуване не е имала нито един император от гръцки произход, за разлика от десетки от тракийски. Византия е наречена след повече от 100 години след като е била окупирана от турците и вече не е съществувала.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 КОРЕКТЕН

    1 0 Отговор
    Лек вираж...
    Какви са Спартанците, Мирмидонците, Троянците?
    Интересна е и връзката на Еней с основаването ма Рим?

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 да уточним

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "КОРЕКТЕН":

    На Балканите и Апенините освен данайците, които са пришълци от Етиопия, останалите са с тракийски произход, по близки или по далечни техни родственици. Гърците от данайци по късно се наричат и с други названия, но всички те преди това са били имена на местни племена.

    Коментиран от #86

  • 86 ТРАКИЕЦЪТ (КОРЕКТЕН)

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "да уточним":

    Съвсем точно! Щастлив съм, че има хора като теб!
    Гърците(данайците) са пришълци.
    Ние Траките сме местни. Аспарух идва после .

    Коментиран от #87

  • 87 да уточним

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "ТРАКИЕЦЪТ (КОРЕКТЕН)":

    Всъщност Аспарух и неговите хора не идват а се връщат там от където са тръгнали дедите им, които са преминали отвъд Дунав като бежанци от войните водени преди това на Балканите срещу персийски и римски окупатори. Всичко друго е писано и налагано от чужди политици (не историци) според собствените им интереси. После многократно е преповтаряно от наши лакеи,, докато се приеме като официалната ни история.

    Коментиран от #88

  • 88 ТРАКИЕЦЪТ

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "да уточним":

    Аз не съм историк, или вещ по история. Просто се интересувам и попрочитам туй онуй. Но съм сигурен, че собствените ми анализи не ме подвеждат в заключенията. И искрено се вбесявам, когато се говорят измислици и неистини за да се манипулира българското съзнание.
    Лошото е, че хората се хващат.
    А пък манипулатора го знаем, но за съжалениееее 30те сребърника нямат край...