Отидете към основна версия

5 937 158

Костадин Костадинов пред ФАКТИ: Колкото по-бързо отидем на избори, толкова по-добре

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • мандат-
  • кабинет-
  • избори-
  • парламент

Мандатът бе върнат неизпълнен и това е напълно очаквано, казва лидерът на „Възраждне“

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колкото по-бързо отидем на избори, толкова по-добре. Най-удачна е най-близката дата. Мандатът бе върнат неизпълнен и това е напълно очаквано. Още от самото начало казваме, че няма да се състави правителство с първия мандат, няма да се състави и с втория, и с третия. Това обяви пред ФАКТИ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Колкото по-малко време ни дели от следващите избори, съответно нов кабинет, който да управлява държавата есента и зимата, която ще бъде изключително тежка за нас, благодарение на престъпните действия и бездействия на сегашното управление, толкова по-добре за България и българския народ. Няма значение кога ще са изборите, възможно най-скоро“, каза Костадинов.

През изминалата седмица, в която от „Продължаваме промяната“ водиха разговори, за да намерят 121 депутати, от „Възраждане“ излязоха с позиция за начина, по който бе правено това.

„Вижте, не е нормално министър-председател и проекто министър-председател да обясняват как търсят да намерят депутати, да осигурят 121 депутати. Изразите бяха точно такива. Ще намерим 121 депутати, ще осигурим 121 депутати... Това означава все едно някой да влезе в магазина и да си търси някаква определена стока или да си поръча нещо. Самите изрази показаха до каква изключително ниска степен е пропаднал българският парламентаризъм, който удари дъното с действията и думите на сегашното управление. Като историк мога да кажа, че такова дъно не е имало за последните 144 години от Освобождението и откакто съществува Третата българска държава. В парламента в последните няколко месеца станахме свидетели на изключително грозни сцени. Депутати от управляващото мнозинство псуваха, размахваха средни пръсти, министърът на финансите, който е и вицепример, си позволи да напсува всички бедни хора в страната от парламентарната трибуна. Това е трудно, тъжно за описване и, честно казано, създава у българите погнуса от техния собствен парламент. Колкото по-бързо този мерзки парламент отиде в историята, толкова по-добре. Надявам се на това, че в хода на предизборната кампания ние ще успеем да осигурим доверието на достатъчно много български граждани, за да ни превърнат в първа политическа сила“, каза още лидерът на „Възраждане“.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 99 гласа.

Свързани новини