Отидете към основна версия

3 481 21

Стефан Гамизов: Преговори с "Лукойл" = раздаване на рушвети на управляващите

  • лукойл-
  • одържавяване-
  • рушвети

Компанията трябваше да бъде одържавен временно до края на войната в Украйна, казва енергийният експерт

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не виждам причина за каквито и да е преговори с Лукойл, освен истинската причина за тях да е за маскиране на раздаване на огромни рушвети на служебно управляващите.

Другото обяснение не би могло да е вярно, че служебно управляващите са с толкова нисък интелект или направо предатели на служба на диктатурата в Москва.

Лукойл Нефтохим трябваше да бъде одържавен временно до края на войната в Украйна и действието на санкциите срещу Русия, а ако по време на това одържавяване се окажеше, че е мамил българската държава десетки години, направо национализиран.

Президентът Радев има в ръцете си предложение за създаване на национален петролно-газов стратегически резерв, който би позволил държавата да притежава 10 годишните си нужди от петрол и газ на цени на добив и транспорт, които са в пъти по-ниски от борсовите.

Време е да го покаже и говори за него публично.

Ако не го направи, аз ще го направя на нарочна пресконференция, която ще е добър повод да се хвърли повече светлина върху дейността ми и с какво се занимавам.

Мисля, българите ще са изненадани да разберат, че освен корумпирани, корупция и кражби, има и хора сред тях, които вършат нещата, както е редно, правилно и общественополезно.

(от фейсбук страницата на автора)

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 43 гласа.

Свързани новини