Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 17:49 3 473 21

Стефан Гамизов: Преговори с "Лукойл" = раздаване на рушвети на управляващите

  • лукойл-
  • одържавяване-
  • рушвети

Компанията трябваше да бъде одържавен временно до края на войната в Украйна, казва енергийният експерт

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не виждам причина за каквито и да е преговори с Лукойл, освен истинската причина за тях да е за маскиране на раздаване на огромни рушвети на служебно управляващите.

Другото обяснение не би могло да е вярно, че служебно управляващите са с толкова нисък интелект или направо предатели на служба на диктатурата в Москва.

Лукойл Нефтохим трябваше да бъде одържавен временно до края на войната в Украйна и действието на санкциите срещу Русия, а ако по време на това одържавяване се окажеше, че е мамил българската държава десетки години, направо национализиран.

Президентът Радев има в ръцете си предложение за създаване на национален петролно-газов стратегически резерв, който би позволил държавата да притежава 10 годишните си нужди от петрол и газ на цени на добив и транспорт, които са в пъти по-ниски от борсовите.

Време е да го покаже и говори за него публично.

Ако не го направи, аз ще го направя на нарочна пресконференция, която ще е добър повод да се хвърли повече светлина върху дейността ми и с какво се занимавам.

Мисля, българите ще са изненадани да разберат, че освен корумпирани, корупция и кражби, има и хора сред тях, които вършат нещата, както е редно, правилно и общественополезно.

(от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищоправеца

    17 22 Отговор
    Аааа Гамизе кофти а? Ще има рушвети а ти не си в групата - ужас. Цял живот от това живееш, давай сега мощно плюене наред

    Коментиран от #4

  • 2 Търновец

    25 3 Отговор
    Костов продаде Нефтохимик в Бургас на Лукойл за около 100 млн дол а Шел щеше да плати много повече. Като нов такъв Нефтохим би струвал поне 7.5 млр долара и толкова Шел се готвеше да инвестира в Измир преди земетресението. Интересно какво направи Костов със СО МАТ - имаха около 4500 камиони на три континента и пазарна стойност 3 млр долара?

    Коментиран от #16

  • 3 Алооо

    25 9 Отговор
    "Лукойл "трябва да се одържави и да си хващат пътя за Сибир.
  • 4 Цецо

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нищоправеца":

    Да, ама не...си прав
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГИНКО

    13 19 Отговор
    ЕДИН ДЕБИЛ НА КОИТО ТРЯБВА ДА ОТНЕМАТ ДУМАТА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Путинофил

    17 0 Отговор
    Стефчо, всичко, което говориш е така, ама има един малък проблем!
    Нашите държавници нямат топурдаци!
  • 10 Стефан Гамизов!!

    9 9 Отговор
    Монтански Пустиняк!
  • 11 Ванчо от Драгалевци

    9 1 Отговор
    Аз съм само цвят лилав, люляк съм, люляк съм!
  • 12 Ламбо

    8 13 Отговор
    Майко мила и този се пише експерт , дупе да ни е яко с такива експерти .
  • 13 ЛУКОЙЛ

    3 9 Отговор
    ГАМИЗОВ НАДУЙЙЙЙЙЙ ИСКАШ ЛИ И ТИ НЯКОЙ ЛЕВ КАК ВЗЕМАШЕ ОТ ГАЗПРОМ НАВРЕМЕТО И НЕ САМО ТИ ГАЗПРОМ РАЗДАВАШЕ 300 000 000 ВСЯКА ГОДИНА НА СВОЙ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ДЪЛГИ ГОДИНИ
  • 14 Вън Лукойл

    16 7 Отговор
    от България. Вън Газпром от България. Вън всички руски дипломати и затваряне на посолство и консулства. Отнемане на всички златни паспорти на руснаци и беларусци, както и на всякакви други свързани с Кремъл или с руски фирми. Отнемане на.лиценз за дейност у нас на фирми собственост на руснаци или свързани с такива лица, както и на офшорни фирми в които се има сведения, че имат участие подобни лица. Замразяване на активи.

    Коментиран от #15

  • 15 ОмразаЕдна

    7 4 Отговор

    До коментар #14 от "Вън Лукойл":

    Омразата е едно ... а логиката друго. Кажи ми защо трябва да се затваря руското посолство, всяко посолство е тук да работи за националния си интерес. По тази логика по-добре да затворим всички посолства: белким тогава се научим на независимост. Да си зависим от силния на деня не те прави независим: справка първата и втората световна и после защо 50 години бяхме от падналите държави ? Сега пак сме с немците и накрая пак друг ще ни е виновен, че сме от губещата страна..

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Абе.

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Търновец":

    Куче влачи. Диря няма..
  • 17 Защото е шпионска явка

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "ОмразаЕдна":

    От там се координират, пропагандата, инфилтратите, троловете, разпределят се средствата за тях и се предават на заповедите от Кремъл на огромната мрежа проруски или просто платени предатели.
  • 18 Защото те ни мразят и обявяват за

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "ОмразаЕдна":

    врагове, защото защитаваме държава, на чието място ще сме ние утре, когато Турция иска да защити"турскоговорящите сепаратисти в Родопите". Ако на Путлер му се размине, Ердоган няма да чака дълго......
  • 19 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    2 1 Отговор
    Президентът Радев има в ръцете си предложение за създаване на национален петролно-газов стратегически резерв, който би позволил държавата да притежава 10 годишните си нужди от петрол и газ на цени на добив и транспорт, които са в пъти по-ниски от борсовите.................................................................................................. .......................................................================================================================Не мога да схвана и разбера идеята на този експерт.За десет години БЪЛГАРИЯ се нуждае от преработката на 40 милиона тона петрол и 30 милиарда куб.метра газ.Откъде и с какви пари ще се закупи това количество и най важно къде ще се съхранява
  • 20 Рашавия

    7 0 Отговор
    "Лукойл Нефтохим" ТРЯБВА "да бъде одържавен временно до края на войната в Украйна и действието на санкциите срещу Русия, а ако по време на това одържавяване се окажеше, че е мамил българската държава десетки години, направо национализиран."

    ...
  • 21 така ли

    1 3 Отговор
    Гъзов?! Миришеш бе пръцков......