Отидете към основна версия

18 895 184

Френските евреи се намесиха във войната между Русия и Украйна

  • франция-
  • евреи-
  • аушвиц-
  • украйна-
  • русия

Арно Кларсвелд използва честването на годишнината от освобождаване на концлагера Аушвиц за да излезе от храста на „мълчанието“

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Направиха го в деня на „Холокоста“. Със сигурност възмутени от отказа на полският президент Анджей Дуда руски представители да присъстват на годишнината от освобождението на концлагера Аушвиц, който руснаците освободиха на 27 януари 1945 г. Те реагираха остро чрез серия изяви на техния адвокат и говорител Арно Кларсфелд.

Арно Кларсфелд е син на Серж и Беате Кварсфелд – най-големите „ловци на френски нацисти“, имащи кръв на ръцете си. Запознават се в Париж на 11 май 1960 година. Това е денят в който Мосад залавя Адолф Айхман в Аржентина. Знак на съдбата, който определя борбата им за оповестяване на истината и получаване на съответното възмездие на виновниците за извършените престъпления. В последствие двамата се посвещават на преследването на нацистите, криещи се под чужди имена в Латинска Америка. Най-известният е Клаус Барби, уловен благодарение на тях в Боливия през 1983 г. и осъден за „престъпления срещу човечеството“.

Арно Кларсвелд атакува фронтално всички западни илюзии относно Украйна. Първата от тях е вероятната победа над Русия. Втората е твърдението, че Украйна е демократична държава, която защитава европейските ценности и третата е, продължаващият антисемитизъм, липса на каквото и да е покаяние пред погрома извършен над украинските евреи.

Не е трудно да се стигне до заключението на Кларсвелд, че една страна-континент като Русия, не може да бъде победена от страна три път по-малочислена от нея, без намесата на НАТО. Зеленски го знае и поради това не спира да изисква все по-голяма подкрепа и дори намеса на Запада. То не бяха оръдия за противовъздушна охрана, стрелба на Запорожката централа, то не бяха дронове, стигна се до танкове и вече са необходими и самолети. По всяка вероятност и дори да бъдат задоволени капризите на Зеленски, танковете няма да пристигнат изведнъж и броят им е около 300 в най-добрия случай. Противниците им разполагат с повече от 1000. Украинците могат да се научат да карат немски и американски машини, но докато започнат да стрелят с тях ще е необходима специфична поддръжка. Време за обучение на техници поправящи танкове и самолети на НАТО няма. Те трябва да бъдат внесени от страните членки на съюза. Това означава, че силите на НАТО влизат във война с Русия. На тази хипотеза Арно Кларсвелд се противопоставя категорично. Той казва: “Ние (французите) за Донбас няма да се бием!“

Известният адвокат разобличава твърденията, че Украйна е демократична държава, която защитава европейските ценности. „Тя е най-корумпираната държава в Европа!“ - казва той. За да не го определи някой за привърженик на Путин, Арно Кларсвелд слага корупцията в Русия на същото ниво като Украйна.

Какви са ценностите на народ, който тачи Стефан Бандера и Симон Петлюра, водачи на метежници провели 1500 погрома върху евреите между 1915 и 1944 година? - пита Кларсвелд. Труповете на жертвите са се разлагали с дни по улиците на Киев и Лвов. И днес цивилизована Европа мълчи пред потомците на „Сотниците“ възпитали няколко поколения с девиза: „Нашите врагове са Полша, Русия и „чифутите“? С подобна идеология всяко нормално европейско общество би потънало в дън земята, но не и украинците.

В Киев, Виталий Кличко въпреки решение на Административния съд, преименува булеварда „Московский проспект“ на името на украинският националист с еврейска кръв на ръцете – Степан Бандера.

Арно Кларсвелд използва честването на годишнината от освобождаване на концлагера Аушвиц за да излезе от храста на „мълчанието“ и да размаха подобно на българските катаджии – палката пред военнолюбителските илюзии.

Подобна изява направи и внукът на генерал Де Гол преди месец, но призивът му остана почти не чут. И кой да го чуе, когато единственото усилие което е направил през живота си миропомазаният внук, е да излезе от утробата на майка си.

Арно Кларсфелд е борец „от сой“. Той е автор на указател с 70 000 еврейски мъченици, от които 11 000 деца заминали без билет за връщане за лагерите на смъртта в Германия и Полша.

На Зеленски, Дмитро и Кличко ще им бъде много трудно да убедят адвоката на френските евреи, че техните войници защитават европейските ценности.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 348 гласа.

Свързани новини